Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csak a gyereke a beszélg...

Miért csak a gyereke a beszélgetései témája?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm márciusban szült, lassan egy éve. Régebben a baba előtt rengeteg dologról tudtunk beszélgetni, sokminden szóba jött...de most! Sajnos csak a babája körül járnak a gondolatai. Egy ideig még toleráltam, mert tudom, hogy nagyon nagy dolog anyukává válni, de most 1 év után kezd kicsit sok lenni, hogy más témája sincsen. Már próbáltam neki ezt elmondani, de sajnos nem volt semmi haszna. Lassan odáig jutok, hogy kerülöm a társaságát. Mit tehetnék? 25/N.
2010. febr. 11. 20:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Én megértem, hogy zavar, viszont ha fontos a kapcsolatotok, akkor kicsit türelmesebbnek kell lenned. Tudom, egy év nagy idő, és dicséretes, hogy eddig is mindent megtettél, de mivel ő semmi mással nem foglalkozik egész nap, csak a babájával, nem érik más jellegű ingerek, nem is lesz más témája. Ha melegebb lesz az idő, szervezz kinti programokat minél hosszabb időre, és először jó alaposan vesézzétek ki a babatémát. Utána hidd el, ki fogtok rád is térni, és újra tudtok jót beszélgetni. Én ugyanezen átmentem a legjobb barátnőmmel, nem értettem, hogy miért, de mivel imádtam a fiát, így elfogadtam, hogy egyenlőre ő a téma. Azóta nekem is van egy fiam, és mára 3 téma van, az ő fia, az én fiam, és a párkapcsolati gondjaink:) Szóval, kitartás!
2010. febr. 11. 21:40
 12/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó 3 hasznos választ!
2010. febr. 11. 21:46
 13/29 anonim ***** válasza:
86%

Ja,és még valami, azért csak a gyereke a témája, mert most ő a legeslegfontosabb az életében, és mert éjt nappallá téve, és fordítva csak vele foglalkozik, teszi tisztába, játszik vele, eteti, itatja,és gyakorlatilag ez tölti ki a napjait. Talán csajos napot kéne tartanotok, mozi, vagy akármi más, gyerek nélkül, hátha újra ráérez az ízére.

a 8hós kisfiú anyukája

2010. febr. 11. 21:52
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez jó ötlet! Mindenképpen megpróbálom, meg is szervezem!
2010. febr. 11. 21:59
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
szia! itt vagyok ellenpéldának! én nem csak a gyerekemről tudtam beszélgetni a gyed alatt sem. ennek az volt a módja, hogy gyakran kimozdultam (a nem kisgyerekes barátnőimmel is). lehet ez nála is beválna...
2010. febr. 11. 22:19
 16/29 anonim ***** válasza:
80%
A barátnőd kicsit beszűkült, nem igaz, hogy minden kismama meg anyuka ilyen. Mi akármiről tudunk beszélgetni a barátnőmmel, pedig ő már kettőt is szült. Beszélgetünk persze a babákról, de sok minden másról is.... Ha nem tudod megbeszélni vele ezt a problémát, vagy ha ő nem hajlik rá, akkor ne találkozz vele, bár akkor nem is volt vmi nagy barátság...
2010. febr. 11. 22:33
 17/29 A kérdező kommentje:

22:19! Örülök, hogy írtál, és hogy vannak ilyen anyukák is!

Igen, biztos ez lehet a baj, az én barátném nem nagyon mozdul ki, ha el is mennek, akkor max a férjével a tesco-ba vagy az apósékhoz. Kicsit távol lakunk egymástól, de megpróbálom megszervezni, hogy hetente/kéthetente el tudjunk menni valahová. Bizti jót tenne neki...

2010. febr. 11. 22:33
 18/29 anonim ***** válasza:
68%
Jelentkezem én is mint ellenpélda. Természetesen szoktam a barátnőimnek a gyerekemről is mesélni, de megmaradtak a korábbi témáink is. Ugyan úgy megbeszéljük, hogy mi van a nagyvilágban, meg úgy egyáltalán, mindenféléről. Nem is értem, másoknak tényleg nincs más gondolatuk, csak a gyerekük? Mert én azért pl. ugyan úgy nézek híradót, olvasok újságot, és van véleményem arról, hogy mi történi az országban, a világban. Járok nyilvános helyekre, ott is érnek élmények, örömök, bosszúságok, amikről szintén van véleményem. Szoktam filmeket nézni, könyveket olvasni, azokról is van véleményem. És még számtalan más dologról is van véleményem, amit rendszeresen meg is osztok a barátnőimmel, és meghallgatom az ő véleményüket is.
2010. febr. 11. 23:27
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem hogy nem tudod ezt a dolgot tolerálni!Egy barátság koránt sem arról szól hogy csak az egyik fél témáját kelljen minden egyes alkalommal kitárgyalni,ráadásul ugyanazt,akármiről legyen szó!Engem is zavar amikor csak a saját dolgukkal vannak elfoglalva egyesek,és még csak meg sem kérdezik hogy vagyok,máris az ő dolgaikról kezdenek beszélni,totál le van szarva hogy nekem is van mondanivalóm stb...Na én pont ezek miatt tanultam meg hogy "nem mind arany ami fénylik",nem mind barát aki annak mondja magát!Ma már tudatosan kerülöm az ilyenek társaságát és jól elvagyok nélkülük is!Én sem arról beszélek örökké mindenkinek hogy gyereket várok.A páromnak igen,de még vele is van egy csomó közös témánk nem csak a baba!Ha téged ennyire zavar a barátnőd viselkedése,nem is vagy kötelező vele tartani a kapcsolatot!Azért mert valakinek gyermeke van,nem jogosítja fel arra hogy ő legyen a téma!Van sok száz más dolog ami érdekli az embereket,főleg amikor barátnőkről van szó!Ha nem érti meg hogy ez téged bánt,ne keresd!Lehet már ő is hasonlóan látja,és lehet hogy inkább beszélget olyanokkal akiknek már van gyermeke.

38hetes

2010. febr. 12. 08:24
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, és nem gondolom, hogy te lennél rossz barát. Én még ugyan nem vagyok anyuka, csak 3 hónap múlva, és még dolgozom, szóval érnek bőven más ingerek is, de egy biztos, hogy olyan nem akarok lenni, aki nem tud másról beszélni csak a gyerekről. Szerintem aki ennyire beszűkül, az ne is csodálkozzon, hogy megszakadnak a kapcsolatai, nem a másik fél a hibás, és rossz barát. Miért csak neked kellene tolerálni, habár már egy éve ezt teszed? Nekem is van egy barátságom, ami az utóbbi 3 évben egyre lazább, bár ugyan nem szakadt meg, de nem is érzem, hogy újra szeretném szorosabbá tenni, mert ugyan a barátnőmnek most már van más témája mint annó (nem baba volt, hanem a szeretője). Nagy barátság volt, de mivel megváltozott részemről ez elmúlt. Én is vagy 2 évig küzdöttem magamban, hogy az az igazi barát aki minden helyzetben kiatart a másik mellett, de egy idő után úgy éreztem, hogy erre a fajta barátságra már nincs szükségem. Attól az azt megelőző évek szépek voltak.
2010. febr. 12. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!