Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti adnátok a saját vagy a...

Ti adnátok a saját vagy a párotok, esetleg a nagyszülők nevét a gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Ha adtátok miért? Tetszett vagy hagyományból stb.
2015. márc. 19. 11:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem, megerdemel egy sajatot:-). Raadasul igy a keveredeseket is el lehet kerulni.
2015. márc. 19. 11:49
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Számomra ez egy elég hülye szokás, a férjem családjábán volt divat.

Ráadásul elég régies nevekkel operálnak, és úgy hogy az első fiú az apja, a második a nagyapja, a harmadik anyai nagypapa...

A férjem családjában így rengeteg a névismétlés, sokan is vannak, így ha mondjuk azt mondom, hogy a Józsi koccant a kocsival, akkor jön a kérdés hogy melyik Józsi? Apósod, sógorod, unokaöcséd, férjed unokatestvére...stb...?

2015. márc. 19. 11:54
 3/26 anonim ***** válasza:

a gyerekünknek 2 neve van. első neve, az ükpapája neve, születése előtt pár héttel ment el a papa. második neve pedig a férjem neve. az ükpapa neve az inkább szerencsés egybeesés, mert pont ez a név tetszett nekem, férjem meg rábólintott, 2. nevét pedig a férjem szerette volna.

egyébként mint a kettő név ma is gyakori, divatos név, 20-30. hely körül vannak

2015. márc. 19. 11:54
 4/26 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk ikrein k születtek, fiú-lány.

A lánykánk az én nevemet a fiam a férjemét kapta.

De kaptak második nevet is.

2015. márc. 19. 11:56
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Soha! Második keresztnevüket a keresztanyáikról kapták.

A férjem családban még a nők is Sándorok ... megmondtam a férjemnek, hogy soha, de soha nem lesz Sándor egyik gyerekünk sem, ha esetleg fiúink születtek volna.

2015. márc. 19. 11:56
 6/26 anonim ***** válasza:
67%

A férjem családjában még az is hagyomány volt, hogy mindenki X. Sándorné lett a házasság után.

Én megoldottam kötőjellel a férjezett nevet.

Senki sem haragudott meg érte. Elmondtam az érveimet és megértették.

Én egy külön álló személyiség vagyok, aki hozzámegy az egyik rokonukhoz. Nem pedig X. Sándorné, abban a családban a 30., élők közül meg a 4.

2015. márc. 19. 11:59
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
5.6 os, akkor boldog névnapot kívánok az egész családnak :D
2015. márc. 19. 12:02
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnám. Páromék családjába szokás h minden első fiú az apja nevéz kapja, nem is tudom h náluk ez meddig visszamenőleg így van. Én megmondtam h semmiképp nem lesz az. Sztem nagyon rossz mert így még 30 évesen is kis x-nek nevezik h megtudják különböztetni vagy épp vmi hülye becenevet kap. Nem is értem h mi jó abban ha ugyanazt kapja??!
2015. márc. 19. 12:08
 9/26 anonim ***** válasza:

Köszi, átadom majd nekik. 7végén megyünk ünnepelni!

Ez ilyenkor olyan, mintha karácsony lenne. Összeül a sok Sanyi :D

2015. márc. 19. 12:18
 10/26 anonim ***** válasza:
Férjeméknél szokás volt, ami nálunk megszakadt. Ők nem kis x-nek hívták, hanem már duplán becézték, mint legkisebbet ezzel a névvel. Ő már nem akarta a gyerekének továbbadni. Nagyon nem divatos, őt is cikizték sokat miatta, de főleg lelki oka volt. A fiunknál felmerült, h az ükpapám és széppapám nevét kapja második névnek, de inkább dupla vezetékneve lett, így egy keresztnevet kapott. A lányunknál nem is volt kérdés, hogy családból kapna.
2015. márc. 19. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!