Miért tartja itt mindenki olyan furának, ha egy közös gyereket nevelő házaspár külön kasszán van?
Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 13:01
2/36 anonim válasza:
Mert az az általános, hogy a házaspárok közös kasszán vannak. Akkor is, ha nincs gyerek. A jogszabályok is ezt az elvet követik/vélelmezik. Tehát ez a természetes, ami ettől eltér az a fura.
3/36 anonim válasza:
Nálunk a gyerek születése óta magától összeolvadt a 2 kassza, mert a gyed jóval kevesebb lett, mint a fizum, a páromnak meg maradt a pénze, így egyszerűbb, meg méltányosabb is szerintem.
4/36 anonim válasza:
a házasságnak pont az lenne az érteme, hogy egy kasszáznak.
mert mit jelent?
"vagyoni közösség"
és nem is lehet fer a megosztott kasszázás
mert pl amíg a nő otthon van a gyerekkel nem is tud keresni, viszont az idejét nem is tudná pénzkereséssel tölteni, ezáltal nem lenne fer azt mondani, hogy 30 tied, 70 enyém.,meg ugye számtalan más példa.
5/36 anonim válasza:
mert nem gyakori. az ilyen elég ritka, szerintem 100 házaspárból 99 közösen van. csak olyan furcsa, hogy házasságban én pénzem te pénzed, te ezt fizetsz én azt.
6/36 A kérdező kommentje:
Attól, hogy ez az általános, miért baj, ha valaki nem úgy csinálja? Nem a jogszabály szerint kell élnünk.
2015. febr. 6. 13:06
7/36 anonim válasza:
Egy fél szóval nem mondtuk, hogy baj, azt mondták itt többen, hogy fura.
8/36 A kérdező kommentje:
És ha a nőnek is van elég pénze, nem a férje fizetésén él? Nem számolgatják, ki mit vesz, egyszerűen élnek, vásárolnak, ahogy jön.
2015. febr. 6. 13:08
10/36 anonim válasza:
a külön kassza az,pl. ha az egyiknek nincs és a másik kölcsönad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!