Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak,...

Szerintetek mit csináljak, vitázzunk még miatta, vagy engedjek?

Figyelt kérdés
Júliusra várjuk a kicsi fiunkat, de a nevén nem tudunk kiegyezni apukával. Őt Józsefnek hívják, és már mikor megismerkedtünk(10 éve) is azt mondta, hogy ha lesz fia, akkor az ő nevét szeretné adni neki. Most hál 'istennek úton van a drága, viszont én nem szeretném neki a Józsefet.teljesen idejét múlt, nem való kisgyereknek szerintem, viszont ő nagyon ragaszkodik hozzá. Találtunk nevet, ami mindkettőnknek tetszik, a Marcell, de ő Józsefet akar. Két nevet nem szeretnénk neki adni. Nem tudom mi legyen.
2015. márc. 17. 20:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Ne hagyd magad. És itt nem az a lényeg, hogy az itteni válaszolóknak tetszik-e a József név. NEKED nem tetszik. Ennyi indok bőven elég. Meg kell értse a férjed is, hogy nem hívhatják úgy a gyerekedet, ahogy neked nem tetszik. AMúgy szerintem is borzalmas a József név. Vannak régebbi nevek, amik ma is helyt állnak, pl Tamás, Péter, Dávid, de a József az nem szép név.
2015. márc. 17. 20:50
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem engednék. Semmi esetre sem adnék a gyereknek olyan nevet, ami nekem nem tetszik. A szülők nevét adjuk a gyereknek hagyomány egyáltalán nem tetszik. A fiatoknak is megjár, hogy legyen egy saját neve, ne Ő legyen a "Kisjózsika".

Nálunk nem saját néven ment a harc, hanem a férjem olyan nevet akart adni az első, majd a 2. lányunknak is, ami nekem nem tetszett. Kerek perec kijelentettem, hogy nem. A 2. kislányunk azért megkapta ezt a nevet 2. névként, de szerencsére a férjem soha nem szólította így a gyereket.

2015. márc. 17. 20:50
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem engednék. Az én páromat is Józsefnek hívják és nem is tudom meddig visszamenőleg József náluk minden első fiú. Ő is felhozta párszor h vigye tovább ha fiú lesz a babánk, de megmondtam h biztos h nem, ha semmiképp nem tud elszakadni a névtől megkapja második névként de akkor amìg kicsi mindenkinek az első nevén kell h szólítsa. Nekem eleve nem tetszik a József név, de még az sem h a baba a szülei nevét kapja és akkor kindenki állandóan kicsi x-nek hívja még 30 évesen is mert így különböztetik meg.
2015. márc. 17. 21:08
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
A 6-7 éves korosztályból van két ismerős kisfiú is, aki József. Vagyis Jocó meg Jocóka, ahogy hívják őket. Természetesen mindkettőnél apuka is az. Nekem először fura volt, de annyira nem vészes szerintem. Más kérdés, h neked nem tetszik, tényleg nem kellene ezt a nevet adni neki. Július még messze van, hátha megegyeztek egy harmadik névben.
2015. márc. 17. 21:10
 15/29 anonim ***** válasza:
14%

Nem olvastam a válaszokat, de én engednék. A József nem mai név, a Joci, Jocó becézése nekem tetszik. és kitudja milyen nevek lesznek divatosak pár év múlva.

nálunk a lány név volt hasonló, annyi különbséggel hogy nem zavaró a két név. a férjemnek is van hosszú évek óta kedvence és nekem is. ha nem akarunk két nevet, hát engedek neki.

igazán ez legyen a legnagyobb gondotok, boldog babázást! :)

2015. márc. 17. 21:32
 16/29 anonim ***** válasza:
81%
Anyukám mindig azt mondta, hogy ő fekszik a henteskés alá, tőle fogják megkérdezni. Nem is az lett a nevem, amit apukám szeretett volna. Bár náluk is az volt a helyzet, hogy kiegyeztek két névben, mindkettő tetszett mindkettőjüknek, csak az egyik jobban.
2015. márc. 17. 21:34
 17/29 anonim ***** válasza:
38%
A férjed talán óvodás, hogy de már pedig Józsika legyen a gyerek? Én semmiképp nem egyeznék bele, azért a névválasztás egy fontos dolog. Én férjem István, náluk is minden elsőszülött fiú ezt a nevet kapta, de mi már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy ha fiunk lesz, semmi esetre sem kapja ezt a nevet még másodiknak sem. Ő 27 éves de utálja a nevét. Amúgy sem értem a férjed mit pattog, a vezetéknevet úgyis utána kapja a gyerek. Annyi szép név van még, a József amúgy is a rondábbak közül való.
2015. márc. 17. 21:39
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

A húgomugyanebben a cipőben jár, csak ott még egy lapáttal rátesz a történetre, hogy a sógorom apja állitólag a halálos ágyán ígértette meg a sógorommal, hogy továbbviszi a hagyományt, ha fia lesz.

A húgom egy ideig kapálózott ellene, de most már beletörődött.

Én sem értem, hogy miért nem elég, hogy az apa vezetéknevet viszik tovább (javarészt), miért kell még szerencsétlen gyereket egy régimódi, esetleg béna keresztnévvel is terhelni!

Tök gáz, hogy név alapján nem lehet megkülönböztetni az apát a fiától, így elég sok félreértés lehet.

Amúgy meg az is szemétség, hogy ha a nő apja kérné, hogy az ő nevét kapja az unokája, akkor az valszleg le lenne tojva...

2015. márc. 17. 21:43
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
De jó, hogy nem a férjed az apám. Az elvei szerint most 29 éves fejjel futkározhatnék az Irén névvel. Hiába hosszú a vezetéknév, adjatok kettőt. Hidd el, nem lesz az apján kívül, aki Józsizza! :) Nálunk a párom az apukája nevéhez ragaszkodott. Második név így István lett. Nekem nem tetszik, de nem nagy ügy. Bent van az anyakönyvben, de a kutya sem hívja így a gyereket. Egyedül az apja mondja végig az egész nevét vezetéknevestől, ha valami kópéságot csinál. :)
2015. márc. 17. 22:48
 20/29 anonim ***** válasza:
70%
Mond hogy akkor inkább számozzátok ;) ha mindenkit ugyan úgy hívnak a név elveszti értelmét!
2015. márc. 18. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!