Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csak a gyereke a beszélg...

Miért csak a gyereke a beszélgetései témája?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm márciusban szült, lassan egy éve. Régebben a baba előtt rengeteg dologról tudtunk beszélgetni, sokminden szóba jött...de most! Sajnos csak a babája körül járnak a gondolatai. Egy ideig még toleráltam, mert tudom, hogy nagyon nagy dolog anyukává válni, de most 1 év után kezd kicsit sok lenni, hogy más témája sincsen. Már próbáltam neki ezt elmondani, de sajnos nem volt semmi haszna. Lassan odáig jutok, hogy kerülöm a társaságát. Mit tehetnék? 25/N.
2010. febr. 11. 20:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Én a másik oldalról mondanám, én magam amikor állapotos lettem, kezdtem átalakulni. Egy idő után saját magamon vettem észre, hogy bármilyen témáról is beszélünk, mindig a babához lyukadunk ki és ez már engem zavart, saját magamat! Szóltam is a barátoknak, hogy elnézést, nézzék el nekem , majd visszarázódom. De ez azért is van mert amikor átjönnek, akkor itt a gyerek sokszor a kezemben és nehéz úgy beszélgetni, hogy ne terelődjön rá a szó.
2010. febr. 12. 09:25
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is anya vagyok, de ha nagy ritkán találkozom a barátnőmmel, kb a beszélgetés 20 %-át teszi ki a baba-téma. Nem azért mert félek hogy elveszítem őt, hanem mert amúgy hozzád hasonlóan gondolkodom, anyaként is kerülöm az olyan anyukákat, akik csak a babájukról tudnak áradozni, babás témákon nincs más mondanivalójuk. Nincs igaza annak aki lehurrog téged, mert hogy majd te is csak a babádról fogsz majd beszélni, ez beállítottság kérdése.

Ettől függetlenül imádom a lányomat, aki 1,5 éves, és a sok-sok élményt ami vele kapcsolatos, úgyis naponta kibeszéljük a férjemmel, nagyikkal akiknek ugyanúgy a szíve csücske mint nekem.

Kiakasztott pl. az a válasz is, hogy "ha majd egész nap pelenkázol stb...,majd megtudod... :) Számítottam rá hogy a mártír anyák majd letámadnak téged de ne is törődj velük!!! ;-)

Próbáld más irányban kanyarítani a témát, egyszer észre kell hogy vegye magát a barátnőd!

2010. febr. 12. 16:31
 23/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó 4-5-6 válaszadónak! Igen, én is így látom a dolgot, ahogy Ti. Mikor kiírtam a kérdést, szinte csak lehúzó válaszok voltak, mármár azt hittem, tényleg én vagyok a hibás. Én is úgy gondolom, hogy lehet másról is beszélni, és ha majd lesz nekem is babám, biztos vagyok benne, hogy nem csak arról megy majd a diskurzus köztünk, hogy hány foga van már, vagy, hogy megy-e a hasa a gyereknek. Köszi mégegyszer a hozzászólásokat!
2010. febr. 12. 19:25
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amikor az egyik legjobb barátnőm szült, nekem még nem volt babám, de tudtunk mindenről beszélni. Most már 18 hónapos lesz a kisfiam, de a mai napig ha beszélünk, nem csak a gyerekekről szoktunk beszélni, persze ez a fő téma, de van minden más is. Egy másik barátnőm pedig nagyon szeretne babát,de jelenleg komoly kapcsolata sincs, és figyelek arra, hogy ne csak a babáról beszéljek neki, mert esetleg bánthatja a dolog, vagy gyermektelen lévén nem biztos hogy tudja "értékelni" azokat a dolgokat, amik nekem sokat jelentenek (kibújt egy új fog, stb.) És attól hogy én itthon vagyok lényegében egész nap, az még nem azt jelenti hogy semmi máshoz nem tudok hozzászólni.
2010. febr. 18. 13:10
 25/29 anonim ***** válasza:
63%
Hallgasd figyelmesen. A barátaim közül én voltam aki legutoljára szült és minden barátommal végig csináltam, hogy ő csak a babáról mesélet nekem. Igaz engem nem zavart de az tény, hogy ilyenkor egy kicsit megváltozik a barátság. Most, hogy már nekem is van gyerekem sokszor eszembe jutnak azok a dolgok amiket ők meséletek és sokkal könyebben veszek akadályokat mint ők, mert már előtte sokat hallottam dolgokról, hogy mik a buktatók a a babanevelésnél.Sokat tanultam tőlük amikor meséltek, igaz akkor még ezt én nem tudtam. De most sokszor eszembe jutnak szavaik azokról a dolgokról amin most én megyek át. Egyszóval még később jól jöhet neked a hallotak főleg ha azt írod pár éven belül gyereket szeretnél te is.
2010. febr. 18. 13:17
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Na ez az amire en tudatosan oda figyelek es eppen ezert mert nem akarom h a barataimnak vegul ne legyen kedvuk velem beszelgetni vagy elszakadozzanak mellolem.

Sokszor olvasom itt a panaszt h "a barataim nem keresnek,kerulnek" lehet h epp ez a problema.

Attol h edesanya lesz valaki attol meg a baratok ugyanolyan baratkent neznek vagy inkabb neznenek ra.

Engem pl. a terhessegem alatt zavart az h nehany ferfi baratunk nem tudott velem mit kezdeni,nem tudta h most mirol is kene velem beszelgetnie.Epp ezert en vettem a kezembe az "iranyitast" es tok masrol beszeltunk mindig.Igy egy ido utan feloldodtak es nem volt problema.

En arra is nagyon figyelek h amikor a ferjemmel kettesbe vagyunk es romantikazunk akkor csak a rola vagy rolunk beszeljunk foleg ami bantja vagy nyomasztja.En ilyenkor is igyekszem kerulni a gyerek temat.Ilyenkor a ferjemre szentelem csak az idomet,ereznie kell h O is fontos es nincs hatrannyal a babaval szemben.

Lehet h most le leszek pontozva meg rossz anya leszek de mindketten nagyon szeretjuk a gyerekunket es maximalisan megkap tolunk mindent:torodest,szeretetet,figyelmet.

Minden jot neked!

2010. febr. 18. 23:14
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is tudatosan figyelek arra hogy a barátnőm előtt ne a baba legyen a fő beszédtéma. Ő még úgymond keresi az igazit, és engem kimondottan fel is dob a téma mikor arról beszélgetünk hogy van-e új pasija a láthatáron vagy ilyesmi. Igy legalább nem a babám dolgai járnak az eszemben a nap 24 órájában. Muszáj olykor átváltanom hogy lássa a barátnőm, hogy ez még mindig én vagyok és nem egy anyarobot.
2010. febr. 19. 16:37
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én meg attól vagyok kiakadva, hogy mindenki csak a babáról kérdezget. Mintha másról már nem is lehetne velem beszélgetni. :-))
2010. febr. 19. 20:37
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam. A tehesség alatt tudatosan készültem rá, hogy ne csak a babáról beszéljek majd. Amikor azt mondták vigyázzak magamra, vagy megkérdezték, hogy vagyok , már kirázott a hideg.

Amióta a kicsi megszületett tényleg észrevettem, hogy kezdek szűkülni. Nem is a beszédtéma a gond, hanem az idő, mert nem tudok még találkozni a barátokkal. De most nem is ennek van itt az ideje. Azért egy év után már illene kinyitni a szemet a világra, de ebben a helyzetben mindkettőtöket megértelek. Szerintem küldd el neki ezt az oldalt, olvassa át, hátha hatással van rá. Jobb ötletem sajnos nincs, de az idő majd megoldja úgyis.

2010. febr. 23. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!