Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Karácsonyi ajándékdömping....

Karácsonyi ajándékdömping. Engem zavar. Más hogy van vele?

Figyelt kérdés

Nagynéniktől, nagyszülőktől, meg azért tőlünk is kapnak ajándékokat a gyerekek. Hiába kérünk mindenkit évről évre, hogy legyen 1-2 ajándék mindenki részéről, rajtunk kívül senki nem tartja be. A gyerekek meg ide-oda kapnak, tépik a papírokat, dobják is félre, ami benne van, hogy nézzék mi van még. Úgy igazán 1-2 dolognak örülnek, azzal játszanak, a többi meg csak félre van hajítva. Így nem tanulnak meg örülni, és értékelni. Annyira elvette a kedvemet ez az egész helyzet a karácsonytól :(, éppen az ünnep lényege vész el. (És sajnos nem csak a karácsony ilyen, hanem minden ünnepi alkalom.)

Máshol meg örül a szülő, ha valami kerül a fa alá, mert nagy a szegénység. Miért nem lehet megérteni, hogy nem a mennyiség a lényeg?

2014. dec. 25. 23:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én sem érzem problemanak egyet értek azzal a valaszoloval, h szeretetet, tiszteletet, ertekrendet az ev 365napjan tanulja, nem kampanyszeruen 3 napig.. A mi csaladunk minden nap együtt ebedel, vacsorazik, sokat foglalkozunk a gyerekeinkkel, 2-300km-re élő nagyszulokkel naponta, ketnaponta skypolunk,2 hetente talalkozunk...nos ezek után nem mondanam, h nem szeretetteljes, osszetarto légkörben nőnek fel a gyerekeink..nálunk sok ajándék van karacsonykor

, Ezért várja a gyerekunk, én is ezért vártam anno(es meg is kaptam)felnottkent hatalmas boldogsag volt pl egy doboz finom teát kapbom...nem az érték meg a mennyiseg számít, hanem a vágyak beteljesulese.

2014. dec. 26. 21:23
 12/14 anonim ***** válasza:
engem nem zavar mert anyukámon kivül csak tülönk kap ajándékot ,és csak olyat amivel tudom hogy játszik majd vagy hasznos ,mi tölünk sok közepes ajándékot kaptak a gyerekek és mindnek örültek ,mindel játszanak .anyukám pénzt adott hogy vegyek azt a gyerekeknek amit szeretnének ,vagy gondolok.
2014. dec. 27. 06:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi mindig csak valami apróságot vettünk a gyerekeknek.tudtuk h tobbi családtag elhalmozza.de részben megbeszéltük kitől mit kap..pl tőlünk egy másfél méteres kukacot,nagyitól ehhez kapcsolódó Százlábú konyvet.másik nagyitól rollert.meg sokat festőcuccot.mivel nem sokára lesz szülinapja akkor is kap.nagyjából megegyeztünk kitől mit kap s tartották is magukat hozzá.
2014. dec. 27. 10:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Tudod én árva voltam és 14 évesen kaptam egy babát! /néger baba volt)
2014. dec. 29. 04:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!