Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az édesanya-é...

Csak engem zavar az édesanya-édesapa kifejezés?

Figyelt kérdés
Én nem értem minek odatenni, hogy édes. Mi értelme van? Jó, még fogjuk rá, hogy megtisztelünk valakit azzal, hogy annak nevezzük, de mikor valaki saját magáról mondja, persze rém affektálva, hogy "Én ÉDESANYA vagyok", jaajj, attól a hidegráz.
2015. márc. 4. 22:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
Igen csak téged zavar
2015. márc. 4. 22:38
 12/22 anonim ***** válasza:
39%

Nagyon úgy látszik, csak téged.

Engem nem, még tetszik is, és nem vagyok maradi egyébként.

2015. márc. 4. 23:06
 13/22 anonim ***** válasza:
59%
Az a típus, aki magáról és affektáva mondja, az akkor is zavaró, ha nem teszi oda, hogy édes. Ez nem a szó hibája. Az egyik legszebb szavunk. Csak téged zavar.
2015. márc. 4. 23:10
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
Nekem pl az nagyon tetszik, ha a gyerek a keresztnevén szólítja a szülőjét. Én nem teszem mondjuk, mert nem így szoktam meg, de ha lesz gyerekem akkor simán mehet.
2015. márc. 5. 00:51
 15/22 anonim ***** válasza:
81%
én ugyan nem használom ezt a szót, a mi családunkban nem volt szokás, de a férjemében igen, és nagyon szép amikor használja. én nem bánnám ha.visszakerülne a magyar szókincsbe. amit írsz h valaki eztondta magáról - nem látok benne semmi kiveti valót, önmagában az, hogy én édesanya vagyok, csodálatos gondolat és kifejezés. kicsit bővebben ha kifejted a szituáciöt meg hogy miért mondta az illető, más lehet a véleményem. most úgy gondolom ebben semmi rossz nincs
2015. márc. 5. 06:47
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

Szia èn értem miről beszèlsz , de látom egy páran nem igazán!!

Az oviban mondják így olyan furi nekem is anya anyának hívtak a kórházban is most amikor bent voltunk a picurommal!!

De amikor az óvónő pl azt mondja, èdesanya kène majd fogadóórára jönni rosszul vagyok èn is!!

2015. márc. 5. 06:54
 17/22 anonim ***** válasza:
21%

Jèzusom kedves kèrdező ha megfogadsz egy tanácsot többet ide ne irj ki ilyen kèrdèst ha nem akarod hogy mint nekem is

álmatlan èjszakáid legyenek mert úgy bele tudnak måszni a lelkedbe hogy csak na!!

Remèlen nem vagy lelkis, itt kemènynek kell lenni be kell venni a leszarom tbl mielőtt irsz!!

Szèp napot

2015. márc. 5. 06:59
 18/22 anonim ***** válasza:
46%
16-osnak annyiban igaza van h én sem értem mi a frász gondod van ezzel a kifejezéssel. szerintem szép szó bár én sem használom de semmi gondom azzal aki igen. azzal aki affektál, azzal van de nem ez volt a kérdés. akinek meg a GYIKtől álmatlan éjszakái vannak...hát izé :)
2015. márc. 5. 07:28
 19/22 anonim ***** válasza:
44%

CSatlakozom a kérdezőhöz, nem, nem csak ő van ezzel így. Az édesanya szép szó, persze, versekben, régi szövegekben, mint pl. a penna, de mégis tollat mondunk ma már helyette.

Ha valaki magát nevezi fennhangon édesanyának, az olyna, mintha kihangsúlyozná, h ő bizony szült, és nem csak örökbe fogadta a gyerekét. Ez pedig igen zavaró lehet egy örökbe fogadó szülőnek, aki a sajátjaként szereti, neveli a gyerekét, és lehet, h még több áldozatot is képes érte hozni, mint az, aki mellveregetve hangoztatja, h ő édesanya és közben végigcigizte a terhességét.

2015. márc. 5. 08:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Apám az ő anyját "ides"-nek hívta. Nekem valamikor kamaszkoromban esett le, hogy ez az "édesanya" szónak egy rövidült, tájszólásos verziója. Addig valami sajátos becenévnek tartottam :)
2015. márc. 5. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!