Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lenne a véleményed arról,...

Mi lenne a véleményed arról, ha anyósod (nyugdijas, egyedül él, férje meghalt) a szomszédban lakna, és se ö se a férjed soha semmit nem segitenének a gyerek felügyeletében?

Figyelt kérdés
ö lenne az egyetlen rokonod, és soha egyszer nem kérdezte volna meg hogy vigyázzon e a gyerekedre egy órát, ha pl. neked hivatalos ügyet kéne intézned, valamint férjed ugyanugy mint a nagymama, semmit nem segitene, tehát minden egyedül rád szakadna, és ök ketten ezt végignéznék?
2015. febr. 14. 09:00
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
79%

Nem azért de oké h nem anyósnak hanem magának szült, de nehogy már azért oltsátok a kérdezőt mert lenne valami dolga híbe-hóba és a hidegbe meg infulenza szezonba nem szeretné cigölni a gyereket és megkérné h arra a kis időre figyeljen a gyerekre.

ti hogyan oldanátok meg? Ha már annyira okoskodtok h oldja meg. amúgy is a férje sem segít pedig neki is szülte nem csak egyedül magának.

2015. febr. 14. 11:50
 12/57 anonim ***** válasza:
86%

Az anyós nem akasztana ki annyira, mint az, hogy a férj nem "segít". Eleve, miért csak "segít"? Nekem a férjem ne segítsen, hanem nevelje velem együtt a gyereket, vigyázzon rá, ha szükséges, ahogy én is megteszem.

Az anyós viszont valóban csak segítene, ha megtenné. De nem hiszem, hogy ezt neki kellene ajánlgatnia, nem is gondolatolvasó, meg nem is dolga neki ilyeneket felajánlania. Ha van valami dolgod, és a férjed nincs otthon, akkor miért nem kérdezed meg te az anyóst, hogy vigyázna-e a gyerekre? Ha viszont a férjed ráér, akkor nem megkérni kell, hogy legyen már olyan jófej, és SEGÍTSEN, hanem egyszerűen bejelented, hogy most elmész, mert ez meg az a dolgod, majd jössz.

2015. febr. 14. 12:08
 13/57 anonim ***** válasza:
19%

Nem azért "oltjuk", mert dolga akad, hanem mert a kérdésből egyértelmű, hogy neki alap, hogy a nagyinak ugrania KELLENE! NEM, nem kellene!

Ha segít, annak örülni KELL, ha pedig nem, azt el KELL fogadni!

A férjére viszont joggal haragudhat!

2015. febr. 14. 12:09
 14/57 anonim ***** válasza:
24%
11! Képzeld, vittem magammal. Nem kéne természetesnek venni, hogy anyós mindig készenlétben áll, csaj mert nyugdíjas, özvegy és közel van. Én már dolgozom, szüleim szokrak vigyázni a kislányunkra, ha beteg. Mégsem háborodok del, ha nem érnek rá, pedig én nem ügyet intéznék hanem dolgoznék.
2015. febr. 14. 12:22
 15/57 anonim ***** válasza:
87%

nem is a nagymamán hanem apukán.

nem tudom akkor csak nálunk divat az hogy ha valami van segítünk egymásnak ...

(11)

2015. febr. 14. 12:37
 16/57 anonim ***** válasza:
75%

Nekem ez nagyon fura. Mi nagy családban élünk, és számunkra ez nem csak statisztikát jelent. Anyósomnak 9 unokája van, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor utasított vissza, amikor segítséget kértem (pedig a Főváros másik végéből jön). Ugyanígy segítenek a szüleim, a sógornőim, és viszont. Nálunk ez a természetes. Attól a szövegtől pedig egyenesen rosszul vagyok, hogy nem neki szülted a gyereket. Nyilván, de nem is egy idegen kisgyerekről van szó, azért van hozzá némi köze! Nem arról van szó, hogy álljon mindig ugrásra készen, de hogy igénye sincs rá, hogy a kicsivel egy kis időt töltsön, az nekem nagyon furcsa.

Mindegy, nem vagyunk egyformák, de nem érem fel ésszel, hogyan lehet ennyire elzárkózni egymástól.

2015. febr. 14. 12:55
 17/57 anonim ***** válasza:
54%
mit jelent az, hogy nem is kíváncsi a nagymama az unokájára? Szóval látni sem akarja? Egyébként amiket írsz, nekem sem tetszenének, sőt nagyjából egy hasonló szitu van nálunk is. A mi családunkban teljesen természetes, hogy mindenki segít a másiknak, ha tud, ezért én is elég nehezen barátkoztam meg ezzel a felfogással. Mondjuk én most már túlléptem raja, nincs kapcsolat a nagyszülő és a gyerek között, ha a nagyszülő el tud így számolni a lelkiismeretével, tegye, lelke rajta. Előbb-utóbb megbánja.
2015. febr. 14. 12:59
 18/57 A kérdező kommentje:
Nagyon durvának találom,hogy egyes kommmentelök úgy gondolják,hogy az a normális,hogy teljesen meg kell szakitani a kapcsolatot egy nagymamának az unokájával,és hogy a segitségnyujtás közvetlen rokonok között titeket felháborit.Kérem,azokat a kommentelöket,akik így gondolják,ne irjanak többet ide,nem érdekel a véleményük,sajnálom hogy egy ennyire lelketlen világban kell élniük.
2015. febr. 14. 13:27
 19/57 anonim ***** válasza:
21%
A te közeli hozzátartozód a FÉRJED, az anyósod NEM közeli hozzátartozód (törvény szemében sem), csak szerzett rokonod.
2015. febr. 14. 13:28
 20/57 A kérdező kommentje:
És most azoknak a kommentelöknek,akik ugy gondolják,normális,ha a nagymama tartja a kapcsolatot az unokájával,úgy gondolom,ezekkel a felfogásu emberekkel szeretném ezt kizárolag megvitatni:Szóval a kérdést azért tettem fel,mert mi rengeteget segitünk anyósnak,pl.télen MINDEN NAP visszük kocsival boltba,most laptopot kapott hogy ne unatkozzon.stb stb.Szüleim és családom 400 kmre lakik innen,tehát itt senkim nincs.Férjem nem tud segiteni hivatali ügyintézésben,mert délelött dolgozik.A gyerekem még nem megy,ha elviszem az apehba magammal,a földön akar mászni,igy nem tudok papirokat kitölteni.Kirángatja magát a kezemböl,és a babakocsiból.Ja és természetesen én nem egyszer kértem meg szépen,hogy Juliska néni,el kell mennem az APehba,itt hagyhatom a gyereket?Mire mindig olyan választ jött,hogy nem érek rá mert mosogatok.Amugy egész nap otthon ül és tvt néz.De ez csak egy órát venne igénybe amig elintéznék valamit.
2015. febr. 14. 13:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!