Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem akarnak itthon enni...

Miért nem akarnak itthon enni a gyerekek? Mit főzhetnék, amit megesznek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 lányom van, akikkel gondom akadt. 8,7 és 3 évesek. A nagy sulis, a két kisebb ovis. Ugyanott, ugyanazt eszik a menzán. Itthon viszont semmit nem akarnak enni, max gyümölcsöt és péksütit.

Hiába csinálok milánóit, rakott krumplit, amit szeretnek, itthon nem eszik meg.

Nem tudom mivel próbálkozhatnék még. Olyan,mintha a menzás kaja jobban ízlene nekik,mint amit főzök, pedig a családban bármelyik másik kisgyerek szívesen eszi a főztömet. Még apum szerint is finom, pedig ő aztán nem dícsér könnyen.

Szerintetek mit csináljak?

Hagyjam őket szendvicsen élni? De csak másfél hónap múlva lesz suli, ovi pedig 2 hét múlva, nem lehet, hogy addig ne egyenek.

A Ti gyerekeitek miket esznek szívesen?

2014. júl. 21. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom, miért válogatnak. De ha nem esznek, akkor ne adj nekik semmi mást. Ha nem kapnak ebéd helyett gyümölcsöt, péksütit, és vacsoráig semmit, akkor ha éhesek lesznek, megeszik a te főztödet is.
2014. júl. 21. 15:11
 2/6 anonim ***** válasza:

közösségben elfáradnak, jobban megéheznek, így minden kaja finom. azonkívül rendszer van, amit eléjük tesznek az van. nálatok meg ezek szerint hiába pepecselsz a főzéssel, ha kinyögik, hogy gyümit, akkor gondolom azt kapnak :D oviban ilyen nincs :)

ugyanakkor nem gondolom, hogy baj, ha szendvicsen élnek a dög melegben pár hétig.

enyém megeszik mindent itthon is, de nincs 10órai meg uzsi, így jól eszik :) de húst hússal, rántott hús, húsleves, gyümölcsleves, sülthúshoz gyümölcs szósz... ezek most nyáron csúsznak :) meg persze a sali mindenhez, főleg az ubisali most :D

2014. júl. 21. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Én sem adnék addig nasit,péksütit stb amíg nem eszik rendes ételt. Akkor menjen játszani és majd szól ha éhes, ha éhes megeszi a főtételt, főleg ha úgy van ahogy írod és finom is ráadásul.
2014. júl. 21. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam keménykedni, mint 1. írja. De borzasztó rugalmatlan is vagyok, étkezések között nem szoktunk semmi enni. Van, hogy fagyi az uzsonna pl. Most hogy itthon vannak, olyanokat főzök, ami abszolút kedvenc: húsleves, ragulevesek (tejszínnel, vagy palócleves, frankfurti leves pl) ezek már főételnek is beillenek, teli hússal és zöldséggel. Utána elég a gyümölcs pl. Ha meg szendvicset akarnak enni, szerintem azzal is ki lehet bírni pár napot.
2014. júl. 21. 15:31
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Mondják meg ők, mi legyen az ebéd, vacsi. Ha nem eszik meg amit kertek, nincs más helyette!
2014. júl. 21. 15:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Nálunk nem igazán van leves, lehet, hogy azokat megennék. Holnap ki is próbálom, mondjuk egy frankfurti levessel.

Köszönöm a tanácsokat!

2014. júl. 21. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!