Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Férjem vett nekem egy 3 napos utazást a gyerekek nélkül. Nem tudom őket itthon hagyni, szerintetek hogyan viselnék?

Figyelt kérdés

akkor lenne a nagy 4 éves (ő tőle nem félek)

és a kicsi majdnem 15 hónapos (ő sértődékeny és éjszaka még szokott néha ébredni, fogzás, cumi, víz)

úgy mennénk, hogy például

szerda 10-től megy a repülő és

szombat 12-13-ra érnénk haza

a nagy oviban lenne a hétköznapokon

kisebbikkel a két nagyszülő felváltva,

annyira nem örülök ennek az utazásnak, a gyerekek miatt, amúgy meg igen! Úgy vinném magammal őket, de az nem lenne kikapcsolódás. Férjem szeretne végre kettesben lenni velem

hogyan lehetne a gyerekeknek a legtöbb örömet okozni, úgy hogy ne nagyon érezzék a hiányunkat?

2015. jan. 6. 10:21
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, azért a te véleményed, hozzáállásod is elég szélsőséges...
2015. jan. 13. 21:37
 32/51 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem pont ez a baj, hogy manapság már szélsőséges hozzáállásnak számít az, ha a szülők szeretnek a gyerekükkel lenni, nem akarnak előle elmenekülni. Igen, ez az apákra is érvényes!

Nagyon nagy baj az, hogy nem ez az általános. Hanem az, hogy a gyerek 1 évesen megy bölcsibe, ott van egész nap, kb csak aludni jár haza, hétvégén meg szünetekben pedig szintén le van passzolva, mert ugye anyucinak-apucinak KELL a gyerek nélküli kikapcsolódás. Mert ha ez nincs, akkor apuci lelép....

2015. jan. 13. 21:42
 33/51 anonim ***** válasza:
72%

Te ezek szerint soha nem igényled a kettesben töltött időt a férjeddel?

Mi sem utaztunk még amúgy nélkülük soha, 6, 11 és 15 évesek.

Tavaly mégis úgy nyaraltunk, hogy a mi szállásunk pár utcányira volt a tesóméktól, a gyerekek 3 éjszakát ott aludtak, mi külön. Isteni volt:))

2015. jan. 13. 21:46
 34/51 anonim ***** válasza:
9%
Dehogynem igénylem. A gyerekek általában előbb elalszanak, mint a felnőttek, legalábbis nálunk így van. Ilyenkor jut időnk egymásra kettesben. És persze az is belefér, hogy időnként a nagyszülőkkel van pár órát. De hogy nyaralni, utazni nem tudnánk nélküle elmenni, az tuti! Valahogy nekünk nem fér bele, hogy például boldogan pancsolunk a tengerben, meg éttermezünk, nagyokat sétálunk, kirándulunk, a gyerek meg otthon ül a nagyszülőkkel.
2015. jan. 13. 21:59
 35/51 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező, hogy döntöttél?
2015. jan. 13. 22:03
 36/51 A kérdező kommentje:

annak a negatív hozzászólónak üzenem: hiába is a kettes utazás, pont nem azok vagyunk, akik azért szülték a gyerekeket, hogy lepasszolják. Mindenhová visszük magunkkal, mert imádjuk őket. Még sosem aludtak nagyszülőknél, pedig nem laknak messze és lenne ott hely és fogadtatás. Mégis, szeretjük őket, ezért itthon vannak.

Most befigyelt egy ilyen lehetőség. Ezzel feltöltődnénk nagyon.

Az egész ősz, decemberig azzal telt, hogy betegek voltunk, megállás nélkül. Nem hazudok, megállás nélkül. Én is, férjem is, és a két gyerek is. Elfáradtunk. Most először éreztem azt, hogy elfáradtam. Erre jött az ajándékom.

ez baj?

amúgy igen, utolsó, elutazunk

mióta nem vagyunk betegek, azóta a gyerekek nagyon jól érzik magukat a nagyszülőkkel is. :)

2015. jan. 14. 11:41
 37/51 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nagyon jól döntöttél és felesleges is magyarázkodnod, ennyi jár nektek! Biztosan nagyon jó lesz és a gyerekeknek is jó dolga lesz a nagyszülőkkel. Pár nap nem a világvége... Merre utaztok amúgy?
2015. jan. 14. 12:23
 38/51 anonim ***** válasza:
65%
Jól döntöttél. Ne feledd, nem tudhatod, kik válaszolnak egy ilyen oldalon, sok válaszadó között szükségszerűen lesznek khm hogyismondjam furcsák is. Hasonló hozzállású szülőnek tartom én is magam, mint te, nem igazán az a feltöltődés a számomra, ha végre megszabadulok a gyerektől, sokkal inkább, ha vele együtt kirándulunk vagy megyünk el bárhova. De ha már eldöntöttem, hogy nélküle megyünk valahova (mondjuk mert társaságba megyünk és mások sem hoznak gyereket), akkor tudok nélküle is, másképp szórakozni. Kívánok Neked jó kikapcsolódást, és a gyerekek miatt ne aggódj, jól fogják ők is érezni magukat!!
2015. jan. 14. 15:12
 39/51 anonim válasza:
62%

Engem gyakran "passzoltak le" a nagyihoz, meg voltak állandó bébiszittereim is.

Nem tudtam, mit kell ennyire babusgatni szegény gyereket, én imádtam, ha a Nagyi vagy valamelyik bébiszitter vigyázott rám, sokkal engedékenyebbek voltak :D

Meg itt mennek a sztorik 8 hónapos koromtól, hogy hogy szenvedtek meg velem, amíg a szüleim nyaraltak. :)

Sok helyre vittek magukkal, de nem mindenhova. Nem sértődtem meg. (akkor voltam kicsit megbántva, amikor másodszorra már nélkülem mentek Párizsba [ekkor már 13 voltam], de hát konferenciára mentek, nekem meg amúgy is suli volt...)

Az a gyerek, aki folyton a szülei nyakán lóg, nehezebben lesz önálló, és akár órákra is nehezebben lehet majd otthagyni.

Ez tapasztalat.

Lehet lepontozni.

2015. jan. 14. 15:21
 40/51 anonim ***** válasza:
58%
Helyes, menjetek csak. Picit irigyellek, mert nekünk nincsenek nagyszülők, másra meg nem merem napokra otthagyni a két éves gyereket (még soha nem töltöttünk külön egy éjszakát sem). Az enm lepasszolás, ah évente egyszer elmennek a szülők kettesben valahová. Nekem pl. az az álmom, hogy újra síelhessek (akár csak 2-3 napot valami komolyabb pályán, nem Mátraszentistvánon), de a gyerek miatt erről le kellett mondanunk az utóbbi években.
2015. jan. 15. 13:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!