A ti másfél éves gyereketek is artikulálatlanul ordít minden alkalommal a lépcsőházban?
A szomszéd csaj három és másfél éves gyereke minden reggel és minden este 20-30 percig ordít, sikít, sír, üvölt a lépcsőházban. Az persze visszhangzik, és itt bent a lakásban úgy hallom, mintha a fülemtől 5 centire csinálnák.
Beszéltem a csajjal, szerinte ez tök normális jelenség, és közölte, hogy ő nem tud ez ellen mit tenni, a gyerekek növésben vannak és ezért fáj a lábuk(!), szerinte érthető a sikítozás és a hiszti.
Ez tényleg így van? Nálatok is így működik a dolog? Mert én már nagyon nem bírom, ma reggel telt be végleg a pohár, amikor negyed hatkor ébredtem a visításra.
Azért már ne a kérdezőt támadjátok. Én emlékszem, hogy terhesség végén minden kis nesz mennyire idegesítő volt (konkrétan éjszaka azt hittem a férjemet a párnájával fogom elhallgattatni, annyira zavart a szuszogása), ti már elfelejtettétek ezt a korszakot? (vagy még nincs is gyerek?)
Amúgy nekem az a furcsa, hogy hova a .... mennek hajnalban? Mert akkor sem a bolt, sem a játszótér nincs még nyitva.
Nekem a legkisebbem 6 éves a 3 közül, de egyikkel se volt ilyen gondom. Itthon sem volt divat az ész nélküli üvöltözés, sikítozás, a lépcsőházba, vagy máshol meg főleg nem. Én azt nem értettem sosem, hogy nem tud egy anyuka hatni a saját gyerekére, legyen az 6 hónapos, 1 éves, vagy 3? Számomra ez még akkor is rejtély, ha lepontoznak érte :)
De egyébként én is sok ilyet látok magam körül. Visít a kölök, mint az újévi malac, az anyja meg tehetetlenül vergődik, hogy miért csinálja, a gyerek oda sem figyel rá, mintha más dimenzióban lenne. Nem azt mondom, hogy nincs hiszti sosem, mert életkori sajátosság, de sok gyereknél ennyire, hogy sehogy nem tud rá hatni az anyja?
Persze, mert ezt szerintem otthon kell kezelni, és nem hozzászoktatni a gyereket, hogy csinálhatja ész nélkül, és azzal ér el mindent amit akar. Van olyan kicsi, amelyiknek egyszerűen nem lehet nemet mondani, mert arra a magán kívüli üvöltés a reakciója.
Válaszom: bár mi családi házban lakunk, nem. Nem ordít induláskor, érkezéskor, sem amikor szüleimhez megyünk, a lépcsőházban. Én se tartom normálisnak, ami nálatok zajlik, szerintem a szomszéd csaj nem tud mit kezdeni a gyerekeivel - amit a környezete szenved meg.
Az konkrétan hülyeség, hogy fáj a lábuk a gyerekeknek.
Az elfogadható, ha néha van ilyen, amikor pont nyűgősek, fáradtak. Ha mindig ilyenek, az nem normális.
Amúgy reggel negyed hatkor mit keresnek ekkora gyerekek a lépcsőházban?
gyereket vársz
mi lesz ha majd neked csinálja ezt a gyerek ????? mi lesz ha ö is majd a földhöz veri magát ????
tuti neked is be fognak szólni majd !
és vajon az h fog esni neked?
am meg nem minden gyerek szeret oviba járni
és persze reggel hisztizik
am meg 1.5 évesen igen 20 perc a 4 emelet ! pláne ha több gyerekkel megy az ember lefele
1,5 évesnek még nem igen tudod elmondani h hééééé halkabban
a 3 éves meg dackorszakos hisztizik
a kicsi utánozza a nagyot
szar ügy de kénytelen leszel kibírni
Feltetelezem, eddig minden siman ment, es most nem erted, egy rajtad kivülallo ok miatt miert nincs nyugalmad. Teljesen erthetö, h elgondolkozol, normalis-e. Vajon miert pont veled, most törtenik ez? Valamiert okkal törtenik pont ez veled, a nem töled függö dolgokkal meg amugy is annyit tudsz tenni, h elfogadod. Örülök, h minden rendben veled+babaval! Ha nincs eletveszelyes betegseged, babaval is minden rendben, akkor nem azert, de hidd el, sajnos vannak ennel nagyobb dolgok is, amik igenybe veszik a kismamakat! (Nem reszleteznem...) Es mivel amugy is hamarosan aktualis, azt javaslom, FIGYELMESEN olvass cikkeket a dackorszakrol, es masok megitelese elött egyebkent meg azoknak is, akik 3 vagy több gyerekük ellenere nem tartjak ezt normalisnak. Ezek szerint a gyerek vermerseklete is befolyasolhatja önmagaban a dackorszakot, azaz csak a gyerektöl függö dolgok, megha mindent tökeletesen is csinal az anyuka! Az alabbi cikk meg a nagyszülöktöl is függöve teszi (!). Hiaba csinalsz mindent jol es ha meg a gyerektöl függö resze is oke, es minden siman menne, ha a kedves anyos lesz..va az unoka erdekeit, igy ohajt jatszmazni! (Ugye sokaknak ismerös?)
Tehat hidd el, h normalis lehet. (Persze nem a laba növese miatt:), az egy masik probl lehet.)
Es dackorszakban meg a földszinti lakasba bejutni is tellhet 20 percbe, hacsak nem eröszakot alkalmazol (megütöd...stb), ami ugye nem javasolt.
Gyerekre hatni a dacrohamnal?? Egyik könyv furan fogalmazta meg, h az agy ekkor egy olyan allapotban van, mint a keteltüeke, egy bekara...stb hogyan is tudnal hatni?! Persze erdemes jol csinalni, mindig a töled telhetö legjobbat tenni, mert sokat szamit, hogyan viselkednek a szülök, ezert is informalodj, de meg emellett is lehetseges ez a viselkedes. Nem nagyon van idö pont akkor informalodni, amikor aktualis, ezert en nem bantam meg, h több polcra valo könyvet olvastam a gyerekeim születese elötti tizenegynehany evben, az elöre nem kiszamithato dolgok ellenere is hasznos. A gyerekvallalas a szülöket elegge igenybevevö feladatokkal jar, igy vallaltuk.
Ó, a szomszéd MAugli hat éves, és kedvenc szórakozása, hogy kiáll a lakás elé, rúgja a korlátot és ordít :(
Egy darabig türelmes voltam, falun nőtt fel, szabad volt, azért ez meg panel, szoknia kell, de már másfél éve tűrök...
Az én nagyobbik lányom 4 éves és ő (is) nő, fáj is mindene, de azért nem üvölt, csapkod, hisztizik és sír. Közli normál hangon, hogy "anya, fáj a ....".
A kicsi 1 éves múlt, de szintén nem üvölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!