Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tartja itt mindenki...

Miért tartja itt mindenki olyan furának, ha egy közös gyereket nevelő házaspár külön kasszán van?

Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 13:01
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
A külön kassza az, amikor mindkét félnek van egy-egy bankszámlája és nem keverik a bevételeiket. Mi köze ennek ahhoz, hogy kölcsönad-e a másiknak?
2015. febr. 6. 13:18
 12/36 anonim ***** válasza:
43%

Nekünk külön számlánk van.

2 fizetés is.

Közösen veszünk mindent ami a háztartásba kell, vagy a gyereknek. De ami saját célra (pl alapozó, fürdőruha ... stb) azt mindenki külön magának a saját pénzből.

Én is olvasgattam sokmindent ezzel kapcsolatban és tényleg a kisebbséghez tartozom ezzel, de nem érdekel.

2015. febr. 6. 13:20
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

szerintem mindenkinek van számlája..nem ez jeenti a közös v külön kasszát

hanem, hogy nem rendelkezhetnek szabadon egymás pénzével.

2015. febr. 6. 13:21
 14/36 anonim ***** válasza:
83%
a külön kassza az,hogy pl. te fizeted a kaját a férjed a rezsit, a benzint felezitek stb. vagy mindent vesztek magatoknak pl. kaját is
2015. febr. 6. 13:21
 15/36 A kérdező kommentje:

Szerintem az a külön kassza, hogy én az én pénzemet költöm, a férjem meg az övét. Nem nyúlunk egymáséhoz. A szüleimnek egy számlája volt mindig is a kettőjük nevén, a fizetésük oda ment, nem választották szét. Ez a közös kassza.

Ha én ki akarok adni 100ezer forintot, a sajátomból teszem, és nem kell megkérdeznem, hogy szabad-e. Szerintem ez külön kassza.

2015. febr. 6. 13:25
 16/36 anonim ***** válasza:
89%
A külön kassza nem azt jeletni, hogy nem közös a bankszámlátok, hanem azt, hogy a saját fizetéséből mindenki csak saját magát finanszírozza.
2015. febr. 6. 13:26
 17/36 A kérdező kommentje:
Akkor én másképp értelmeztem a kifejezést. Létezik olyan házaspár, hogy a nő vesz egy sajtot és abból a férj nem ehet? Ez már mondjuk enyhe túlzás.
2015. febr. 6. 13:30
 18/36 anonim ***** válasza:
53%

Valószínűleg rosszul értelmezed és ti közös kasszán vagytok, csak két bankszámlátok van.

Pl. ha a férjed elmegy vásárolni a Tescoba és mindent megvesz a háztartásba, neked is, magának is és a gyereknek is, majd ezt kifizeti a saját bankszámlájáról és utána nem kéri el tőled a betéted árát, akkor közös kasszán vagytok.

2015. febr. 6. 13:35
 19/36 anonim ***** válasza:
71%

"Akkor én másképp értelmeztem a kifejezést. Létezik olyan házaspár, hogy a nő vesz egy sajtot és abból a férj nem ehet? Ez már mondjuk enyhe túlzás."

Volt munkahelyem volt egy házaspár. A hűtőben külön polcon volt a feleség által vett étel, különön a férfié. Közös gyerek is volt.

Fát fűtéshez külön vásároltak, be volt osztva, hogy ma a tiédből fűtünk, holnap az enyémből...

2015. febr. 6. 13:40
 20/36 anonim ***** válasza:
78%

Így van ahogy az utolsó is írja. Nem az a külön kassza ha egy bankszámlád van. Nekünk pl 3 is van. Van a sajátom, mivel a banknál ahol dolgozom mindenkinek van, arra kapja a fizuját, van a páromnak is (hiszen mielőtt megismerkedtünk is volt, minek szüntette volna meg), és van egy a hitelező bankunknál (mert ugye arról meg a törlesztőrészlet). DE ez nem azt jelenti hogy külön kasszán vagyunk. Először is általában úgy van, hogy mivel én kapok hamarabb fizut, abból lekötöm amit havonta félreteszünk magunknak és a gyerekeknek, aztán befizetjük a hó eleji csekkeket, illetve csinálok egy bevásárlást. Ezzel kb az én számlám ki is merül. Utána költünk az övéről. Mindig ami kell (és én is használom azt). Amikor még nem éltünk együtt persze mindenki használta a sajátját, de miután összeköltöztünk (na és persze a gyerekek után), már nem lehetett követni. Bevásárlásnál én is megveszem neki azokat a dolgokat amikre szüksége van (borotvapenge, borotvagél, parfüm ....) és abban az enyém is benne van. Az elején próbáltuk ezt szétválasztani (na de folyton böngészni a blokkot, hogy kinek mi van rajta...), de aztán feladtam. Ő meg mondta, hogy nehogy ebből csináljunk már problémát (meg vesszük el az időt magunktól), hogy ki mit mikor fizessen. Együtt élünk, együtt vállalunk gyereket, minden közös. Most így belegondolva elég mókás lenne, ha folyamatosan vezetném, hogy na ez most a gyereknek lett véve akkor felezzük, ezt most neki vettem, akkor fizesse ki, ez meg az enyém. Elég vezetnem a bevétel kiadásokat (mert azt azért szoktuk figyelemmel kísérni, főleg a törlesztők, közművek miatt).

De ha valakinek bejön a külön kassza én elfogadom. Mindenkinek máshogy jó.

2015. febr. 6. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!