Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak,...

Szerintetek mit csináljak, vitázzunk még miatta, vagy engedjek?

Figyelt kérdés
Júliusra várjuk a kicsi fiunkat, de a nevén nem tudunk kiegyezni apukával. Őt Józsefnek hívják, és már mikor megismerkedtünk(10 éve) is azt mondta, hogy ha lesz fia, akkor az ő nevét szeretné adni neki. Most hál 'istennek úton van a drága, viszont én nem szeretném neki a Józsefet.teljesen idejét múlt, nem való kisgyereknek szerintem, viszont ő nagyon ragaszkodik hozzá. Találtunk nevet, ami mindkettőnknek tetszik, a Marcell, de ő Józsefet akar. Két nevet nem szeretnénk neki adni. Nem tudom mi legyen.
2015. márc. 17. 20:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem mindegy? Vajjúdás közben téged kérdeznek mit írjanak a karszallagra 😄 a férjed (bocsánat) de baromi önző!! Mi az hogy őt nem érdekli hogy neked nem tetszik? Amikor a lányotok született nem volt fontos? Csak most amikor valami az ő egojának tenne jót? Hisztis p.csa hozzá képest kutya füle! Nem mondom hogy a névválasztás női privilégium DE a vezetéknevet apucitól kapja...te kihordod megszülöd szoptatod és zombulsz mellette éjjeleken át. Azért áljon meg a menet...apuci felébredhetne csipkerózsika játékból. Aztán felőlem vághatná a durcár ha az adott nevet nem szeretem akkor se az lenne az ha öregkést nyomna a torkomnak az fix. Mi a fene van a pasikkal de komolyan!? Most csúnyán bemérgesedtem!!

Zavard el otthonról kocsmázni sírja ki a pulton ezt a traumát aztán térjen haza aludja ki magát igyon meg reggel egy liter tejet 3 algopirinnel és legyen FÉRFI. Üljetek le és keressetek kompromisszumot.

2015. márc. 18. 00:59
 22/29 A kérdező kommentje:
Szerintem azért ragaszkodik ennyire hozzá, mert nincs 3hete, hogy meghalt az apukája. Pont előtte nap halt meg, hogy megtudtuk, hogy kisfiú a kincsünk. :( Amúgy nem szokott ilyen lenni.
2015. márc. 18. 02:31
 23/29 anonim ***** válasza:
32%
Èn engednèk ,lányomnak 2 neve van egyik amelyiket ö választot ,csilla egyet meg amit èn virág lányom 1 hónapos kora körül hivtuk vègleg a mai ismertebb nevèn mert nem tudtam eldönteni hogy hivjam.igy mindenkinek teljesült a kivánsága hivatalos papirokon csilla virág ,de csak virágnak hivja mindenki .
2015. márc. 18. 05:21
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne engedj! A tesóm Zsolt (tehát nem egy idejét múlt név) és kiharcolta, hogy a fia a saját nevét kapja. A sógornőm talán még soha nem hívta a nevén a gyereket mindenféle becenevet aggat rá pl: Bülbül

Ennek nincs sok értelme.

Egyébként én is várandós vagyok, (még nem tudjuk a nemét) és felmerült a férjemben az, hogy az apja nevét adjuk: József.

Hát még a 3. fiamnak sem adnám, főleg mivel az első kettő olyat kapott, ami az első 30 legnépszerűbb között van.

2015. márc. 18. 09:50
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológiai szempontból nem szerencsés, ha a gyerek a felmenője nevét kapja. Bár nem tudom, hogy ilyen okkal lehet-e rá hatni. Nem tudod rávenni, hogy a Józsefet 2. névként adjátok?
2015. márc. 18. 12:18
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se engedj. Egy ismerősöm pont nemrég változtatta meg József nevét, őt is apjáról kapta ano. Amúgy is ne menj bele olyan névbe ami Neked nem tetszik. Nem is tudom,hogy várja el a párod.Am a Marcell szép név. :)
2015. márc. 18. 12:38
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

-Anya, hogyhogy nekem is József a nevem, mint apunak?

-Azért kisfiam, mert mielőtt te születtél, meghalt a papa és apu az ő tiszteletére adta neked a József nevet.

Tök jó ez a gyereknek, nem?

Szerintem se engedj.

2015. márc. 18. 12:57
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a nagypapit komolyan és részvétem. De a gyerkőc a TI gyereketek. A nagypapi elnevezte már a gyermekeit. Most rajtatok a sor!
2015. márc. 18. 23:43
 29/29 anonim ***** válasza:

És ha én Leonidásznak nevezem el a fiamat és megígértetem vele, hogy a fiát csak így hívhatja és neki is tovább kell vinnie a hagyományt, amíg a világ világ lesz, akkor önző vagyok vagy önző vagyok?

Minden embernek meg kell adni a lehetőséget, hogy nevet adjon a gyerekének.

Szülők esetében ez értelemszerűen egy közösen eldöntött név kell legyen.

És a hangsúly a KÖZÖS szón van...

2015. márc. 19. 06:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!