Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom holnap akarja odaadni...

Anyósom holnap akarja odaadni a fiamnak az ajándékot, amikor ott ebédelünk. Engem kicsit zavar. Hagyjam rá, vagy említsem meg óvatosan?

Figyelt kérdés

Tavaly óta úgy néz ki a 24.-e nálunk,hogy délután eljön a két család (az enyém és a férjemé), itt vannak kb. két órát odaadjuk a gyereknek az ajándékot és utána mindenki otthon vacsorázik.

Tegnap anyósom kitalálta,hogy ők (a sógornőmmel) inkább 25-én adnák oda az ajándékot, mert,hogy ne legyen bőségzavara a kicsinek, meg,hogy így legalább másnap lesz minek örülni.

Megmondom őszintén annyira nem örültem neki, mivel mennyiségben nem sok ajándékot kap. Apuékkal közösen ágyat vettünk neki, ami elég nagy értékű. Meg két apróbb játékot még kap, meg egy könyvet. Ennyi kb. Nem hiszem,hogy anyós ajándéka "nem férne" el.

Ráadásul én szeretném, ha azt szokná meg, amíg pici, és hisz benne,hogy a Jézuska 24-én hozza az ajándékokat!

Említsem meg vagy hagyjam rá?

2014. dec. 24. 06:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
hagyd rá ,nálunk is holnap van reggel az ajándék a fa alatt .anyukámnál meg 26 án lesz ajándék osztás .
2014. dec. 24. 06:35
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Én úgy gondolom,h.itt más áll a háttérben.

vagy nem akar együtt lenni a másik családdal vagy a gyerek figyelmét,szeretetét akarja jobban magának,h.egy idő után Ő érte jobban oda legyen a kicsi,mint a másik nagyszülőkért.

valószínű,h.ebből vita lessz de hát említsd meg neki,hátha eggyetért veled(sajnos azt kétlem)

2014. dec. 24. 06:45
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az nekem is eszembe jutott,hogy mivel tudja,hogy a fiam valószínűleg nagyon fog örülni az ágynak, attól fél,hogy az ő ajándékával nem fog annyira foglalkozni.

Na mindegy, nem tudom, lehet,hogy ráhagyom!

2014. dec. 24. 06:51
 4/16 anonim ***** válasza:
45%

Ha Jázuska karácsony este (24.-én) hozza az ajándékot, a megajándékozott másnap reggel talája meg...

Ha a gyerek szívből, szeretettel minden nap kap valamit, akkor minden nap karácsony. Ha évente egy nap sokat, nem is tudja, minek örüljön jobban és várhat egy évnyi időt a következő karácsonyig.

Nem írsz a két család anyagi helyzetéről. Anyósod nem kiván versenyezni a ti ajándékotokkal - jogosan. ("Apuékkal közösen ágyat vettünk neki, ami elég nagy értékű.")

.

El KELL fogadnod anyósod döntését, mert leírásod szerint nem egészen családi ünnep a tietek amúgy sem, hiszen az ajándék osztása után mindenki megy a maga útjára.

.

Boldog karácsonyt!

2014. dec. 24. 07:14
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Akkor adja at a sajat ajandekat, amikor akarja. Gyereknek meg mondhatja, hogy tegnap este nala jart a jezuska es ezt neki hagyta ott.

Nem tudom, de nekem elegge rideg, ahogy leirod az unnepet. Ket orat ott vannak aztan mindenki megy tovabb...

2014. dec. 24. 08:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs abban semmi,ha nem csak 24.én kap ajándékot.Nálunk anyuék holnap,a tesómék pedig 26. an adják át,nem zavarja meg a lányom örömét:-)
2014. dec. 24. 08:15
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy a "jézuska" mindenkihez 24-én megy, de ha valakivel csak 2 nap múlva találkozunk, a nála hagyott ajándékot csak akkor kapják meg a gyerekek.

Ha jól értem, akkor ti találkoztok 24-én, nem? Addigra már jár nálatok a jézuska?

2014. dec. 24. 08:17
 8/16 anonim ***** válasza:
Mi beosztuk mind 3 nap lesz ajándék.Az milyen már hogy megyünk nagyihoz de ő nem kap mert tegnap oda lett adva...
2014. dec. 24. 08:21
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem ti vagytok az egyetlenek, akiknek a gyereke nem 24-én kapja meg az összes ajándékot. Anyuméktól már 19-én megkapta, mivel messze laknak és akkor jöttek el meglátogatni minket. Persze, az ajándékot ki kellett bontani a fiamnak, hogy lássák, mennyire örül neki. Mi ma este adjuk oda az ajándékait, anyósék és sógornőmék pedig holnap az ebédnél.
2014. dec. 24. 10:59
 10/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is így van. Hozzánk jön a család, mamák, tesók. De mivel mindenkitől kapnak ajándékot, így a bőség zavara miatt pl. anyuéknál ott lesz a fa alatt az ajándékuk. Sógoroméknál is ugyanígy lesz. Ma kapnak tőlünk és az egyik mamától, lesz mit kiélvezni, holnap pedig megyünk sógoromékhoz, utána meg anyuékhoz. Mindenkinél 24-én járt a jézuska és ott hagyta a gyerekek ajándékát. Ennyi. A gyerekeim így vannak évek óta, már tudják, hogy máshol is van a fa alatt ajándék :)

Bár nálunk nem csak két órás kirohanás az ünnepi este, hanem megvendégelem a családot, főztem, sütöttem. :)

2014. dec. 24. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!