Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tartja itt mindenki...

Miért tartja itt mindenki olyan furának, ha egy közös gyereket nevelő házaspár külön kasszán van?

Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 13:01
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
55%
nekünk elejétől fogva közös kasszán vagyunk. míg dolgoztam, azt csináltuk hogy az én fizumból fizettük a csekkeket, telefont feltöltöttem és az albérletet és ez el is vitte majdnem az egészet. a többi 10-20ezer meg "magán" célra ment. a férjem fizette a nagy vásárlást, a benzint és a havi apró vásárlásokat. mióta megszületett a fiúnk azóta én a saját bankszámlámat megszüntettem és a férjemére kérjük a gyedet. most hó elején levesz kb 100ezret hazahozza, én abból rendezem a számlákat, és kis bevásárlásokat. a többire ő "vigyáz". nekünk így teljesen jó. az elején próbálkozott hogy felezzük a kiadásokat, de nekem az nem volt jó.
2015. febr. 6. 13:44
 22/36 A kérdező kommentje:

Nem, én sem erre gondoltam. Csak arra, hogy nem nyúlunk bele egymás számlájába, nem kérünk engedélyt, hogy a saját pénzünket mire költjük, a nagyobb dolgokat viszont oda szoktuk adni egymásnak, ha a másik fizette.

A bevásárlás számláit természetesen nem szoktuk átböngészni és szétosztani.

Én csak arra gondolok, hogy én nem szeretem a férjem pénzét költeni, és ő sem az enyémet.

2015. febr. 6. 13:47
 23/36 anonim ***** válasza:
55%

Az nem külön kassza, amire te gondolsz.

Nálunk is technikailag két bankszámla van. Az egyiket átírtuk közös névre, két bankkártyával (amúgy az én fizetésem, illetve jelenleg gyed-em érkezik oda), a másik a férjem régi számlája, onnan vonják a lakáshitelünket.

Mindenféle költés össze-vissza van, tehát nem a forrása számít, hanem az, hogy úgymond az egyik nem osztja meg a saját bevételét a másikkal.

Gyerekkel ez elképzelhetetlen, vagy erősen diszkriminatív valamelyik félnek.

A hitelen kívül mi pl. minden egyéb költséget az "én" számlámról fizetünk. Netbankon keresztül kezelem, követem, de a férjem különvagyonának számító ingatlan kötlségeit is onnan fizetem, meg a saját különvagyonomnak számító ingatlanét is. Meg a közösét is.

A férjem a fizetése jelentősebb részét készpénzben kapja. Ebből annyit befizet az "ő" számlájára, amennyi a havi törlesztő, hogy tudja vonni a bank. Minden egyéb kiadás, bevásárlás meg ad hoc alapon történik. Hol az "én" számlámról fizet, hol a nála levő készpénzzel, ahogy éppen egyszerűbb.

Nekem egyszer a boltban szólt be egy elmés pénztáros, mert odaszóltam a férjemnek, hogy adjon pénzt, hogy mi az, hogy én így kunyerálok a férjemtől, milyen megalázó. Közben annyiról volt szó, hogy kapkodva indultunk el és én otthon nem tettem el se készpénzt, se kártyát, hanem csak nála volt.

De jogilag amúgy is úgy néz ki, hogy három ingatlanunk van, egy-egy különvagyon a házasság előttről, meg egy közös, amiben 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok.

2015. febr. 6. 13:52
 24/36 A kérdező kommentje:

Értem, akkor én tudtam rosszul, és már csodálkoztam, hogy ez miért akkora csoda.

Egyébként nem jogilag érdekelt, csak nem értettem, miért "rosszabb" egy ilyen házasság.

2015. febr. 6. 13:55
 25/36 anonim ***** válasza:
49%
Nem a rosszabb a megfelelő szó, hanem amit a kérdésben írtál, a fura. Én nem is értem, hogy lehet kivitelezni, főleg, ha az egyik fél jelentősen többet keres. Akkor az egyik megy a Maldív szigetekre nyaralni, a másik meg Hajdúszoboszlóra?
2015. febr. 6. 14:12
 26/36 A kérdező kommentje:

Nem, ezt csak akkor lehet kivitelezni, ha mindkét fél közel azonos színvonalon van. Ha az egyik háromszor annyit keres, akkor persze nem működik, főleg, ha nem csak spórol, hanem drága közös programokat képzel el maguknak, a másik meg nem tudja vele tartani.

De ha két ember jól keres, nem szorulnak egymás pénzére, akkor simán megoldható (mármint az én külön kassza felfogásom szerint. A "mindenki külön vesz vacsorát" megközelítést már én is furának találom.)

2015. febr. 6. 14:20
 27/36 anonim ***** válasza:
53%

nekem a külön kassza mindig egyet jelentett a bizalmatlansággal. Mindig is egy kasszán voltunk a férjemmel, akár ő keresett épp jól, akár én...nekem nem kell a felesleges stressz hogy azzal foglalkozzunk hogy a másik ezt megveheti én meg nem...ráadásul én otthon 24/24-be vagyok a gyerekkel szaros 80.000 Ft-ért, a férjem meg dolgozik kb 5-ször ennyiért..

akkor ő rendel magának este vacsorát ha már étterembe nem jutunk el, én meg mondjam azt hogy kösz nekem ne rendelj mert a gyedből épp hogy ki tudom fizetni a gáz számlát?

FURA igen is!!

2015. febr. 6. 14:52
 28/36 A kérdező kommentje:

Ha olvastad az utolsó kommentemet, akkor arra utaltam, ha mindkét félnek van anyagi háttere. Nekem is volt, hogy félévig nem kerestem egy fillért sem, mégsem volt rá szükségem, hogy a férjem fizesse a vacsorámat.

De egyébként nem arról beszélek én sem, hogy minden fillért el kell felezni.

2015. febr. 6. 16:35
 29/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom én most vagyok 24+5 hetes az első babánkkal. Előtte dolgoztam,meg az első 2 hónapban is,aztán megszűnt a munkahelyemen az a munkakör amiben dolgoztam,máshova meg nem vettek fel már. Pont valamelyik nap beszélgettünk a párom anyukájával és mondta,hogy a páromnak,hogy a te pénzed aztán helyesbített,hogy pontosabban most már a tietek. Én meg mondtam,hogy hát az övé,mert ő küszködik meg érte. Szóval fura is meg nem is igazából,mert én úgy vagyok vele,hogy oké,legyen egy közös alap ha mindketten dolgoztok vagy pl. nem dolgozol,de vegyük a keresetednek a családit,gyes-t stb. Meg legyen mindkét félnek egy kis külön pénze is,mert (magamból indulok ki),nekem biztonságot nyújt,ha van pl. 3-4 ezer ft a tárcámban amiről tudom,hogy az enyém,nem pedig a párom adta erre-arra.
2015. febr. 6. 18:28
 30/36 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó vagyok. Nekem pl. az fura még,hogy barátnőméknél meg úgy van,hogy megjön a családi,gyes az megy a gyerekre,kisebb dolgokra amik kellenek stb. Aztán megkapja apa a fizut,nem lát belőle semmit azon kívül,hogy van otthon kaja meg ki van fizetve a rezsi...ez sem normális,hogy csak a csaj kezeli szerintem az összes pénzt és furcsa mód sosem jönnek ki hónap végére és nem tud rájönni senki,hogy hogy a jó égbe lehet az,hogy összesen 170-180 ezer ft csak úgy pikk-pukk eltűnik kb. 2 max 3 hét alatt...
2015. febr. 6. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!