Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csak a gyereke a beszélg...

Miért csak a gyereke a beszélgetései témája?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm márciusban szült, lassan egy éve. Régebben a baba előtt rengeteg dologról tudtunk beszélgetni, sokminden szóba jött...de most! Sajnos csak a babája körül járnak a gondolatai. Egy ideig még toleráltam, mert tudom, hogy nagyon nagy dolog anyukává válni, de most 1 év után kezd kicsit sok lenni, hogy más témája sincsen. Már próbáltam neki ezt elmondani, de sajnos nem volt semmi haszna. Lassan odáig jutok, hogy kerülöm a társaságát. Mit tehetnék? 25/N.
2010. febr. 11. 20:57
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
27%
Szülj te is egy gyereket!:-))
2010. febr. 11. 21:02
 2/29 anonim ***** válasza:
69%

Vagy megszokod, vagy elkerülöd. Mivel neki a baba tölti ki a mindennapjait, nem is tudna veled másról beszélgetni. Te elmeséled, mi történt veled aznap, azztán elmeséli ő. Hasonlítsd össze egy dolgozó nő napjait egy otthon lévő anyáéval! Pelenkacsere, ebédfőzés, babafelállleüljajdeügyes, sírás és kész. Majd rájössz te is, milyen nehéz értelmes beszélgetőpartnernek maradni egy csecsemő mellett!

26/N, 8hónapja anya

2010. febr. 11. 21:03
 3/29 anonim ***** válasza:
68%

Engem is zavart egy cseppet(ennyire azért nem idegesített) amikor a barátnőm ilyen volt aztán terhes lettem és megértettem:-)))))

32 hetes kismama

2010. febr. 11. 21:04
 4/29 A kérdező kommentje:

Persze, én mindezt elhiszem, hogy nehéz nem csak a babáról beszélni, de így egy barátság szakadhat meg. Sajnálom, hogy ő ezt nem érzi...

Gyereket én is szeretnék 1-2 éven belül, lehet, hogy majd akkor megértem őt.

2010. febr. 11. 21:13
 5/29 anonim ***** válasza:
52%
Ha emiatt megszakad egy barátság, akkor az nem is igazi barátság! Nekem nem is egy barátnőm van, akik évekkel előttem szültek, amikor nekem még eszembe sem jutott az anyaság. Mégse építettem le őket csak azért, mert csak egy témájuk van!
2010. febr. 11. 21:15
 6/29 A kérdező kommentje:
Elnézést, én leépíteni? Nem, erről nem volt szó, én már 1 éve próbálom normalizálni a kapcsolatot. Nem hinném, hogy én vagyok az oka ennek az egésznek.
2010. febr. 11. 21:19
 7/29 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem akarod leépíteni akkor miért beszélsz a barátság megszakadásáról? Én azt vallom, hogy egy barát minden élethelyzetben barát. Ha te nem tolerálod, hogy a barátnődnek fenekestül felfordult az élete, és jópár év, mire rendeződik, és ez neked ok a barátság megszakadására, akkor te nem vagy igazi barát.
2010. febr. 11. 21:25
 8/29 A kérdező kommentje:
Hát, lehet, hogy nem vagyok ilyen szupertökéletesbarát, mint te...sajnos nekem igenis hiányzik az a régi lány, akivel annyit nevettünk, beszélgettünk, és aki néha visszakérdezett hogy velem mi van, nem csak magáról beszélt( jelen esetben a gyerekéről)
2010. febr. 11. 21:30
 9/29 anonim ***** válasza:
81%

Szia! 5 éve szültem először. 1 éve kezdtem el dolgozni, azóta már mindkét fiam óvódás. Én tudom magamról, hogy amíg csak itthon voltam, és csak a fiúk voltak az életemben, én sem tudtam másról beszélni. Miről is tudtam volna? Nem jártam el sehova (mondjuk most sem, nincs mikor), az én életem is akkor megváltozott. Nekem ez nagyon jó volt, de mellőlem is elkoptak a barátnők. Egyre kevesebbszer hívtak, már nem jártunk össze, mert a gyerekek mindig velem voltak. Nem mondom, hogy jól esett, de megértettem. Amióta újra dolgozok, már háromféle témával dicskedhetek: 1. gyerekek 2. munka 3. hogy egyeztessem a kettő, hogy a házimunkára is maradjon időm. :o)

Engem nem zavar.

De ha téged zavar, hogy ilyen lett a barátnőd, hát szakítsd meg vele a kapcsolatot. De tudd, hogy neki ez biztos rosszul fog esni. Hidd el, lehet, hogy őt is zavarja, hogy nem tud beszél másról, de most ez van.

2010. febr. 11. 21:35
 10/29 anonim ***** válasza:
90%

Addig senki sem érti meg, milyen anyának lenni, és nap mint nap felfedezni ezt a dolgot, míg maga is nem lesz anya. Ettől persze lehet másról is beszélgetni. Talán mondd el így neki.

Másrészt az emberi kapcsolatok folyamatosan változnak, ezt pedig tudomásul kell venni.

8hónapos kisfiú anyukája

2010. febr. 11. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!