Nektek mi számít alap háztartási gépnek a konyhában?
víztisztítós kancsó,vízforraló,mikró,botmixer,mosogatógép,
elszívó,kenyérpirító,szenvics- és gofrisütő,fritőz
Nekem víztisztító alap, mert a víz minősége nagyon változó, pl. Budapesten a Dunából nyerik és nagyon rossz, de pl. Debrecenben rétegvízből van, vagyis ásványvíz folyik a csapból.
Vízforraló nem luxus, sokkal hamarabb melegít, mint a tűhelyen.
Tűzhelyből az áramos 100-szor jobb, mint a gázos. Különösen télen érezhető a különbség, fele annyi idő alatt felmelegszik az étel, mert a vezetékes gáz télen kifejezetten rossz hatásfokú.
Van egy drága csodagépünk: reszel, aprít, habot ver, húst darál, gyümölcsöt présel, stb. Drága volt, de utólag jó beruházás volt, mert minden nap használatban van.
Mikrónk viszont nincs, mert utálom. Sokkal hamarabb lehűl a mikróban melegített étel, mint ha normálisan melegíteném.
Szerintem alap: hűtő, tűzhely, mikró
Ami nekem van: hűtő, kerámialapos főzőlap + villanysütő, mikró, szendvics sütő 2 féle, gofri sütő, vízforraló, pároló edény, aszaló edény, botmixer, kézi mixer, kukorica pattogató, teafőző, kenyérpirító, olajsütő, gyümölcscentrifuga.
Hűtőgép, tűzhely az alap. Vízforraló, botmixer kényelmi, de hasznos cucc. Nekünk nincs is más konyhai gépünk.
Víztisztító akkor hasznos, ha nagyon rossz nálatok a vízminőség.
Fagyasztós hűtő, tűzhely (főzőlap+sütő), mikró, ezek teljesen alap gépek.
A mosogatógép, kávéfőző, kenyérpirító, szendvicssütő, morzsaporszívó, vízforraló, turmixgép, gyümölcsfacsaró, víztisztító stb. inkább extrák. Luxusnak az LCD tv-s hűtőt és a beépített-programozható kávéfőzőt mondanám :)
Nálunk iszonyú a vízminősége, így víztisztító, vízforraló (igen lehet a gázon, főzőlapon is, de ez 1 perc alatt kész), hűtő, micró, tűzhely, sütő, és robotgép :)
A nagyok miatt kávéfőző.
Nem alap, de nagyon megkönnyítené az életem, de sajnos csak álom marad egy mosogatógép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!