Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám ezt a tejfakasztó...

Hogy tudnám ezt a tejfakasztó buli ügyet megkönnyíteni?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy áprilisban várjuk a gyerkőcöt, másik városban fogok szülni ahol olyan szobát kértünk, előre lefoglaltuk, hogy a kedves párom is bent lehet végig illetve bent is aludhat velünk. A magas vérnyomásom miatt, 90%-ban császárra készülünk.

Eddig nem esett szó erről a tejfakasztó ünnepségről, de most megtalálták vele, hogy na mikor lesz, hova mennek majd. A férjem mondta, hogy nem terveztük mert a szülés körüli procedúrákat máshogy alakítottuk.

De folyamatosan nyúzzák vele, hogy ez a szokás nehogy már ő kimaradjon belőle. Ő nem az a konfrontálódó típus, így nem akarja őket megbántani amit meg is értek.

Tegnap délután is kedves barát meglátogatott minket és ismét ez volt a téma, így kijelentettem neki kerek perec, hogy nem azért fizettünk x összeget, hogy császáros szülés után engem a férjem ott hagyjon a kórházba és elmenjen inni, majd akkor mikor hazaértünk a kórházból akkor elmennek vagy átjönnek. Csak erre gondolván mondta, hogy milyen önző vagyok, hogy ennyit nem engedek meg.

Nem hiszem, hogy gonosz voltam, én soha nem tiltottam meg a férjemnek ha el akart valahova menni, ő önszántából nélkülem sehova nem megy.

Ekkora baj ha egy férfinek a születendő gyermeke fontosabb? Nem akarom, hogy a barátait elveszítse de az akkor is nonszensz.

2015. febr. 19. 13:28
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

"Tegnap délután is kedves barát meglátogatott minket és ismét ez volt a téma, így kijelentettem neki kerek perec, hogy nem azért fizettünk x összeget, hogy császáros szülés után engem a férjem ott hagyjon a kórházba és elmenjen inni, majd akkor mikor hazaértünk a kórházból akkor elmennek vagy átjönnek. Csak erre gondolván mondta, hogy milyen önző vagyok, hogy ennyit nem engedek meg. "

Szerinted ebben szerepel az, hogy a férjem azt mondta??

2015. febr. 19. 14:25
 22/48 anonim ***** válasza:
94%

Ne is törődj velük. Nem tudnak szöveget értelmezni, ezek után minek foglalkoznál a véleményükkel? Én értem amit mondasz, és megértelek. Szerintem napoljátok el a dolgot, és majd csak elfelejtik.

Egyébként a férjed tényleg erősebben kiállhatna a véleménye mellett a haverokkal szemben.

2015. febr. 19. 14:32
 23/48 anonim ***** válasza:
63%

Mind a két lányom császárral született és mind a két szülésnél (elsőnél aznap este, másodiknál másnap este) tartottak a cimborákkal tejfakasztó bulit.

Engem cseppet sem zavart, mert én is megünnepeltem volna legszívesebben a gyermekeink születését. Csak ugye 1) én nem ihatok; 2) vicces lett volna félig hullán kiruccanni a kórházból legurítani pár felest.

Mondjuk mi nem értünk egyik szülésnél sem külön szobát (mondom, én is császárral szültem. Ráadásul mind a kettő sürgősségi császár volt), de ha külön szeparáltam volna magam a többi anyukától, akkor sem álltam volna le ezen problémázni. Egy éjszakát kibírok.

Arról nem beszélve, ha aznap megy el mulatni, akkor jobb, ha te is csak pihensz majd és alszol addig, amíg azt nem mondják, hogy megkaphatod a gyerkőcöd.

Ugyanis bármennyit is fizettek, császár után nem tolják ki a gyereket. Van ahol ez 6 órát jelent, van, ahol 24 órát a szüléstől számítva!

Ráadásul császár után arra se lesz erőd, hogy ilyen butaságokkal foglalkozz.

2015. febr. 19. 14:37
 24/48 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem meg siman nem engeded neki. Ilyen dumaval h veled legyen, oke legyen is ebben mondjuk igazat adok. De mondjuk a korhazban nem tudom mi keresnivaloja van. De a ti dolgotok. Hazamentek, irtad h tartsak utana. De azt is irtad h jojjenek at a haverjai, nem azt h elmehet a haverjaival. Gondolom akkor meg az a kifogas h mit akar csavarogni amikor te otthon latod el egyedul a babatokat. A haverjait meg tudom erteni h egy ujszulotthoz nem igazan mennek at. Amikor te is 7-8korul mar bujsz az agyba. Apuka meg csendben labujjhegyen a haverjaival erezzek jol magukat?

A ferjemnek csakis olyan haverjai vannak akik kicsit is ertenek a szobol. Nalunk ha ez a helyzet volna es tenyleg bent aludna velem a ferjem, mondanam h hajra hazaertunk menjetek ha akarsz. De en ahhoz meg vegkepp nem ragaszkodtam h amikor en szultem h bent legyen velem, pedig csaszaros voltam. Igaz nem ment el kocsmazni, par jo baratjat, es rokonsagbol par embert athivott, ja es a szomszedokhoz akikkel nagyon joban vagyunk atcsongetett es egy stampedlivel kinalta meg. Nem inditottam hadharatot es keszultem ki sarkany modjara. Kicsit tulzasba viszed. Ha a ferjed nem aksr menni akkor kiall az allaspontja mellett, ha nem teszi, akkor jobb ha be tudod annak h menni akar csak veled nem akar szembe szallni.

2015. febr. 19. 14:47
 25/48 anonim ***** válasza:
96%

A férjed bent lesz veled ha már így beszéltétek meg, aztán ha hazajöttek, hétvégén elmegy velük sörözni.

Sehol nincs szabályba rögzitve, hogy 1 napon belül mindenképp inni kell :D

És akkor mindenki megkapta amit akart.

2015. febr. 19. 14:55
 26/48 anonim ***** válasza:
26%

Úgy beszélsz a császárról mintha utána nem élne az ember. Első babás vagy, így sztem ez a legrosszabb h külön szobát kérsz, más anyuka jobban tudna tanávsot adni v segíteni mint a férjed. De ti tudjátok.

Amúgy meg szerintem inkább veled nem akar szembeszállni, mert ahogy itt írsz ez borzasztó kis házisárkányos.... Miért nem mondod meg neki h az első éjszaka menjenek azt utána mehet be hozzád?! Neked lesz rosszabb ha majd a 5 napos babával hagy otthon h igyon mint amíg a kórházba vagy.

2015. febr. 19. 14:59
 27/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy végre volt olyan aki értette amit írtam :)

Ahol szülök kórház, ott a császár után lefürdetik, ellátják a kisbabát és mehet a szülőkhöz.

Természetesen ha kérem pl. míg fürdök addig elviszik a "baba őrzőbe" így jelen esetben, nem x idő elteltével tolják be a babát.

Nem apukával van a baj, sőt neki eszébe sem jutna engem egyedül hagyni.

Igazából itt a barátról volt szó, hogy lehetne vele megértetni, hogy ezt a dolgot tolják el addig miután mi hazaértünk.

2015. febr. 19. 15:04
 28/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm továbbra is azoknak akik nem értik amit írok :)
2015. febr. 19. 15:06
 29/48 A kérdező kommentje:

Nem szeretném, hogy más anyuka engem pesztráljon.

Apuka sem azért lesz bent velem mert én azt mondtam.

Közösen!!! Fontos kiemelnem, döntöttünk így, hogy ő végig bent szeretne lenni és mivel 150km-re van a kórház a lakhelyünktől így könnyebb is mint napi szinten ingázni.

2015. febr. 19. 15:08
 30/48 anonim ***** válasza:
11%
Szanalmas vagy kerdezo, aki nem ert veled egyet az lepontozod a sargafokdig. Es hiaba irod h nem te vagy meg nem jottel valaszolni sokaknak 100% os volt a valasza hirtelen valaszoltal es le lettek huzva. Ebbol is latszik h sarkany vagy. Szegeny ferjed. Nem semmi noszemely lehetsz az mar biztos.
2015. febr. 19. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!