Mit tegyek? Elhagy a férjem minket?
Teljesen a padlón vagyok, tegnap a férjem bejelentette, hogy elköltözik két hétre átgondolni, hogy velem és a 2,5 éves kislányunkkal akar-e maradni.
Nyáron már volt előzménye a dolognak, egy fiatalabb szingli nő beleszeretett és bár neki is hízelgett a dolog ,párszor találkoztak, ő elküldte , majd újra ugyanez, és fél évig találkozgattak de szex nem volt csak tetszett neki, hogy tetszik valakinek és hogy meghallgatják. Akkor ezt elmondta nekem, amikor lezárta vele és kérte, hogy bocsássak meg neki és bízzak benne újra. Megbocsátottam.
Kicsit helyre is rázódtunk, legalábbis azt hittem, igyekeztem odafigyelni rá stb. erre tegnap bejelenti, hogy a nő szakított a pasival akivel utána jött össze, írt neki (azóta először), hogy szabad és ő meg most azóta (egy hónapja) rájött, hogy szerelmes belé. Kér két hetet, hogy eldöntse, mit akar.
Hogy viselkedjek vele? Vissza fog jönni?
Borzasztóan szeretem, és nem csak a gyerek miatt akarom, hogy maradjon, hanem mert ő életem szerelme. Nem értem hogy jutottunk idáig, sose veszekszünk, és tény hogy egyre kevesebbet feküdtünk le egymással de azt mondta ez azért van mert frusztrált. Semmi cirkusz vagy vita-(szerinte azért mert rám hagyja...de nekem egy eset sem rémlik ilyen), nekem úgy tűnt kicsit komótosan haladunk de minden rendben, nem maradozik el, sokat van a gyerekkel, sok közös családi programunkvan...egyszerűen nem értem.
Mit tanácsoltok? Nagyon szeretem, tegnap óta megállíthatatlanul zokogok és bármit megtennék, hogy visszajöjjön

Kedves utolsó, te az a tpikus válaszoló vagy, aki mindenre reagál, csak a lényegre nem, hogy neki legyen igaza! Én nem hibáztatom a nőt, szerintem egyformán hibásak, de itt a nő írt, a férfit meg nem ismerjük, találgatni meg felesleges.
Engem az irritál, hogy a kérdező folyton azért küzd hogy ne ő legyen a hibás, vagy legalábbis ne olyan mértékben mint a férje. Ez hol haladás?? Az előbbi válaszomban is belinkeltem egy példát erre, egy másik helyen is említi, hogy "50-50%-ban hibásak, vagyishát mégse, 60-40 az legalább!" És még hónapok után is annak örül, hogy ha a szakember nem őt nevezi házisárkánynak. Ez a viselkedés tiszta röhej.

Én egyetértek a lepontozott válaszolóval. Az egészből az jön le, hogy a család megmentése helyett az elsődleges a "nem én voltam".
Itt nem az van, hogy egyesek a szerencsétlen nőre tolják a felelősséget, hanem az van, hogy igen is mindketten hibásak és a kérdező hónapok óta ott tart, hogy megmagyarázza, hogy nem ő nem is hibás annyira, meg izé. Nem elfogadja, hogy igen, hibás vagyok én is, igen, szarul csináltam én is, hanem látszólag elismeri, hogy igen hibás vagyok én is DE és máris jön egy rakás kifogás, hogy miért is nem is annyira, meg különben is a férjével van a nagyobb baj stb.
hogy akar úgy megoldani egy ekkora problémát, hogy a probléma megoldása helyett neki az elsődleges, hogy védekezzen, hogy nem vele van a baj valójában? Ezért nem haladnak nagyon sehova. Nem hülyék a férfiak, a nők általános gondolkodásával szemben, feltűnik ám a dolog.
sziasztok
Lassan három hónapja, hogy írtam, szerencsére azért nem neteztem sokat mert jól alakultak a dolgaink. Megszünt a férjem libidóproblémája, ahogy engedett mindkettőnkben a feszkó, úgy lett egyre jobb a szex is. Rengeteg időt töltünk együtt, kettesben és hármasban is, de van heti 1-1 szabadnapunk, amikor a másiké a gyerek és lehet hobbizni, focizni, barátokkal lenni.
Olyan mintha egy teljesen más kapcsolatot élnénk meg a korábbihoz képest, ő sokkal nyitottabb, végre nem "összevár" egy nagy adag dolgot amit nem szeret/zavarja/máshogy akar, hanem szól, hogy mik az igényei (ezt nyomatta neki folyton a pszichomókus is, hogy nem vagyok gondolatolvasó). Én pedig jobban odafigyelek rá, nem hozom szóba a múltat és hagyom, hogy irányítson ahol szeretne. Egyre többet beszélgetünk olyasmiről, amiről ő korábban sosem akart pl múlt, családja, érzések stb (persze azért nem csak erről de végre ebben is megnyílik) és teljesen felszabadul tőle. Én meg igyekszem a kedvében járni, változatlanul nem szabok neki semmi szabályt ahogy korábban sem és amikor tudom, akkor kényezetem, kedveskedek, cicáskodok, flörtölgetek vele és ezt nagyon szereti.
Remélem minden marad így, én mindenesetre megtanultam a leckét és kb hetente végiggondolom, hogy elég energiát és figyelmet szenteltem -e a férjemre, a kapcsolatunkra, mert hát a gyerek mellett ez ugyanolyan fontos, nem ültethetem kispadra a házasságot.
:)

Örülök, hogy ilyen jól alakul a kapcsolatotok!
És kicsit irigy is vagyok, Mert én egy éve ugyanott tartok, hogy képtelen vagyok megbocsájtani és felejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!