Szerintetek mit csináljak, vitázzunk még miatta, vagy engedjek?
Én a helyedben nem engednék. Semmi esetre sem adnék a gyereknek olyan nevet, ami nekem nem tetszik. A szülők nevét adjuk a gyereknek hagyomány egyáltalán nem tetszik. A fiatoknak is megjár, hogy legyen egy saját neve, ne Ő legyen a "Kisjózsika".
Nálunk nem saját néven ment a harc, hanem a férjem olyan nevet akart adni az első, majd a 2. lányunknak is, ami nekem nem tetszett. Kerek perec kijelentettem, hogy nem. A 2. kislányunk azért megkapta ezt a nevet 2. névként, de szerencsére a férjem soha nem szólította így a gyereket.
Nem olvastam a válaszokat, de én engednék. A József nem mai név, a Joci, Jocó becézése nekem tetszik. és kitudja milyen nevek lesznek divatosak pár év múlva.
nálunk a lány név volt hasonló, annyi különbséggel hogy nem zavaró a két név. a férjemnek is van hosszú évek óta kedvence és nekem is. ha nem akarunk két nevet, hát engedek neki.
igazán ez legyen a legnagyobb gondotok, boldog babázást! :)
A húgomugyanebben a cipőben jár, csak ott még egy lapáttal rátesz a történetre, hogy a sógorom apja állitólag a halálos ágyán ígértette meg a sógorommal, hogy továbbviszi a hagyományt, ha fia lesz.
A húgom egy ideig kapálózott ellene, de most már beletörődött.
Én sem értem, hogy miért nem elég, hogy az apa vezetéknevet viszik tovább (javarészt), miért kell még szerencsétlen gyereket egy régimódi, esetleg béna keresztnévvel is terhelni!
Tök gáz, hogy név alapján nem lehet megkülönböztetni az apát a fiától, így elég sok félreértés lehet.
Amúgy meg az is szemétség, hogy ha a nő apja kérné, hogy az ő nevét kapja az unokája, akkor az valszleg le lenne tojva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!