Ti adnátok a saját vagy a párotok, esetleg a nagyszülők nevét a gyerekeiteknek?
Figyelt kérdés
Ha adtátok miért? Tetszett vagy hagyományból stb.2015. márc. 19. 11:47
21/26 anonim válasza:
A fiam a férjem második nevét kapta,amit egyátalán nem használ, csak a hivatalos szervek ismerik kb. Pedig azelőtt sose tetszett, de mikor kiderült a baba neme, jött egy sugallat, hogy ennek a fiúnak bizony ez a neve. Nos, a lányomnál nem jött, végignyálaztam az utónévkönyvet párszor, de nem tudtam elképzelni, hogy az én lányomat bárhogy is hívják, így teljesült a férjem vágy és anyukája nevét kapta, aki a férjem gyerekkorában sajnos meghalt. A szépséghiba, hogy az én anyukámat, sőt, a nővéremet is így hívják...Kapott egy második nevet is, mert benne volt a pakliban, hogy vörös lesz (apja az) és bennem megmagyarázhatatlanul az él, hogy egy vörös kislányt csak Zsófinak hívhatnak :) (nem lett vörös)
22/26 anonim válasza:
Nem, sosem, mert megérdemli, hogy legyen sajátja. Igazából leírták előttem: nem akarom, hogy ő legyen a "kicsi x".
Az én nevem emellett még ronda is.
Szóval először is számba vettük az összes nevet, amiről tudunk a családban, hogy azokat húzzuk ki legelőször a listáról :D
23/26 anonim válasza:
Szerintem is hülye szokás, nem adnám. A saját nevemet imádom, de az az enyém. Hadd legyen a gyerekemé is olyan, ami a sajátja és sajátként szeretheti... Nekem elég, hogy a génjeimet továbbviszi, mi a francnak vinné tovább még a nevemet is. Az apja vezetéknevét úgyis megkapja. :D
24/26 anonim válasza:
Én nem. A pszichológia egyik irányzata szerint a ygerek megérzi tudatalatt, hogy ki alapján kapta a nevét, és terhet róhat rá. Meg egyébként is, akkor nem lehet normálisan a nevén hívni, hanem ki kell valami becézést találni, hogy ne keverjük össze a családtagokkal. Idősebb rokon esetében pedig az első indok miatt.
25/26 anonim válasza:
Sajátunkat nem. Egyrészt nem tetszik egyikünk neve sem, másrészt hülye szokásnak tartom. Szüleink nevei sem tetszenek. De nagymamám nevét adnám, az tetszik.
26/26 anonim válasza:
A páromét adnám, de a páromtól függetlenül, azért, mert tetszik ez a név. Ez egyben az én apukám és nagypapám neve is. Így kizárt hogy ezt adjuk, mert túl sok Zolink lenne :) A nagymamák nevét egyiket sem adnám, nem tetszenek, mint ahogy a sajátom sem (Eszter)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!