Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ti másfél éves gyereketek...

A ti másfél éves gyereketek is artikulálatlanul ordít minden alkalommal a lépcsőházban?

Figyelt kérdés

A szomszéd csaj három és másfél éves gyereke minden reggel és minden este 20-30 percig ordít, sikít, sír, üvölt a lépcsőházban. Az persze visszhangzik, és itt bent a lakásban úgy hallom, mintha a fülemtől 5 centire csinálnák.

Beszéltem a csajjal, szerinte ez tök normális jelenség, és közölte, hogy ő nem tud ez ellen mit tenni, a gyerekek növésben vannak és ezért fáj a lábuk(!), szerinte érthető a sikítozás és a hiszti.

Ez tényleg így van? Nálatok is így működik a dolog? Mert én már nagyon nem bírom, ma reggel telt be végleg a pohár, amikor negyed hatkor ébredtem a visításra.

2015. márc. 6. 10:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
21%

Valahol igazad van, valahol nem. Az, hogy minden reggel és este ordítva közlekednek, biztos, hogy zavaró. Azt, hogy te a lakásban hogyan hallod, biztos, hogy eltúloztad, mi is panelben lakunk, de ennyire azért nem hallatszódnak be a hangok. Mondjuk én terhesen sem lettem érzékenyebb a hangokra, szerintem semmi köze ennek a várandóssághoz.

Egy 1,5 és egy 3 éves bizony tud ordítani, ez van. Majd ne félj a tiéd is fog. Azt, hogy mennyi időbe telik "felmászni" a negyedikre nemhogy 1 de 2 gyerekkel, na majd azt is megtapasztalod. Nem egyszerű, én már sokszor adtam hálát az égnek, hogy csak a másodikon lakunk. És nem, egy hisztiző gyerekre nem tudsz hatni (még talán a 3 évesre igen, de a 1,5 éves esélytelen), majd ezt is megtudod :)

És igen, tessék edződni, mert pát hét múlva a sajátod úgy fog üvölteni a füledbe, hogy visszasírod a szomszéd gyerekeit.

2015. márc. 6. 12:35
 22/36 anonim ***** válasza:
Ja azt még elfelejtettem, hogy nekem 2,5 éves múlt a fiam, volt már pár ordítós menetünk a lépcsőházban, de abban azért igazad van, hogy a minden nap sok.
2015. márc. 6. 12:39
 23/36 anonim ***** válasza:
22%
Ha elvárja a másfél éves totyogós gyerektől h felmásszon a negyedik emeletre, nem csodálom h ordít. Tutira durván elfárad, főleg ha előtte már sokat mozgott pl. a játszótéren. Anyuka vegye fel és nem fog ordítani.
2015. márc. 6. 13:02
 24/36 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem, miért mondjátok a kérdezőnek, hogy szokja. Még ha néhány hét múlva meg is születik a gyereke, nem zavarhatja más gyerek napi szintű hajnali ordítása? Majd szokja, ha meglesz a sajátja. Ettől még nem feltétlenül nromális, hogy valaki hagyja, hogy a gyereke hajnalban mások ajtaja előtt verje magát. Lehet, hogy a másik anya nem tud mit kezdeni az üvöltéssel, de attól még ez mást igenis zavar. Engem is zavarna, pedig van gyerekem.

Mondjuk azt én sem értem, hova viszi a másfél éves gyereket hajnali 5-kor.

Biztos nem azért sikoltoznak, mert nő a lábuk, hanem azért, mert fárasztó nekik felmenni a negyedikre. Az anya keze mindig tele van, hogy nem tudja legalább a kisebbet felvenni?

Itt szerintem jó megoldás nincs, mert ha a házban nincs lift, akkor kénytelenek a lépcsőn menni, két gyereket nem fog tudni vinni, főleg ha esetleg bevásárolt, a gyerekeknek meg ez nagyon sok. Szerezz be füldugót erre a pár hétre, utána meg majd meglátod.

2015. márc. 6. 14:21
 25/36 anonim ***** válasza:
66%
Itt az egésszel az a gond, h hiába nem normális dolog a lépcsőházban napi szintű ordítás, ha a kérdező újszülöttje fog sírni (ami normális) akkor meg a csaj rá fog csöngetni,h hallgattassa már el, ha az öve se sírhat és az egészből egy véget nem érő, életet megkeserítő vita lesz:(
2015. márc. 6. 14:24
 26/36 boszikaa válasza:
44%

Hat, vicces, mennyire kiakadt itt par ember. Az en velemenyem az (3 gyereket felneveltem, 22, 19 es 13 evesek), hogy szanalmas azl aki nem kepes elcsititani a masfel eves gyereket, egy teljesen hetkoznapi helyzetben (pl. oviba, bolcsibe menes).

Ha mar most keptelen ra, 15 evesen sem tudja majd a szuloi akaratat ervenyesiteni.

Nalunk is van egy ilyen gyerek, a hazban vegig uvolt, sot a multkor lattam, hogy az utcan is.

Az, hogy ez zavar nehany embert? Hogyne. Ha terhes, ha nem. Es teljesen jogosan.

Egyebkent ez az anyuka gondolom reggel nyitasra mar viszi a ket gyereket oviba es bolcsibe, nyilvan ilyen kis korban idegen kornyezetbe bekerul a gyerek. Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez kell egy anyanak, cserebe a penzert? Ha a penz a fontosabb, miert szult ketto gyermeket is?

Na, most lehet horogni :D

2015. márc. 6. 20:14
 27/36 anonim ***** válasza:
53%
'horogjön' a halál! nem egy világrengető poblémáról van szó, túl fogják élni a résztvevők :D
2015. márc. 6. 20:16
 28/36 anonim ***** válasza:
95%

"Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez kell egy anyanak, cserebe a penzert?"

Tudod, a pénzért cserébe meg adnak olyan lényegtelen dolgokat, mint étel, ruha meg lakás.

De szerencsére most megint megkaptuk, hogy csak az vállaljon gyereket, aki 3x3 évet otthon tud ülni és képes a tökéletes nevelésre.

2015. márc. 6. 21:57
 29/36 anonim ***** válasza:
95%

"Ha a penz a fontosabb, miert szult ketto gyermeket is?"

3 gyerek után igazán felébredhetnél az álomvilágból.

2015. márc. 6. 21:59
 30/36 anonim ***** válasza:
5%

"Ha elvárja a másfél éves totyogós gyerektől h felmásszon a negyedik emeletre, nem csodálom h ordít. Tutira durván elfárad, főleg ha előtte már sokat mozgott pl. a játszótéren. Anyuka vegye fel és nem fog ordítani."

"Az anya keze mindig tele van, hogy nem tudja legalább a kisebbet felvenni?"

Meg a "horogos", jaj, jaj...

Jajjj, de szeretünk itelkezni ugyeugye, pedig nem kene, igy ismeretlenül plane..

Es mi van, ha az anyuka testi allapota ezt nem engedi? Pl. nem emelhet? --> szomszedneni ajanlja fel a segitseget, ha nem akarja hallgatni :D

Vagy igy kezdödik itt minden kerdes? "Figyelem! Akikröl irok, sikhül.ek es nekem van igazam, tamogassatok par hozzaszolassal!..." (majd a kerdes)

2015. márc. 6. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!