Antitalentum anyuka a konyhában?
Szerintem se add fel :) en es rengeteg kajat dobtam ki mire tenyleg jol sikerultek az eteleim. Az izerzekem nagyon jo, ellenben mindent szetfozok.
30 eves vagyok es kb 2 eve vagyok joban az elesztovel. Elotte csak sutoporos sutiket tudtam csinani. Iden karacsonykor tanultam meg igazan jo pogacsat sutni :) (pedig ha 150szer nem, egyszer sem probaltam)
A rendeles meg nem gaz! Kiserletezz ha van kedved hozza :)
Mit és hogyan szúrsz el?
Egyébként tényleg vannak izomból béna emberek, akik tényleg oltári tehetségtelenek valamiben. Nálam pl. ilyen a kötés és a varrás. Nagyon szeretnék szépen kötni és varrni, de max. egy pici szakadást vagy gombot tudok felvarrni. Szegény nagyim mit küszködött velem, amikor kötni tanított... máig emlegeti.
Ha van indíttatásod, hogy főzz, akkor próbálkozz. Eleinte csak egyszerűekkel kezd. Egyébként javaslom hozzá a Frank Júlia féle szakácskönyvet, ebben nagyon alap receptek, leírások vannak, amolyan kezdő háziasszony útmutató. Vagy ilyen a Zsenka néni: Szegény asszony szakácskönyve. Ebben is alapreceptek vannak, sok segítő leírással. Nem mai egyik sem, de én ezeken kezdtem az alapokat 14 évesen.
Egyébként hiába főzök már 16 éve, most karácsonykor sütöttem meg életem első, igazán sikeres, omlós piskótáját. Úgyhogy... jó szakács is holtig tanul. :)
A jó konyhához jó alap is kell, tehát legyenek eszközeid, jó késeid, időd és kedved és akkor belevághatsz.
Vagy... nincs egy jó barátnőd, akitől tanulhatnál?
Már azt hittem ufo vagyok.Én is mindent elcseszek, pedig mindig új reménnyel állok neki főzni.
Mostanában üvegeset adok neki.
Szóval nem vaygunk egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!