A ti másfél éves gyereketek is artikulálatlanul ordít minden alkalommal a lépcsőházban?
A szomszéd csaj három és másfél éves gyereke minden reggel és minden este 20-30 percig ordít, sikít, sír, üvölt a lépcsőházban. Az persze visszhangzik, és itt bent a lakásban úgy hallom, mintha a fülemtől 5 centire csinálnák.
Beszéltem a csajjal, szerinte ez tök normális jelenség, és közölte, hogy ő nem tud ez ellen mit tenni, a gyerekek növésben vannak és ezért fáj a lábuk(!), szerinte érthető a sikítozás és a hiszti.
Ez tényleg így van? Nálatok is így működik a dolog? Mert én már nagyon nem bírom, ma reggel telt be végleg a pohár, amikor negyed hatkor ébredtem a visításra.
Valahol igazad van, valahol nem. Az, hogy minden reggel és este ordítva közlekednek, biztos, hogy zavaró. Azt, hogy te a lakásban hogyan hallod, biztos, hogy eltúloztad, mi is panelben lakunk, de ennyire azért nem hallatszódnak be a hangok. Mondjuk én terhesen sem lettem érzékenyebb a hangokra, szerintem semmi köze ennek a várandóssághoz.
Egy 1,5 és egy 3 éves bizony tud ordítani, ez van. Majd ne félj a tiéd is fog. Azt, hogy mennyi időbe telik "felmászni" a negyedikre nemhogy 1 de 2 gyerekkel, na majd azt is megtapasztalod. Nem egyszerű, én már sokszor adtam hálát az égnek, hogy csak a másodikon lakunk. És nem, egy hisztiző gyerekre nem tudsz hatni (még talán a 3 évesre igen, de a 1,5 éves esélytelen), majd ezt is megtudod :)
És igen, tessék edződni, mert pát hét múlva a sajátod úgy fog üvölteni a füledbe, hogy visszasírod a szomszéd gyerekeit.
Nem értem, miért mondjátok a kérdezőnek, hogy szokja. Még ha néhány hét múlva meg is születik a gyereke, nem zavarhatja más gyerek napi szintű hajnali ordítása? Majd szokja, ha meglesz a sajátja. Ettől még nem feltétlenül nromális, hogy valaki hagyja, hogy a gyereke hajnalban mások ajtaja előtt verje magát. Lehet, hogy a másik anya nem tud mit kezdeni az üvöltéssel, de attól még ez mást igenis zavar. Engem is zavarna, pedig van gyerekem.
Mondjuk azt én sem értem, hova viszi a másfél éves gyereket hajnali 5-kor.
Biztos nem azért sikoltoznak, mert nő a lábuk, hanem azért, mert fárasztó nekik felmenni a negyedikre. Az anya keze mindig tele van, hogy nem tudja legalább a kisebbet felvenni?
Itt szerintem jó megoldás nincs, mert ha a házban nincs lift, akkor kénytelenek a lépcsőn menni, két gyereket nem fog tudni vinni, főleg ha esetleg bevásárolt, a gyerekeknek meg ez nagyon sok. Szerezz be füldugót erre a pár hétre, utána meg majd meglátod.
Hat, vicces, mennyire kiakadt itt par ember. Az en velemenyem az (3 gyereket felneveltem, 22, 19 es 13 evesek), hogy szanalmas azl aki nem kepes elcsititani a masfel eves gyereket, egy teljesen hetkoznapi helyzetben (pl. oviba, bolcsibe menes).
Ha mar most keptelen ra, 15 evesen sem tudja majd a szuloi akaratat ervenyesiteni.
Nalunk is van egy ilyen gyerek, a hazban vegig uvolt, sot a multkor lattam, hogy az utcan is.
Az, hogy ez zavar nehany embert? Hogyne. Ha terhes, ha nem. Es teljesen jogosan.
Egyebkent ez az anyuka gondolom reggel nyitasra mar viszi a ket gyereket oviba es bolcsibe, nyilvan ilyen kis korban idegen kornyezetbe bekerul a gyerek. Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez kell egy anyanak, cserebe a penzert? Ha a penz a fontosabb, miert szult ketto gyermeket is?
Na, most lehet horogni :D
"Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez kell egy anyanak, cserebe a penzert?"
Tudod, a pénzért cserébe meg adnak olyan lényegtelen dolgokat, mint étel, ruha meg lakás.
De szerencsére most megint megkaptuk, hogy csak az vállaljon gyereket, aki 3x3 évet otthon tud ülni és képes a tökéletes nevelésre.
"Ha a penz a fontosabb, miert szult ketto gyermeket is?"
3 gyerek után igazán felébredhetnél az álomvilágból.
"Ha elvárja a másfél éves totyogós gyerektől h felmásszon a negyedik emeletre, nem csodálom h ordít. Tutira durván elfárad, főleg ha előtte már sokat mozgott pl. a játszótéren. Anyuka vegye fel és nem fog ordítani."
"Az anya keze mindig tele van, hogy nem tudja legalább a kisebbet felvenni?"
Meg a "horogos", jaj, jaj...
Jajjj, de szeretünk itelkezni ugyeugye, pedig nem kene, igy ismeretlenül plane..
Es mi van, ha az anyuka testi allapota ezt nem engedi? Pl. nem emelhet? --> szomszedneni ajanlja fel a segitseget, ha nem akarja hallgatni :D
Vagy igy kezdödik itt minden kerdes? "Figyelem! Akikröl irok, sikhül.ek es nekem van igazam, tamogassatok par hozzaszolassal!..." (majd a kerdes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!