Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név választas. Zselyke Villő?

Név választas. Zselyke Villő?

Figyelt kérdés
2015. febr. 3. 18:23
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
51%

A Zselyke nekem nem igazán tetszik, különösen, hogy valóban kezd tucatnév lenni (kis túlzással).

A Villő meg annyira igen, hogy így hívják a hat hetes kislányomat. (Tartok tőle, hogy ez a név sem kerülheti el a sorsát, és ez is egyre gyakoribb lesz, pedig épp ezt szerettem volna elkerülni.)

A fanyalgók kedvéért pedig: a Villő a legkevésbé sem ősmagyar, és még csak nem is magyarkodó név, Kodály Zoltán névalkotása a villőzés népszokásból, ugyanakkor szláv-latin gyökerű, angol megfelelője a Willow, tehát az is téves, hogy külföldön fejre állnának tőle.

2015. febr. 3. 22:08
 42/52 anonim ***** válasza:

Szerintem túlzás a kettő együtt. Azzal pedig én sem értek egyet, hogy a Zselykét és Sánelt, mint két szélsőséget kellene alapul vennünk, hiszen attól, hogy valaki Szilvia, még nem lesz tucatneve, mégsem meghökkentő, idegenkedő választás. (Megjegyzem, hogy már több Zselykét ismerek, mint a példaként felhozott Szilviát...)

Attól pedig, hogy egy név nemzetközi, még nem feltétlenül "más országból vett divat tucatnév", mert a Péter vagy a Krisztina szerintem egy teljesen normális választás.

Ettől függetlenül nem akarlak lebeszélni semmiről, hiszen láthatólag szívügyed (nyilván az), de azt tényleg el kell mondanom, hogy felénk mindkét név elég gyakori manapság. (A Villőt pedig annak idején én is férfinévnek gondoltam egy darabig.)

Szerintem csak az egyiket add, és akkor már a Villőt.

2015. febr. 3. 23:05
 43/52 anonim ***** válasza:
50%

Hangzásuk miatt biztos egy harmadikat választanék.

A Zselykéről két dolog jut eszembe: 1. zsemle 2. egy fogatlan öreg néni, aki a rágószerveinek hiánya miatt kicsit selypegve beszél. Szinte látom és hallom, ahogy kedélyesen mosolyog és azt mondja: zselyke.

Villő: villa. Sőt, egy nagy, komoly, előkelő villa.

Nem ittam, nem szívtam semmit. Komolyan.

2015. febr. 3. 23:17
 44/52 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Nagyon tetszik, amit írtál, valóban ilyen asszociációt kelt a két név, ettől még a Villő nekem nem fog kevésbé tetszeni, viszont nagyon jót mosolyogtam a megfogalmazáson. :)

2015. febr. 3. 23:45
 45/52 anonim ***** válasza:
16%
Továbbra is tragikus mindkettő. Adná egyszer az ég hogy egy szülő a gyerek érdekét is figyelembe venné névadáskor.
2015. febr. 3. 23:49
 46/52 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nem tetszik egyik sem, de ettől elvonatkoztatva sem illik szerintem egymáshoz. Túl sok, válasszatok valami egyszerűbb nevet a Villő mellé.
2015. febr. 4. 08:30
 47/52 anonim ***** válasza:
Zselyke nagyon nem, Villő tetszik.
2015. febr. 4. 08:32
 48/52 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk régebben volt az ovis csoportban egy kislány, két kersztnve volt (van): Villő Fatime (durr bele...), ráadásul a vezetéknevük is egy keresztnév, ami meg semmilyen szintem nem illik jellegében se a Villőhöz, se a Fatiméhez vagy mihez.... Ez tipikusan az, amikor anyuci meg apuci nem tudja összeegyeztetni az elképzelését és a gyerek issza meg a levét. Bocs az offért.
2015. febr. 4. 08:38
 49/52 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik ez a kombó:)
2015. febr. 4. 08:38
 50/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a negatív illetve a pozitív kommentárokat.

Valamin jót mosolyogtam, valamin nagyot néztem, de milyen érdekes a helyzet, hogy csak a felnőtteknek jut eszébe egy névből másikat kreálni. Igazabol minden névből lehet mást is kihozni.

A berkis témához annyit még hozzá fűznék, hogy a társadalom tette őt híressé, ha nem foglalkoztak volna vele azt se tudnánk kik ők :)

Ezen a tényen igazából nem változtat semmipár év múlva kimegy a közhelybol.

A kislányom pedig megkapja valamilyen formában ezeket/ezt a keresztnevet(neveket).

2015. febr. 4. 11:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!