Név választas. Zselyke Villő?
Bocsánat, de tényleg érdekelne. Miért tetted fel ezt a kérdést, ha te már úgyis eldöntötted, és nem érdekel, ha másnak nem tetszik? Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, engem az irritál, amikor jönnek emberek ezek a "tucatnévvel". Most mi baja lesz a gyereknek, ha nem ő lesz az egyetlen olyan nevű a városban? Szerintem semmi. Én úgy adtam nevet a fiamnak, hogy ki lehessen mondani, mások is megértsék, és ne kelljen azon gondolkozni, hogy vajon fiú vagy lány az illető. Hagyományos, mások által talán tucatnak elkönyvelt neve van.
Egyébként nekem azért nem tetszik a Zselyke, mert olyan hangzása van, mintha pösze lenne az illető. De ettől még te adhatod a gyereknek, ha neked tetszik. Nem is értem, miért fontos az, hogy itt a névtelen sokaság mit gondol róla.
Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy az itteni emberek mit gondolnak.
Igen eldontottem, nem is azért jöttem ide, hogy ha 5en azt írják nem tetszik akkor én ezek után nem ezt adom a gyermekemnek.
Emberi kíváncsisag, ha jól tudom ez az oldal ezért van kitalalva :)
Vezeték nevemből adódva én is tudom.
De soha nem zavart, inkább jókat derültünk rajta.
Neked ez a véleményed, nekünk ez, nektek más nevek tetszenek nekünk ezek.
Kivàncsi voltam igazából,hogy mások mi módon viszonyulnak ezekhez a nevekhez.
Nekem mind a két név tetszik. A Villő jobban, az egyik kislányomat is így hívják.
A kettőt én nem adnám együtt, de külön-külön igen.
Nem értem miért mondjátok, hogy ezekkel a nevekkel atrocitások érik majd. Villőnk már ovis, soha nem volt gond a gyerekek köz ött a nevével. Sok tudatlan felnőttnél annál inkább. Ha egy gyereknek azt mondom, hogy a nevem Kispista, akkor Ő ezt simán elfogadja és így fog hívni. Lehet, hogy 3 nap múlva már csúfolni fog, de ez csak a szülők, felnőttek ráhatása.
A másik kislányom neve nagyon ritka, nagyon összecseng 1 másik névvel. De eddig még 1 gyerek sem értette félre, felnőtt annál több.
Én nem emlékszem, hogy az iskolás éveim alatt a gyerekek bárkit is a neve miatt csúfoltak volna.
Sokkal inkább a szemüveges, szeplős, kicsit husibb gyerekek voltak a célpontban.
De ha valaki nagyon akar csúfolodni az megtalal bármit.
Kedves válaszolo, megkerdezhetem a másik kislányod nevét :)?
A Zselyke szerintem szép, viselhető név, de két okból nem adnám:
nálunk szempont, hogy külföldön is ki tudják mondani, illetve hogy egy felnőtt nőhöz/férfihoz is paszoljon majd a név, így a -ke miatt, ami kicsinyítőképzősen hangzik, nem adnám, de egy édes kis szőke kislányhoz nagyon is el tudom képzelni.
A Villő egy különleges név, csak egy bajom van, hiába tudom róla, hogy női név, ezt külön meg kellett tanulnom, mert azt hittem, férfi. Számomra férfias a hangzása, és hiába tudom, hogy női név, mindig meglepődöm ezen. Számomra emiatt olyan, mint a Hedvig. Viszont mivel egyre több van belőle, így már az emberek egy része tudja, hogy lány név, szóval végülis adható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!