Karácsonyi ajándékdömping. Engem zavar. Más hogy van vele?
Nagynéniktől, nagyszülőktől, meg azért tőlünk is kapnak ajándékokat a gyerekek. Hiába kérünk mindenkit évről évre, hogy legyen 1-2 ajándék mindenki részéről, rajtunk kívül senki nem tartja be. A gyerekek meg ide-oda kapnak, tépik a papírokat, dobják is félre, ami benne van, hogy nézzék mi van még. Úgy igazán 1-2 dolognak örülnek, azzal játszanak, a többi meg csak félre van hajítva. Így nem tanulnak meg örülni, és értékelni. Annyira elvette a kedvemet ez az egész helyzet a karácsonytól :(, éppen az ünnep lényege vész el. (És sajnos nem csak a karácsony ilyen, hanem minden ünnepi alkalom.)
Máshol meg örül a szülő, ha valami kerül a fa alá, mert nagy a szegénység. Miért nem lehet megérteni, hogy nem a mennyiség a lényeg?
Én sem érzem problemanak egyet értek azzal a valaszoloval, h szeretetet, tiszteletet, ertekrendet az ev 365napjan tanulja, nem kampanyszeruen 3 napig.. A mi csaladunk minden nap együtt ebedel, vacsorazik, sokat foglalkozunk a gyerekeinkkel, 2-300km-re élő nagyszulokkel naponta, ketnaponta skypolunk,2 hetente talalkozunk...nos ezek után nem mondanam, h nem szeretetteljes, osszetarto légkörben nőnek fel a gyerekeink..nálunk sok ajándék van karacsonykor
, Ezért várja a gyerekunk, én is ezért vártam anno(es meg is kaptam)felnottkent hatalmas boldogsag volt pl egy doboz finom teát kapbom...nem az érték meg a mennyiseg számít, hanem a vágyak beteljesulese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!