Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás bárányhimlősen?

Gyerekvállalás bárányhimlősen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavasszal szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával, azonban nem tudom (édesanyám sem emlékszik), hogy voltam-e bárány- vagy rózsahimlős. Azt tudom, hogy ha terhesség alatt kapom el, komoly problémákat okozhat. Volt-e köztetek olyan, aki úgy vállalt gyereket, hogy még nem volt himlős? Esetleg tudtok-e olyan orvosi vizsgálatot, amivel ki lehetne szűrni, hogy átestem-e a betegségen?

Amennyiben nem estem át, érdemes lenne beadatnom a védőoltást?

2015. jan. 4. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Kolléganőm. A saját gyerekétől kapta el, amikor ő ovis lett. Ő sem tudta, átesett-e rajta, mert rég meghaltak a szülei, de a tesói szerint nem volt bárányhimlős.
2015. jan. 4. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Érdeklődj a háziorvosodnál, én úgy tudom, hogy létezik ilyen teszt. Ha nem voltál még bárányhimlős, szerintem mindenképpen oltasd be magad, mert ha nem is terhesen, de később az ovis gyerekedtől biztosan elkapod. Felnőttként pedig veszélyes betegség, sok szövődménnyel.
2015. jan. 4. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ki kell deríteni vérvétellel, ha az alapján nem voltál himlős, akkor védőoltást kell kapnod.
2015. jan. 4. 22:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Vérvételellel megtudják nézni az ellenanyagot, nőgyógyász felírja (ha nem akkor addig keress egyet, míg az felírja). Pár hét alatt kész, mindenképp nézesd meg!!!
2015. febr. 22. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!