Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom holnap akarja odaadni...

Anyósom holnap akarja odaadni a fiamnak az ajándékot, amikor ott ebédelünk. Engem kicsit zavar. Hagyjam rá, vagy említsem meg óvatosan?

Figyelt kérdés

Tavaly óta úgy néz ki a 24.-e nálunk,hogy délután eljön a két család (az enyém és a férjemé), itt vannak kb. két órát odaadjuk a gyereknek az ajándékot és utána mindenki otthon vacsorázik.

Tegnap anyósom kitalálta,hogy ők (a sógornőmmel) inkább 25-én adnák oda az ajándékot, mert,hogy ne legyen bőségzavara a kicsinek, meg,hogy így legalább másnap lesz minek örülni.

Megmondom őszintén annyira nem örültem neki, mivel mennyiségben nem sok ajándékot kap. Apuékkal közösen ágyat vettünk neki, ami elég nagy értékű. Meg két apróbb játékot még kap, meg egy könyvet. Ennyi kb. Nem hiszem,hogy anyós ajándéka "nem férne" el.

Ráadásul én szeretném, ha azt szokná meg, amíg pici, és hisz benne,hogy a Jézuska 24-én hozza az ajándékokat!

Említsem meg vagy hagyjam rá?

2014. dec. 24. 06:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kepzeld a nagymamam dec 6-an adta oda az sjandekot a lanyaimnak! Nem serültek töle! Most nem tudunk hozza utazni, es ö is latni akarta az örömüket!!!

Nekem is eleg fura hogy egy szenteste csak rrol szol nalatok hogy ajandek azt menjen mindeki maga utjara! Mi azert jövünk szenteste össsze hogy együtt legyünk es ne csak ajandekozasra!

2014. dec. 24. 13:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is úgy van, hogy anyukámék nem hozzák át az ajándékot, hanem másnap kapják meg a fa alá téve. Semmi bajuk nem lett tőle.

Én megértem anyósod, hogy külön szeretné odaadni.

A másik, hogy az ágy lehet, hogy nagy értékű, de az a gyereknek nem igazán ajándék. Ők még egy 100 forintos kici óccó vacaknak is jobban örülnek, mint egy bármilyen drága ruhának vagy bútornak.

2014. dec. 24. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék érte. Attól még a gyerek azt fogja hinni, hogy 24-én Jóna Jézuska. Ne problémázz már ilyenen. Nem értem, hogy mi ezzel a baj? Talán, hogy úgy érzed a gyerek csalódni fog, mert nem kap sok mindent, mert használati tárgyat vettetek neki ajándékba, míg jobban örülne játéknak? Erre korábban kellett volna gondolni, és nem más farkával verni most a csalant, már bocsánat a hasonlatért. De te csak azért szeretnéd, ha ma adná oda, hogy legyen sok ajándék a fa alatt, hogy jól mutasson a képeken stb. Ne csinálj ebből ügyet, mert a végén sértődés lesz és nem lesz szép az ünnep.
2014. dec. 24. 15:40
 14/16 A kérdező kommentje:

köszi!

Végülis két ajándékot vettek, ebből az egyiket hozták el.

Aki azt írta,hogy ridegen kezelem a karácsonyt, annak üzenném,hogy nem kezelem ridegen, sőt imádom. Csak nálunk a családi ünnepeknél mindig van valami vita. Vagy anyukám veszik össze keresztanyámmal, vagy anyósom a lányával. Ezt meguntuk, mert a legutolsó ilyen balhé pont a fiam szülinapján történt. Ezért döntöttünk úgy tavaly,hogy mivel járkálni este egy kétéves gyerekkel nem szeretnénk családtól-családig, így jöjjenek el délután legyenek itt 1-2 órát, adják oda az ajándékot a gyereknek, igyunk egy pezsgőt, de vacsorázni mindenki otthon vacsorázzon. Nem akartuk,hogy karácsonykor is balhézzon valaki, és erre emlékezzen a gyerek.

Egyébként meglepő módon tegnap este 9-ig itt volt mindenki, és kivételesen nem volt vita.

2014. dec. 25. 08:02
 15/16 A kérdező kommentje:
Egyébként mindennel játszott, de természetesen a tűzoltóautós ágy volt, amiből ki sem akart szállni.
2014. dec. 25. 08:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk mindenkinek megvan a saját fél napja, nem szeretem a tömeget. Mivel a férjem tűzoltó, így csak 2 napunk van karácsonyozni. Az első napon reggel megkapják tőlünk a gyerekek az ajándékot, délben meg átmegyünk az egyik mamához és ott is kapnak. Másnap a másik mamához és papához megyük (elváltak), és szintén kapnak ajándékot. Minden csak megszokás kérdése :)
2014. dec. 25. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!