Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dohányzó anyukák! Miért...

Dohányzó anyukák! Miért gyújtottatok újra rá?

Figyelt kérdés

Ha valakiről, rólam el lehet mondani, hogy elég rendesen dohányoztam. Nyolcadikos koromban szoktam rá és szó szerint cigivel keltem, cigivel feküdtem. Reggel ébredés után az első volt a kávé+cigi, aztán este fogmosás után még elszívtam egyet és úgy feküdtem le aludni. Bő tíz évig napi egy doboz volt az adagom. Munka közben is ha tehettem mászkáltam ki rágyújtani, amíg volt dohányzó kocsi odaültem a vonaton, ha tudtam, hogy sokáig nem fogok tudni rágyújtani, elszívtam kettőt egymás után, stb.

Aztán, amikor elhatároztuk a párommal, hogy baba, akkor persze magától értetődött, hogy abbahagyom addig. Eleinte tényleg nehéz volt, amíg csak próbálkoztunk, egy-két hónapot elkínlódtam, időnként elcsábultam, de mire sikerült teherbe esnem már tiszta voltam bő egy hónapja :-)

Aztán ugye terhesség-szülés-szoptatás és most bő két év nikotinmentesség után nem gyújtok rá újra. Nagyon szerettem cigizni, kár is tagadni, de ha már ennyi ideig elvoltam nélküle és teszem hozzá az első időket leszámítva már nem is hiányzott, akkor minek kezdjem újra?

Amúgy ha rágyújtanék most szerintem egy-két nap alatt visszaszoknék, de basszus nem kell bemenni a trafikba! :-D

Ehhez képest elég sok anyukát látok kicsi 3-4-5 éves gyerekkel és cigivel a kezében. Nem ítélem el őket! Én is csak úgy terveztem, hogy átmenetileg leállok vele. De most már nem értem őket. Minek újrakezdeni, ha egyszer le bírta tenni?

2014. dec. 2. 19:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én azért gyújtottam rá újra, mert igazából fejben soha nem tudtam leszokni. Természetesen terhesen és szoptatás alatt nem bagóztam, de minden egyes nap ugyanúgy hiányzott a cigi, mint az első napon. Nem lett könnyebb idővel egyáltalán, pedig mindig vártam, hogy majd egyre jobb lesz és a végén már nem is fogom kívánni a cigit, de nem így lett. Így mikor már újra lehetett cigizni, nem bírtam ki. Persze sokkal kevesebbet bagózok, mint előtte, mert a gyerekkel egy légtérben soha nem gyújtok rá, leginkább csak akkor cigizek, amikor ő már lefeküdt, így csak napi pár szál az adagom.
2015. febr. 22. 12:28
 12/12 anonim ***** válasza:
kedves 10-es én max 8000-et költök cigire, ugyanis lehet már kapni dohányt+hüvelyt és itthon megcsinálom magamnak , így nem 1000 egy dobozzal, hanem csak 400ft körül jön ki.. én már vagy 10 éve csinálom, mert nem vagyok hajlandó 1000 ft-ot kiadni egy doboz cigire, pedig megengedhetném magamnak :)
2015. febr. 22. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!