Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az édesanya-é...

Csak engem zavar az édesanya-édesapa kifejezés?

Figyelt kérdés
Én nem értem minek odatenni, hogy édes. Mi értelme van? Jó, még fogjuk rá, hogy megtisztelünk valakit azzal, hogy annak nevezzük, de mikor valaki saját magáról mondja, persze rém affektálva, hogy "Én ÉDESANYA vagyok", jaajj, attól a hidegráz.
2015. márc. 4. 22:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ismerősöm, aki betanította a gyerekének, így szólítsa őket.

Rettentően furcsa volt számomra, az "Édesanya, adjál csokit!" és hasonlók.

Nem ezen múlik a szeretet és a tisztelet. Inkább irodalmi szóhasználatnak tartom, szép szó, szép jelentéssel.

Hétköznapi használatban is megvan a létjogosultsága, de nem olyan helyzetben, hogy valaki saját magára mondja, vagy a gyerek így hívja a szüleit.

Inkább anyáknapján, ünnepi műsorokban, beszédekben, vagy hivatalos helyeken, orvosnál stb.

2015. márc. 5. 11:58
 22/22 anonim ***** válasza:

Az apai ágról féltestvérem -anyagi okokból- válás után apunál maradt. Anyukám anya lett neki, anyukája pedig édesanya.

Az affektálva, magamutogatva kimondott anya vagyok ugyanolyan zavaró számomra mint az édesanya változattal.

2015. márc. 5. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!