Feleségem az ő vezetéknevét akarja adni a gyerekeknek.
Milyen érveket tudtok a javamra?
Figyelt kérdés
a szituáció az, hogy náluk nincsen fiú aki tovább vinné a párom családnevét így ő akarja adni az én gyerekeimnek úgy hogy az ő vezetékneve és az enyém kötőjellel összekötve.. én útálom az egész családját, rossz emberek, ő sincs jóba senkivel csak az apjával havonta egyszer, rengetegszer keresztbe tettek nekem tehát már rosszul vagyok a vezetékneve hallatán is, nem akarom hogy a gyermekeim ezt örököljék. egy apának szerintem joga van ahhoz hogy az ő nevét örököljék a gyerekek, azt vigyék tovább és nem akarok semmi féle kötőjelet vagy hasonlót... valaki aki volt hasonló helyzetben milyen érvei voltak még? hogy beszélhetném rá őt? nagyon sokat veszekszünk ezen
Hiába gyűjtesz érveket, ha a feleségednek van egy vágya/elképzelése, arra érvek nem fognak hatni. (Ahogy rád sem hatnak az itteni érvek.) Le kell ülni, meg kell beszélni, akár többször is és kompromisszumot kell kötnötök. Ha nem megy, akkor nem igazán vagytok egymáshoz valók. Kicsit neked sem ártana elgondolkodnod a helyzeten, beleképzelni magad a feleséged helyébe és megérteni az ő vágyait. És őt sem ártana ugyanerre megkérned, hogy kicsit gondoljon bele a te érzéseidbe. Ha ez mindkettőtöknek sikerül, talán rájöttök, hogy ha fontosak vagytok egymásnak, akkor engednetek kell az erős akaratból - neked is, neki is. Ehhez a feladathoz is fel kell nőni, hiszen milyen konfliktuskezelést fognak így tanulni tőletek a gyermekeitek?!
2015. jan. 4. 17:57
32/55 anonim válasza:
Ez annyira gyerekes... A te nevedet is kapja, nem? Akkor meg mi a francot puffogsz ezen? Ez a legnagyobb gondod jelen pillanatba? Épp nincs más amivel idegesitsd a feleséged? Kicsit felsöbb rendünek hiszed magad, nem?
2015. jan. 4. 18:00
33/55 anonim válasza:
Én nő vagyok, ne haragudj, hogy válaszolok, olvastam, hogy nem kéred. :)
Én azt mondanám (mert így is gondolom), hogy nekem ez a divat egyszerűen nem tetszik. Nálunk a gyerekek az apjuk családnevét viselik, mert ez a szokás hosszú ideje, nekünk ez tetszik. Nálunk sem marad fiú az én ágamon, csak lányok vannak, ez van. Tehát, legyél te is hagyománytisztelő. Ez marad az egyetlen érved.
Te talán kérdezd meg, ha nincs ő sem jóban senkivel, miért ragaszkodik ennyire az elképzeléséhez? Nem fogják ettől a rokonai jobban szeretni sajnos...de ne veszekedjetek ezen, inkább jegeljétek kicsit a témát.
2015. jan. 4. 22:09
34/55 anonim válasza:
Még egy kérdés: a felséged kötőjellel írja a lánykori nevét vagy az apja családnevét viseli? Gondolom az apjáét...
2015. jan. 4. 22:16
35/55 anonim válasza:
feleséged
2015. jan. 4. 22:17
36/55 anonim válasza:
Gratulálok, idióták! Azért mert nem veszek részt a kérdező szétszedésében, és próbálok neki segíteni, 0%. :)
Mindannyian ezt a béna kötőjeles megoldást majmoljátok? Szánalmas, egoista hozzáállás. Nem ettől lesztek egyéniek, az más a múlté. Ha mindenki különleges, senki sem az. :)
2015. jan. 4. 22:26
37/55 anonim válasza:
Oké, akkor ne legyen kötőjeles, ne majmoljuk, legyen szimplán csak anyuka neve. Ennyi.
2015. jan. 4. 22:36
38/55 anonim válasza:
Vagy még jobb, legyen úgy, ahogy majd ők akarják. A kérdező csak érvet kért, nem azt, hogy döntsetek helyette, vagy rábeszéljétek arra, amit nem akar. Nem a felesége írt, hanem ő. Nem opció a kötőjel neki, értitek? Marhára nem számít, nektek mi tetszik.
2015. jan. 4. 22:52
39/55 anonim válasza:
36-os! Annyi eszed van, mint egy hanyatt dőlt hintalónak...
Csak az számit apuci mit akar, meg hogy mi a hagyomány? Nem a múltban élünk. Ahogy apuka akarhatja, hogy az ő nevét viselje a gyermek, ugyan úgy anyuka is akarhatja...
2015. jan. 5. 07:20
40/55 anonim válasza:
Nem az számít. :) Az nekem fontos, meg egy csomó más embernek, azért nem írom kötőjellel, és ez az én véleményem. Te úgy írod és azért amiért akarod, de ne legyen már kötelező, és mindenki más hülye, aki nem ért veletek egyet. Tehát ÉRV-ként írtam, válaszul a kérdezőnek, te szerencsétlen, mert ő sem akarja kötőjellel írni. Eszed neked nincs, ha nem érted, mit akart volna a kérdező. Ez már vicc. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!