Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha ide ír egy szegény kismama?

Ha ide ír egy szegény kismama?

Figyelt kérdés
Miért esnek neki hogy "köttesd ki a netet". Ennek mi értelme van? Megfigyeltem hogy mindig így van, de nem értem miért mondják. Havi 2000 forinttól megjavul a helyzet? És nem lehet csak úgy lemondani, hisz előfizetésés általában...
2015. márc. 20. 21:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%
67%-osra értettem
2015. márc. 20. 23:04
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem rosszindulatú volt!!!! Kiegészítettem a 7-es hozzászólásomat még ezzel. Egyáltalán nem úgy kell érteni,hogy igaza van,hogy tényleg igazat adok neki...pont a kérdezőt védem ezzel,mert egyszerűen felháborít amit írt az első.
2015. márc. 20. 23:05
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Jaaa,akkor jó. :D Nem értettem hirtelen,hogy mi rosszat mondtam. :D
2015. márc. 20. 23:05
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

"Ez olyan mintha én azt mondanám, éheznek a gyerekeim, adjatok konzervet, babaruhát, játékokat, bútorokat. Postát nem fizetek, nincs pénzem. Elmenni sem tudok érte busszal, nincsen pénzem buszra sem. Hozd ide az ajtóm elé. Ja, a net? Azt nem köttetem ki, kell a szórakozás és különben is csak havi 4-5000, ennyi jár nekem."

csak a bibi ott kezdődik, hogy mindezeket nem lenne kinek mondani net nélkül..

2015. márc. 20. 23:18
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
A kommentek elolvasása előtt írom: nagyon megosztó dolog ez. És tényleg, aki nincs ebben a helyzetben, ezt nem értheti...már a szegénységet. Én szegény családból származom, anyukámmal sosem volt túl jó a kapcsolatom. A szegénység sok helyen felőrli az emberi, a családon belüli kapcsolatokat. Nagyon sok szegény ember elkeseredett, nem látja a kiutat, boldogtalanságban él. Nálunk is így volt ez, a szüleim nem voltak boldogok, és mi, gyerekek sem...tudom/tudtam, milyen érzés az, amikor arra vár az ember, hogy mikor jön a családi pótlék, mert nincs otthon semmi, amiből főzni lehetne, stb...megváltozott az életem, ahogy befejeztem az iskolát, és elkezdtem dolgozni...jó munkahelyem van, többet keresek az átlagembernél, a férjem is, nem vagyunk lusták, dolgozunk, becsülettel neveljük az egy szem gyerekünket...sokat veszekedtem anyámmal, mert kitörve abból a helyzetből más lettem, másképp láttam a dolgokat, úgy láttam, ő nem tesz meg mindet azért, hogy jobb legyen nekik...volt náluk is internet, tv, stb, persze alig tudták kifizetni! Mindig bosszankodtam, s hangot adtam a véleményemnek, hogy ha nincs pénz, miinek az internet,a tv...valahogy elfelejtettem, hogy akkor, amikor még én is abban a helyzetben voltam, velük éltem, akkor sokszor az volt az egyetlen örömöm, hogy tv-t néztem, stb. Már szégyellem magam! Főleg azután, hogy a szüleim szinte egymás után meghaltak, mindketten daganatos betegként...már nem tudom megváltoztatni a dolgokat, nincs már kitől bocsánatot kérnem azért, ahogy viselkedtem velük. Ezt csak azért írtam le, hogy megmutassam, mennyire másképp képes látni a dolgokat az ember még akkor is, amikor a saját élethelyzete változik meg...hogyan érthetné meg a szegény embereket az, aki sosem volt az...??? Tényleg nem a 2000 Ft fogja megváltani a világot! Persze, a 2000 Ft-ot lehetne ennivalóra költeni például, de nekem az a tapasztalatom, hogy abban a helyzetben az ember a cseppnyi kis örömért megtesz mindent, sokszor csupán azért, hogy ezzel egyenlőnek érezhesse magát a többi emberrel, hogy ne azt érezze, hogy lenézik, kinézik, mert lássuk be, a mai világban sokszor csak az számít, hogy a külvilág felé mit tud mutatni! Az számít, hogy kinek mi van, milyen telefon, milyen ruha, stb, aki szegény, azt nagyon sokszor kiközösítik (pl. az iskolában), emiatt kirekesztettnek érni magát... ezért van internet...hogy neki is legyen...
2015. márc. 20. 23:21
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

Húha 1-es! Először is szeretném megkérdezni, hogy kívülállóként mi a véleményed az intelligenciáról? Tudod számos dologhoz szinte kötelező a net. Pl.: a középiskolák nem adnak ki már tájékoztató füzetet, hanem a honlapjukról kell tájékozódni ill. az oktatás.hu weboldalról. Naponta több órát elszórakozik az ember, mire tájékozódik a követelményekről és összeállítja a sorrendet. Álláshirdetésre is sokan emailben kérik a jelentkezést. Ja, tudom, takarodjon le a könyvtárba. Sok ember is csak így tudja a családtagjaival tartani a kapcsolatot és még sorolhatnám,de nem fárasztalak vele. Tudod sok hozzád hasonló szánalmas ember van, aki a másik életébe okoskodik bele, osztja az észt, mint az emberi értelem egyetlen magasra nyújtott, messzire világító fáklyája. Ahelyett, hogy a sajátját élné úgy, ahogy neki a legjobb. Annyira sekélyes, semmitmondó életed van? Vagy vernek, elnyomnak otthon, hogy mások alázásában éled ki magad? Tudod édesanyádnak kellett volna annak idején elköttetnie magát, vagy neked kéne kiköttetned a netet, ha ennyire bosszant a közösségi háló.

Üdvözlettel: egy majomember

2015. márc. 20. 23:31
 17/21 anonim ***** válasza:
31%
Na ennyi...látom anyukám is hasonló véleményem van mint én...
2015. márc. 20. 23:33
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Én soha nem estem neki másnak, de véleményem van. Akinek előbbre való a saját szórakozása mint ételt adni a gyerekének, az az én szememben mint szülő megbukott. Nem arról beszélek, amikor valakik szűkösen de megélnek és a szülők tényleg ennyit költenek magukra, hogy van.tv és internet. De amikor nincs étel, korog a gyerek hasa, akkor valóban helytálló azt mondani, hogy többre való az internet mint a gyereknek ételt adni? Nem vagyok tökéletes szülő, éltünk szegénységben, de tudok fontossági sorrendet felállítani. Most már jól megy a sorunk, mégsem szórjuk a pénzt, mert tudom, hogy sok kicsi sokra megy. És ahol nagy a szükség, ott bizony a pár ezer Ft-ot is meg kell.fogni, mert csak úgy lehet egyről a kettőre jutni. A sok látható és láthatatlan kényelmi költséget kell lefaragni. De ha valaki csak azt tudja szajkózni, hogy NEKI EZ JÁR, akkor nem lehet mit tenni. A gyereknek meg jár a meleg otthon, rendes étkezés, tiszta ruha.
2015. márc. 21. 07:19
 19/21 anonim ***** válasza:
25%
Nyilván,ha ételről van szó más a helyzet,de most itt nem ez volt a fő téma. Nekünk sem volt internet,de csak mert már nem tudtuk fizetni és kikötötték. Iszonyat nagy lakásunk volt,de ha tudtuk volna fizetni a netet,akkor lett volna. Nyilván,hogy ha arról van szó,hogy enni kell adni a gyereknek és azon a 2 ezren múlik,hogy minden nap legyen előtte étel,akkor mi is lemondtunk volna róla.
2015. márc. 21. 12:41
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó, hát de pedig pont azokról van szó, akiknél enni sincs mit. Akinek a gyerekét normális ruhában járatja, normálisan eteti, óvodába járatja, megveszi neki a gyógyszereket, játékokat, miegyebet, csak éppen nem a leggazdagabbak, azoknak senki se javasolja, h ki kéne köttetni a netet.

Azoknak mondják akik így kezdik, hogy 5000 ft-om van két hétre, mit főzzek ebből a 3 gyerekemnek? Na ott ne csodálkozzatok, ha a segítők megkérdőjelezik a net létjogosultságát olyan családban, ahol a gyerekek hetekig grízes tésztán, zsíros kenyéren élnek.

2015. márc. 21. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!