Mi a véleményetek erről? Milyenek a nevek, ti adnátok ezeket a saját gyerekeiteknek?
Imádom a gyerekeket, és már rengeteg nevet kinéztem amik nagyon tetszenek! Én arra születtem, hogy anya legyek. :)
Imádom az ősmagyar, pogány illetve az újfajta neveket.
Lány: Aporka, Lelle, Áfonya, Telena, Harmat, Elga, Ánizs, Hilda, Zsája, Korall, Napsugár, Karolina, Odett, Olimpia, Szavanna.
Fiú: Opor, Bolyk, Ellák, Andos, Derel, Vázsony.
Ezt arra értettem, hogy konkrétan 10 éve csak is azért vagyok még itt és tartok itt mert szeretnék anya lenni! Amúgy pedig 4 kisgyerek van mellettem. És ebből kifakadóan tudom mit jelent anyának lenni! A legidősebb 10 éves és a legkisebb pedig 3. 3 fiú és egy lány.
Ezerszer belegondoltam, hogy valóban megéri ilyen nevet adni egy másik embernek. De tudjátok már sok érdekes nevű emberrel találkoztam és egyik sem akarta megváltoztatni. Nem akarok Bálintot, Zoltánt, Ivettet, Máriát. Különleges és gyönyörű nevet szeretnék! Természetesen a gyerek ugyan úgy megváltoztathatná a nevét és ha 14 évesen azt mondja, hogy anya csúfolnak a nevem miatt. Akkor kap egy új nevet! És hidd el 18-25 évesen pedig már nem az új nevét fogja használni.
És természetesen az Áfonya és Eperke csak második névként szerepelne a terveim közt, mivel valóban nem a legpraktikusabb név!
Ezek csak a kedvenceim! És találtam továbbiakat:
fiú: Apor (Aporka lány ), Bojta, Vata-Vatha, Ajtony
lány: Beessa->Bésa(Ómagyar), Loren
Lányból ha nagyon muszáj lenne akkor Odettet,vagy Karolinát választanám,fiúból egyiket se.
Ne haragudj de nagyon gázak ezek a nevek...képzeld el ha lenne egy lányod és Áfonya lenne..felnőttként sikeres ügyvédnő lenne...Dr.Kovács Áfonya...hát röhej.A gyerek is megutálna téged egy életre amiért ilyen nevet adtál neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!