Ti adnátok a saját vagy a párotok, esetleg a nagyszülők nevét a gyerekeiteknek?
Nem.
Számomra ez egy elég hülye szokás, a férjem családjábán volt divat.
Ráadásul elég régies nevekkel operálnak, és úgy hogy az első fiú az apja, a második a nagyapja, a harmadik anyai nagypapa...
A férjem családjában így rengeteg a névismétlés, sokan is vannak, így ha mondjuk azt mondom, hogy a Józsi koccant a kocsival, akkor jön a kérdés hogy melyik Józsi? Apósod, sógorod, unokaöcséd, férjed unokatestvére...stb...?
a gyerekünknek 2 neve van. első neve, az ükpapája neve, születése előtt pár héttel ment el a papa. második neve pedig a férjem neve. az ükpapa neve az inkább szerencsés egybeesés, mert pont ez a név tetszett nekem, férjem meg rábólintott, 2. nevét pedig a férjem szerette volna.
egyébként mint a kettő név ma is gyakori, divatos név, 20-30. hely körül vannak
Nekünk ikrein k születtek, fiú-lány.
A lánykánk az én nevemet a fiam a férjemét kapta.
De kaptak második nevet is.
Soha! Második keresztnevüket a keresztanyáikról kapták.
A férjem családban még a nők is Sándorok ... megmondtam a férjemnek, hogy soha, de soha nem lesz Sándor egyik gyerekünk sem, ha esetleg fiúink születtek volna.
A férjem családjában még az is hagyomány volt, hogy mindenki X. Sándorné lett a házasság után.
Én megoldottam kötőjellel a férjezett nevet.
Senki sem haragudott meg érte. Elmondtam az érveimet és megértették.
Én egy külön álló személyiség vagyok, aki hozzámegy az egyik rokonukhoz. Nem pedig X. Sándorné, abban a családban a 30., élők közül meg a 4.
Köszi, átadom majd nekik. 7végén megyünk ünnepelni!
Ez ilyenkor olyan, mintha karácsony lenne. Összeül a sok Sanyi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!