Szerintetek mit csináljak, vitázzunk még miatta, vagy engedjek?
Figyelt kérdés
Júliusra várjuk a kicsi fiunkat, de a nevén nem tudunk kiegyezni apukával. Őt Józsefnek hívják, és már mikor megismerkedtünk(10 éve) is azt mondta, hogy ha lesz fia, akkor az ő nevét szeretné adni neki. Most hál 'istennek úton van a drága, viszont én nem szeretném neki a Józsefet.teljesen idejét múlt, nem való kisgyereknek szerintem, viszont ő nagyon ragaszkodik hozzá. Találtunk nevet, ami mindkettőnknek tetszik, a Marcell, de ő Józsefet akar. Két nevet nem szeretnénk neki adni. Nem tudom mi legyen.2015. márc. 17. 20:17
1/29 anonim válasza:
Ilyen esetekre tök jó ha 2 nevet és a gyerek eldönti melyiket szeretné használni. És az valószinü nem a József lesz :) Miért nem alternatíva 2 nevet adni?
2/29 anonim válasza:
Ilyen esetben azért, első, mert apuka Jozsikanak szolitana, anyuka meg Marcikanak. ... Ha terveztek meg gyereket, akkor allapodjatok meg abban, hogy ezt most ő nevezi el, a következőt pedig te
3/29 anonim válasza:
A József nem idejétmúlt, csak ma nem divatos. Miért ne lehetne adni kisfiúnak is? A férjednek is ez volt a neve, amikor kicsi volt.
Emiatt én biztosan nem csinálnák családi botrányt.
4/29 A kérdező kommentje:
Mert amúgy is hosszú a vezetéknév, és ahhoz a két név nagyon nem jó. Meg szegény gyerek megzavarodna, hogy az apja jocizza,az anyja meg marcizza. Mert ha kettő lenne neki, akkor tuti nem hívnám Józsefnek. De aztán úgy meg tud ám sértődni rajta a párom mikor felhozom. Hihetetlen komolyan. Agyam eldobom, mert van egy lányunk, de nekem eszembe se jutott a nevem ráerőltetni. Pedig az enyém nem ilyen ősrégi. Erre azt mondta párom, hogy az én nevem amúgy is hülyén hangzana a vezetéknévhez...
2015. márc. 17. 20:30
5/29 anonim válasza:
Miért fontos, hogy József legyen,amikor a vezetéknevét a gyerek már ígyis tőle kapja? A gyerek egy önálló személyiség, nem apuka lenyomata, így megérdemli, hogy saját neve legyen.
6/29 anonim válasza:
Már megbocsássatok, de szerintem nem írtam hülyeséget. Felnőtt emberek vagytok, talán annyiban megtudtok egyezni hogy a gyereket mindketten ugyanúgy szólitanátok. Max apukának vegyél minden napra egy nyalókát jutalomnak... Aztán ha a gyerek nagyobb lesz, majd ő szépen eldönti hogy Józsika vagy Marcika akar lenni. Én normális választ adtam, nem értem miért kell nekemugrani kedves 2es. 1es voltam.
7/29 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondom. De az rá a válasz, hogy a családjukban mindig az első fiú apuka, első lány anyuka nevét kapja. Mondom nálunk is így volt, mégse akartam az én nevem adni a lányunknak, meg érdekes, akkor ő se kapálózott ezért a hagyományért.
2015. márc. 17. 20:34
8/29 anonim válasza:
Válasszatok egy 3. nevet. A férjednek sem kell önzőnek lennie, elégedjen meg azzal, hogy ő József. Miért kell a saját nevét a gyerekre is rásózni?
9/29 anonim válasza:
Amikor terhes voltam, mondtam a férjemnek, hogy próbáljunk megegyezni olyan névben ami mindkettőnknek tetszik. Ha nem sikerül megegyezni, akkor én nevezem el, számos indok miatt. A munka oroszlánrésze az enyém, mert én küszködtem 9 hónapig, jártam vizsgálatokra, szurkáltak, piszkáltak. Szüléskor nekem fog fájni, én fogok szétszakadni és engem fognak összevarrni. Aztán én fogok bedurrant mellekkel kínlódni, hogy legyen tejem és tudjak szoptatni, valamint én fogok éjszakázni. Na miután ezeket felsoroltam, közölte, hogy igazam van és dönthetek én. Végül sikerült olyat választani, ami mindkettőnknek tetszett. Biztos, hogy nem mennék bele, hogy József legyen. Bocsánat, ha valakit megbántok, de én frászt kapok, mikor egy totyogós után kiabálják, hogy Józsika gyere ide.
10/29 anonim válasza:
Szerintem vitazz meg. A Jozsef mar a nai 30as generacionak is ciki, az uhszulotek kozott meg szerintem max evi 3 van. Jo eselltel eleve utalni fogja, de meg csufoljak is majd erte. Szerintem utolag halas lenne neked, ha nem engednel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!