Hogy tudnám ezt a tejfakasztó buli ügyet megkönnyíteni?
A helyzet, hogy áprilisban várjuk a gyerkőcöt, másik városban fogok szülni ahol olyan szobát kértünk, előre lefoglaltuk, hogy a kedves párom is bent lehet végig illetve bent is aludhat velünk. A magas vérnyomásom miatt, 90%-ban császárra készülünk.
Eddig nem esett szó erről a tejfakasztó ünnepségről, de most megtalálták vele, hogy na mikor lesz, hova mennek majd. A férjem mondta, hogy nem terveztük mert a szülés körüli procedúrákat máshogy alakítottuk.
De folyamatosan nyúzzák vele, hogy ez a szokás nehogy már ő kimaradjon belőle. Ő nem az a konfrontálódó típus, így nem akarja őket megbántani amit meg is értek.
Tegnap délután is kedves barát meglátogatott minket és ismét ez volt a téma, így kijelentettem neki kerek perec, hogy nem azért fizettünk x összeget, hogy császáros szülés után engem a férjem ott hagyjon a kórházba és elmenjen inni, majd akkor mikor hazaértünk a kórházból akkor elmennek vagy átjönnek. Csak erre gondolván mondta, hogy milyen önző vagyok, hogy ennyit nem engedek meg.
Nem hiszem, hogy gonosz voltam, én soha nem tiltottam meg a férjemnek ha el akart valahova menni, ő önszántából nélkülem sehova nem megy.
Ekkora baj ha egy férfinek a születendő gyermeke fontosabb? Nem akarom, hogy a barátait elveszítse de az akkor is nonszensz.
nem értem miértt nem teszik későbbre
nincs is min vitázni
A tejfakasztót nem kell feltétlenül a szülés napján tartani.
Ráér amikor már otthon vagytok.
A ti szülinapotokat sem mindig aznap ünneplitek a családdal, nem?
Attól még meg lehet ünnepelni, hogy 1-2 héttel később lesz.
Hozzáteszem, az én véleményem az, hogy ez egy oltári baromság, csak egy indok, hogy igyon a társaság. (szerencsére az én férjem nem tartott ilyen "bulit").
"kijelentettem neki kerek perec, hogy nem azért fizettünk x összeget, hogy császáros szülés után engem a férjem ott hagyjon a kórházba és elmenjen inni"
vs
"soha nem tiltottam meg a férjemnek ha el akart valahova menni, ő önszántából nélkülem sehova nem megy"
Érzed az iróniát? Az a helyzet, hogy menne ő, de fél a ribilliótól, amit ezért csapni fogsz. A haverok nem véletlenül erőltetik, velük őszinte, elmondta nekik, hogy szeretne menni, de annyit nem ér a dolog, hogy utána egy hétig a hisztikédet hallgassa, de nem véletlen, hogy már előtted is ennyiszer felhozzák. Ne sárkánykodj, mert évek alatt, lassan, de el fogod magad mellől marni a legbékésebb embert is. Szülés után pihenni fogsz, miért ne ünnepelhetné meg a férjed, hogy megszületett a gyereke?
Szerintem sem sárkánykodás, ha az ember szeretné, hogy a férje ott legyen vele a szülés után, főleg, ha ti ezt így beszéltétek meg előre. Lehet ünnepelni, de azért ilyenkor csak fontosabb a feleség kérése, mint a haverokkal való ivás, amit néhány nappal később is meg lehet ejteni.
Lehet, hogy kicsit nyugodtabban kellene elmagyarázni a haveroknak a helyzetet, ha nekik még nincs gyerekük, nem feltétlenül látják ugyanúgy. De miért nem mondja meg nekik a férjed, hogy szeretne a kórházban lenni veled? Ennyire csak nem erőszakosak a haverok, hogy ezt nem értik meg. Vagy ő meg ünnepelni menne?
Tehát tisztázzuk, ebben semmi irónia nincsen.
A párom nem szeretne menni ezt meg is mondta, de könnyen be tudja azért adni a derekát csak, hogy ne sértsen meg mást.
Viszont ezt ő is megmondta a barátoknak, hogy ő nem szeretné most mert ő velem és a picivel szeretne majd lenni.
Neki eszébe sem jutott ilyen bulit csapni, csak felhozták neki. Érvélt, hogy majd akkor ha mi is otthon leszünk átjönnek, persze az már nekik nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!