Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Feleségem az ő vezetéknevét...

Feleségem az ő vezetéknevét akarja adni a gyerekeknek. Milyen érveket tudtok a javamra?

Figyelt kérdés
a szituáció az, hogy náluk nincsen fiú aki tovább vinné a párom családnevét így ő akarja adni az én gyerekeimnek úgy hogy az ő vezetékneve és az enyém kötőjellel összekötve.. én útálom az egész családját, rossz emberek, ő sincs jóba senkivel csak az apjával havonta egyszer, rengetegszer keresztbe tettek nekem tehát már rosszul vagyok a vezetékneve hallatán is, nem akarom hogy a gyermekeim ezt örököljék. egy apának szerintem joga van ahhoz hogy az ő nevét örököljék a gyerekek, azt vigyék tovább és nem akarok semmi féle kötőjelet vagy hasonlót... valaki aki volt hasonló helyzetben milyen érvei voltak még? hogy beszélhetném rá őt? nagyon sokat veszekszünk ezen

2015. jan. 3. 21:55
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
98%

Azon még nem gondolkodtál, hogy ennek a "sok buta nőnek" esetleg igaza van? Mondd meg, de őszintén, miért érzed magad felsőbbrendűnek csak amiatt, mert neked péniszed van? Miért gondolod úgy, hogy ez téged felhatalmaz arra, hogy a feleséged kérését semmibe vedd?

Hagyomány? Ugyan már, szó nincs itt hagyományról, neked az egód nem bírja elviselni, hogy a feleséged családneve is odakerüljön a gyerekek nevébe, mert úgy éreznéd, hogy akkor már nem te vagy az úr a háznál. Az meg kimondottan rossz érv, hogy utálod a feleséged családját. Tojd le a családot, de a feleségednek is ez a családneve, őt is így hívják, barátkozz meg a gondolattal, hogy a gyerekeit is így fogják hívni. Akik a te gyerekeid is, tehát a te neved IS ott lesz, de a feleségedé is ugyanúgy, hiszen pont annyira az ő gyerekei, mint a tieid.

Mondom ezt úgy, hogy nálunk a párom nevét viselik a gyerekek, az enyém nincs ott, mivel nálam ez nem volt lényeges szempont, a páromnak szebb a vezetékneve, mint az enyém, ezért kapták az övét. De ha ilyen röhejes dolgokkal jött volna, hogy ő a férfi, meg hogy a gyereknek az apja nevét KELL kapnia, meg hogy neki joga van hozzá, na akkor képen röhögtem volna, és elgondolkodtam volna, hogy miért álltam össze egy soviniszta taplóval.

2015. jan. 7. 19:24
 52/55 anonim ***** válasza:
94%
Csak megemlítem, hogy ez a XXI.század és a nőknek pont ugyan olyan jogaik vannak mint a férfiaknak. Ja és tőllük kapod a p**nt. Bár én egy ilyen hímsoviniszta majommal még egy légtérbe se szivesen lennék. Gondolom sok barátod van. Szánalmas vagy.
2015. jan. 7. 20:29
 53/55 anonim ***** válasza:
100%
46! Olyan szépen leirogattad... De nem olvastad végig kérdést... Pont azért akarja, mert nincs olyan aji tovább vinné az ő nevét...
2015. jan. 12. 19:07
 54/55 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit off lesz, de lehet érdekes lesz számodra is a dolog, nem provokációból írom.

A szüleim jóban vannak egymás családjával apámnak több fiútestvére van, anyám ágáról viszont nem volt fiú aki továbbvitte volna a nevet (unokatesó sem), és ő volt a legidősebb gyermek, emiatt vetette fel ő és a szülei az apámnak a vezetéknévvel kapcsolatos kérésüket.

Az anyám nevét viselem, nem kötőjelesen, tehát apám neve nincs benne.

Egyetértek azzal hogy az apa a nevén viselje a gyereket, de mivel névőrzésre hivatkozik így talán ott kéne hatni rá.

Tehát: Miért olyan fontos neki ez, ha nem kötődik úgy a családjához. Neki fontos vagy a családjának? Miért ő, hiszen esetleg ha van testvére ő is tovább vihetné a nevet a gyermekein keresztül. Mivel házasok vagytok már megadtatok valamit a születendő gyermek nevének, ha ez a tiéd, úgy megkérdezheted miért nem akkor jött elő a dolog.

a legnagyobb érv pedig az hogy neked is vannak érzéseid, neked is vannak fontos dolgok, az hogy a te nevedet viselje a gyermek egy különösen fontos dolog számodra, hiszen ennek ez a hagyománya szokás, ahogy már korábban leírták.

Mivel nőről van szó, tényleg a beszélgetés, átbeszélés fog hatni rá, a kijelentés hogy már pedig az enyémet, a veszekedés a sértődés, csak rontana a dolgon hiszen látod itt több nők reakcióján, hogy ez azt jelenti sokak számára, hogy ő a szemedben nem egyenrangú veled, és te nem tiszteled őt pedig ez az egyik alapköve a jó házasságnak.

Remélem tudtam segíteni.

2015. márc. 18. 08:02
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok, de leírom, hogy nálunk mi volt a helyzet ezzel kapcsolatban. Egyszerűen imádtam a vezetéknevem, és szerettem volna, ha a gyermekeink is viselnék valamilyen formában. Persze a férjem hasonlóképpen ellenezte ezt a kötőjeles megoldást mint te, pedig tudta, hogy ez nekem mennyire fontos. Végül másféle kompromisszumot kötöttünk (azért írom le, hogy próbálkozz nála ezzel, hátha megnyered). A férjem vezetéknevét kapták a lányaink, viszont nem szólhatott bele a keresztnevükbe. Utólag inkább belement volna a kötőjelbe, mert nagyon utálja a lányaink nevét. Szóval ajánld fel neki ezt, hátha megbékél, és nem ragaszkodik a saját vezetéknevéhez, de akkor ne legyen duzzogás, ha olyan keresztnevet választ amitől frászt kap.
2015. ápr. 4. 17:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!