Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám ezt a tejfakasztó...

Hogy tudnám ezt a tejfakasztó buli ügyet megkönnyíteni?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy áprilisban várjuk a gyerkőcöt, másik városban fogok szülni ahol olyan szobát kértünk, előre lefoglaltuk, hogy a kedves párom is bent lehet végig illetve bent is aludhat velünk. A magas vérnyomásom miatt, 90%-ban császárra készülünk.

Eddig nem esett szó erről a tejfakasztó ünnepségről, de most megtalálták vele, hogy na mikor lesz, hova mennek majd. A férjem mondta, hogy nem terveztük mert a szülés körüli procedúrákat máshogy alakítottuk.

De folyamatosan nyúzzák vele, hogy ez a szokás nehogy már ő kimaradjon belőle. Ő nem az a konfrontálódó típus, így nem akarja őket megbántani amit meg is értek.

Tegnap délután is kedves barát meglátogatott minket és ismét ez volt a téma, így kijelentettem neki kerek perec, hogy nem azért fizettünk x összeget, hogy császáros szülés után engem a férjem ott hagyjon a kórházba és elmenjen inni, majd akkor mikor hazaértünk a kórházból akkor elmennek vagy átjönnek. Csak erre gondolván mondta, hogy milyen önző vagyok, hogy ennyit nem engedek meg.

Nem hiszem, hogy gonosz voltam, én soha nem tiltottam meg a férjemnek ha el akart valahova menni, ő önszántából nélkülem sehova nem megy.

Ekkora baj ha egy férfinek a születendő gyermeke fontosabb? Nem akarom, hogy a barátait elveszítse de az akkor is nonszensz.

2015. febr. 19. 13:28
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
43%

Nekem 3 lányom van, 2 természetes szülés, 1 császár. A férjem minden gyermekünk születése után elment tejfakasztóra. A szülés feszültsége után jó volt neki is leereszteni a gőzt, és persze mivel a barátaink is végig szurkoltak nekünk (a váróban), így együtt örültek, buliztak. Nekem ez nem okozott problémát. A természetes szülések után nagyon fel voltam dobódva a hormonoktól, de szülésznő barátnőm figyelmeztetett, hogy eljön a reggel még a síró babával, aludjak amíg lehet. A császár után meg fájdalmaim voltak, én ilyenkor jobban szeretek egyedül lenni. Nekem nem fájt, hogy addig Ő jól érzi magát. Nekem max az álmomat őrizhette volna. Másnap pedig már jött hozzánk, ahogy felébredt.

Nem szabad ebből ekkora cirkuszt csinálni. Nyilván megvan a fontossági sorrend, de könyörgöm egy este. Utána jó sokáig úgysem tud elmenni sehova. Te pedig úgyis fáradt leszel, ehhez nem kell asszisztálni.

2015. febr. 19. 15:11
 32/48 anonim ***** válasza:
21%
Rendben kérdező, akkor nem tud elmenni a férjed mert valóban messze laktok. Oké. Akkor menjen utána, és ne úgy h majd átjönek, menjen úgy h mar otthon vagytok és elmennek mulatni. Ilyen egyszerű. És ne csodálkozz ha hárpiának tartanak, ha te beszélsz a férjed helyett. Neki miért nincs szája?
2015. febr. 19. 15:14
 33/48 anonim ***** válasza:
27%
Valaki magyarázza már el ennek a házisárkánynak, hogy a férje egy felnőtt ember, önálló akaratal, ítélőképességgel. A világ legkínosabb helyzete lehetett, amikor a férj a haverjaival a buliról társalgott, ez meg odarobogott "kerekperec" és kijelentette, hogy márpedig nem lesz buli. Ezzel totál magatehetetlen hülyének állította be azt az embert. A haverjai előtt, ráadásul! Hogy saját magáról milyen bizonyítványt állított ki, azt talán hagyjuk, az az ő baja. De tulajdonképpen mindegy, őrjöngjön és parancsolgasson, aztán utólag állítson be mindenki mást hibásnak, aztán 1-2 éven belül kiírja a kétségbeesett "miért nem akar velem beszélgetni, sem szeretkezni a férjem" jellegű panaszt..
2015. febr. 19. 15:16
 34/48 anonim ***** válasza:
21%

És ez komoly, hogy a férjed megy be veled szülni a kórházba, meg ott lesz 5napig, mert én ilyet még nem hallottam? Melyik kórház ez, ahol külön szobát lehet kérni? Mennyibe kerül?

TEhát te a műtét utántól rögtön a férjeddel és a kicsivel leszel? Férjed fog segíteni fürdeni neked, meg betétet cserélni és ilyenek? Téged ez nem fog zavarni? Én megzavarodtam volna, ha ilyen helyzetben látott volna a férjem. Én úgy vagyok ezzel, hogy ez valahogy nem rá tartozik. Épp elég volt nekem is- nemhogy még ő is végignézze meg még hogy ő segítkezzen.

Szeretem a férjemet meg minden, mi is együtt csinálunk sokmindent, de ez kb olyan nekem, mindha elmennék ka..álni és megkérném hogy törölje ki a se..em. Na ezt sem teszem itthon. Oké, a szülés- császár-műtét az más- de én biztos, hogy nem kívánnám oda még a férjemet sem. Nekem ez tök fura- de lehet bennem van a hiba.

Egyébként lehet Te nem így gondolod, de a leírásod alapján lerí, hogy Te viseled otthon a nadrágot, és a férjed azt teszi, amit Te döntsz.

2015. febr. 19. 15:17
 35/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedvességed és a hárpia megnevezést, ezt sem mondták még soha rám.

Mert én tettem fel a kérdést és nem a férjem azért.

Ha én is városon belül szülnék nem okozna problémát ez a dolog.

Köszönöm az anyukáknak a választ, örülök, hogy ti ezt így tudtátok megoldani.

A kérdésem nem is ez volt, hanem igazából a kedves barátot, hogy lehetne megnyugtatni, hogy ne aggódjon meg lesz tartva a buli csak kicsit később és ezért ne lázadjon.

Azt, hogy hol tartják meg nekem édes mindegy, a párom nálunk szeretné a kertbe, így tudnának bográcsozni iszogatni.

Köszönöm annak aki normálisan a kérdésemre válaszolt és nem kioktatott :)

2015. febr. 19. 15:20
 36/48 A kérdező kommentje:

Bajcsy Kórház Budapest.

Nyugodtan utána lehet nézni, egy ágyas alapítványi szoba.

14000 ft/éj.

Ha anyukám élne természetesen nem így lenne, de ez a helyzet alakult nálunk. Így a férjem a támaszom.

2015. febr. 19. 15:24
 37/48 anonim ***** válasza:
79%

Én megértelek! KETTEN eldöntöttétek, hogy igénybe veszitek ezt a "szolgáltatást" és segít neked abban a nehéz helyzetben. Erre meg el akar menni. Menjen semmi baj azzal, hogy megy de majd csak akkor, ha te már jobban vagy és el tudod látni a csöppséget egyedül, főleg ha császár lesz.

Ahol én szülni fogok ott is lehet ilyen szobát kérni, de mi nem kérünk. Remélem, ha az én férjem menni akar "tejet fakasztani" akkor fog amikor én bent leszek.

A többieknek üzenem, hogy itt azon van a lényeg, hogy megígértek valamit és nem is olyan kis dolgot, és akkor fel akarja rúgni ezt azért, mert valamelyik idióta kitalált egy ilyen hülyeséget!

A kérdező helyében megbeszélném nyugodtan ezt a férjemmel, és ha úgy dönt, hogy megy így járt, viselje a következményét!

2015. febr. 19. 15:34
 38/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Bár továbbra is a párom így nem akar menni. A barátnak is elmondta nem egyszer, tegnap azért mondtam meg én is mert már túlzásokba esett a barát!

Nem a férjem :)

Semmi problémám nincs azzal, hogy ha szeretné tartson ilyen bulit de egy barát ne legyen már ennyire akaratos. Érdekes a többiek mind meg értették.

2015. febr. 19. 15:57
 39/48 anonim ***** válasza:
43%
Uh, bocsi, csak egy kicsit megmosolyogtam az egészet :D Nem bántásként írom,de a férfiak 99%-a szerintem képtelen lenne a kórházban babázni a feleségével :) A tejfakasztóra én elengedném. Az az egy éjszaka nem számítana, hogy ott van-e vagy nincs :) A gyereknek úgy sincs senki másra szüksége csak rád. Ha nem akar menni, mert ő annyira különleges, vagy különc nem is tudom, mert tényleg nem szokványos férfi lehet, akkor mondjanak a barátok amit akarnak, nem megy és kész. Vagy tartsátok később. Bár azt nem értem, hogy később hogy lehetne? Az jobb lenne, ha otthon hagyna egyedül a gyerekkel?
2015. febr. 19. 19:25
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy anyukádat sajnálom nagyon. Anyós esetleg, vagy rokonok nincsenek? Az igaz, hogy amikor én szültem, hazajöttünk a kórházból, egy hétig anyukám, egy hétig anyósom volt velünk segíteni.
2015. febr. 19. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!