Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Férjem vett nekem egy 3 napos utazást a gyerekek nélkül. Nem tudom őket itthon hagyni, szerintetek hogyan viselnék?

Figyelt kérdés

akkor lenne a nagy 4 éves (ő tőle nem félek)

és a kicsi majdnem 15 hónapos (ő sértődékeny és éjszaka még szokott néha ébredni, fogzás, cumi, víz)

úgy mennénk, hogy például

szerda 10-től megy a repülő és

szombat 12-13-ra érnénk haza

a nagy oviban lenne a hétköznapokon

kisebbikkel a két nagyszülő felváltva,

annyira nem örülök ennek az utazásnak, a gyerekek miatt, amúgy meg igen! Úgy vinném magammal őket, de az nem lenne kikapcsolódás. Férjem szeretne végre kettesben lenni velem

hogyan lehetne a gyerekeknek a legtöbb örömet okozni, úgy hogy ne nagyon érezzék a hiányunkat?

2015. jan. 6. 10:21
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
71%

Tehát ha nálunk a gyerekeim szeretnek a mamánál lenni és néha ottalszanak- amit egyébként kérnek is- akkor én nem szeretem a gyerekeimet és lepasszolom őket?

Hát néhány embernek elég érdekes felfogása van szerintem.

Jól döntöttetek szerintem is. Menjetek és töltödjetek fel egy kicsit kettesben. JÓ szórakozást!

2015. jan. 15. 20:19
 42/51 anonim ***** válasza:
9%

"Tehát ha nálunk a gyerekeim szeretnek a mamánál lenni és néha ottalszanak- amit egyébként kérnek is- akkor én nem szeretem a gyerekeimet és lepasszolom őket? "

Senki nem mondott ilyet (mondjuk 15 hónaposan még pici szerintem a máshol alváshoz, de ez már tényleg csak az én véleményem).

Én a gyerek nélküli elutazásról, nyaralásról beszéltem. Számomra ez olyan, mintha a gyerek nem számítana családtagnak. Én sem örülnék, ha mondjuk a férjem és a gyerek elmennének nyaralni, engem meg itthon hagynának, mert nem tudnak kikapcsolódni ha ott vagyok :) És a férjemet sem hagyjuk itthon. Egy család vagyunk, jól érezzük magunkat együtt és egyik családtagunk sincs útban nyaraláskor... Kettesben lehetünk, ha a gyerek alszik, vagy ha pár órát vigyáznak rá a nagyszülők, de a nyaralástól, a közös élményektől nem fosztanám meg, és hiányozna is nagyon.

2015. jan. 15. 23:07
 43/51 anonim ***** válasza:
9%
Igazából a topikindítónak ez a mondata, amire reagáltam: "Úgy vinném magammal őket, de az nem lenne kikapcsolódás." Na és ti is egytől egyik ugyanezt mondtátok más szavakkal. Ez az, ami szerintem nagyon szomorú. Hogy útban van a gyerek, hogy nem tudtok kikapcsolódni, ha ő/ők is ott vannak, sőt, hogy néhányótok szerint természetes, hogy apuka lelép, ha nem szabadulunk meg a gyerektől a nyaralásra. És ilyenkor nem értem, hogy ha valóban így van, akkor minek kellett gyereket vállalni. Én örülök, hogy van gyerekem, nem gátol a kikapcsolódásban, szeretek vele lenni, pláne utazáskor, nyaraláskor, a közös élmények begyűjtésekor. Ha útban lenne, ha nem tudnék kikapcsolódni a jelenlétében, ha zavarna engem vagy a férjemet, akkor úgy éreznénk, hogy rossz döntés volt gyereket vállalni.
2015. jan. 15. 23:12
 44/51 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó, én egy eléggé családcentrikus anyuka vagyok, de te túllősz a célon. Ne mondd már, hogy egy 4 éves és egy 15 hónapos gyerek emlékezni fog erre az útra, ha elviszik...mert nem fog. Szerintem terád is rád férne egy utazás a férjeddel kettesben...El sem tudod képzelni, ugye, hogy ne csak a gyerekeket kelljen körbeugrálni.
2015. jan. 16. 07:09
 45/51 anonim ***** válasza:
19%

A 4 éves már miért ne emlékezne rá? Másrészt meg ennyi erővel akkor a gyereket 3 éves korig tartsuk egy ketrecben, mert úgysem fog rá emlékezni, nem?

Köszi, de nem óhajtunk elutazni sehova a gyerekünk nélkül :) Nem éreznénk jól magunkat egymás nélkül hosszabb távon. Ha az neked azt jelenti, hogy körbeugráljuk a gyereket, gondold ezt. Számunkra csak azt jelenti, hogy egy család vagyunk, szeretjük egymást és nem akarunk egymástól megszabadulni :)

Ne felejtsétek ezt is jóóóól lepontozni, tudom, jól esik :)

2015. jan. 16. 11:52
 46/51 anonim válasza:
50%

Nem, a négy éves nem fog. Azt kértem negyedik szülinapomra, hogy menjünk valahova repülővel, úgyhogy kikötöttünk valamilyen szigeten.

SEMMIRE nem emlékszem - se arra, hogy kértem, se az útra, se a nyaralásra.

Te egy csöppet NAGYON túlzásba viszed a dolgot.

2015. jan. 16. 13:32
 47/51 anonim ***** válasza:
75%

Én emlékszem 1,5 éves koromtól elég sok mindenre. De ettől függetlenül osztom azt a nézetet, hogy a vakáció kicsi gyerekkel nem pihenés. Pl. ugyanúgy reggel hatkor felkel, a strandon (fürdőben) az egyik szülőnek végig vele kell foglalkozni, figyelni rá. Nem lehet elmenni este kettesben pl. késői vacsorázni koktélozni, táncolni (hacsak egy babysittert nem visznek magukkal a szülők, aki a szálláson vigyáz rá). Arról nem beszélve, hogy mi van ha beteg lesz a gyerek a vakáció alatt (Murphy szerint nálunk az esetek 90%-ában elutazáskor náthás lett, vagy elkapott valami hányós-f..sós vírust).

Hááát...van aki le tud mondani 15 évre a gondtalan vakációról, van aki nem... Én megértem azt is, aki nem...

2015. jan. 16. 14:01
 48/51 A kérdező kommentje:

még mindig él a topic?

43-s: a két gyerekkel voltunk már számtalan belföldi utazáson, és külföldin is. HOrvátország, Olaszország, Görögország (itt a kicsi nem volt). Nagyon utazók vagyunk a férjemmel, bőven akadt volna olyan lehetőség, hogy most a soron következő utazásra ne vigyük magunkkal őket. De vittük. Szerinted akkor mi most rossz szülők vagyunk?

és igen, kettesben lenni a férjemmel pihentetőbb, mint ha két gyerek után szaladok és figyelem őket árgus szemekkel, hogy ne legyen bajuk. Fárasztóbb.

Erre értettem, hogy jobban ki tudnék kapcsolódni, vagy mit tudom én mit írtam.

ne forgasd ki a szavaimat

egyébként meg már a nyári utat szervezzük gyerekekkel, Olaszba, vagy Horvátba.

Szóval nem maradnak le semmiről.

na mindegy

csak láttam, hogy feljebb ugrott a kérdésem

:)

2015. jan. 16. 14:12
 49/51 A kérdező kommentje:

45-s

(43-d gondolom)

ez idáig én is ezt gondoltam

de most változott, kipróbálom azt, amikor nincsenek ott

tuti, hogy hiányozni fognak. Ezt nem is tudnám másképp elképzelni. Az is lehet, hogy egy életre elmegy a kedvem a külön utazástól.

de ne ítélj el már minket, kérlek.

2015. jan. 16. 14:14
 50/51 anonim ***** válasza:
79%

Látod kérdező, te már döntöttél, talán már a kérdésfeltevést is elfelejtetted, mi meg itt rugózunk a dolgon;)

Egyszerűen nem tudom, miért nem lehet nyamvadt 3 napra kiszállni a gyerekek fenekéből némelyeknek, nem ettől lesz valaki jó anya, jó szülő.

Jó utat nektek kettesben!

2015. jan. 16. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!