Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dohányzó szülők, nálatok...

Dohányzó szülők, nálatok előfordult már olyan, hogy véletlenül megégettétek a gyereket cigivel?

Figyelt kérdés

Ma ez anyósomnak sikerült, én nem voltam ott. A 4 éves gyerek az ő háta mögött szaladgált, ő pedig hátrafelé lépett, a cigit pedig hátra felé tartotta.

Nagyon dühít, de nem mondtam neki semmit. Egyrészt balesetek előfordulnak, másrészt viszont neki kellett volna figyelnie.

2014. júl. 19. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek a jozelben ciginek semmi keresni valoja nincs annak a kezeben aki felugyel. En megmondtam volna ezt neki. En is dohanyzom, de inkabb csak koca dohanyosnak mondanam magam, heti 5 szal ha elmegy. De a gyerekem kozeleben soha nem gyujtok ra.

Igazad van h duhit, es abban is h balesetek vannak, de konyorgom milyen mar h megegett a gyerek a cigitol??? A pofamrol lesulne a bor!!

2014. júl. 19. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kicsi voltam, engem égettek meg véletlenűl. Tudom, hogy nem szándékos, de arra emlékszem, hogy fájt és nem értettem már akkor sem, hogy miért kell gyerek közelében cigizni? Miért nem lehet félrevonulni? Vagy ha egyedül van, akkor kibírni addig, amíg lesz valaki, aki figyel a gyerekre.
2014. júl. 19. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a gond, hogy a gyerek hozzáért az égö cigihez (ilyen meg nagyobb balesetek még lesznek böven), hanem az, hogy OTT dohßanyzik, ahol a gyerek is van.
2014. júl. 19. 20:44
 4/10 A kérdező kommentje:

mindig félre vonul pár méterre, azt mondta, hogy csak odalépett valamiért.

Ő dohányzik gyerekkora óta, terhesen is cigizett, szerintem neki annyira természetes, hogy eszébe sem jut sok minden. Ezt is csak úgy mondta el, mintha csak beütötte volna valamiét a gyerek.

Azt hiszem a férjem fog beszélni vele, még most dolgozik, de kíváncsi vagyok, mit fog szólni ehhez.

Köszönöm a válaszokat!!!

2014. júl. 19. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Azért a gyerek is megtanulhatná, hogy ha valakinél veszélyes tárgy pl cigi, olló van, akkor nem rohangálunk körülötte, de persze gyerek közelében tényleg nem kéne cigizni, bár ez is gyerekfüggő, én imádtam a cigifüst illatát és színét, mozgását kiskoromban is, gyakran kiültem édesapám mellé, ha kiment az erkélyre cigizni, pedig akkor csak 3-4 éves voltam.
2014. júl. 20. 00:15
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Nehogymar o legyen a hibás, mert nem lat hátrafelé. A gyereknek se kellene mögötte szaladgálni.
2014. júl. 20. 07:17
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Hat igen elnezoek vagytok.

Nekem nagyon eldurrant volna az agyam, pedig en is dohanyzom. Ha nem birja ki az unoka mellett, hogy ragyujtson akkor minimalis idot lenne vele ezentul.

2014. júl. 20. 07:36
 8/10 A kérdező kommentje:

5-ös: igen, meg kell tanulnia a gyereknek is, de 4 évesen, a játék hevében nem hiszem, hogy elvárható tőle.

6-os: anyósom nem hibás abban, hogy nem lát hátra felé, de abban igen, hogy a gyerek a háta mögött volt, ő hátra tartotta a cigit, és hátra felé lépett.

Egyszerűen le kellett volna tennie addig a cigit, amíg közéjük megy.

Ti se mennétek a közelükbe például konyhakéssel a kezetekben, nem??

2014. júl. 20. 12:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mindig el kell(ene) várni tőle, hogy vigyázzon magára, hiszen sajnos egészen pici korban is történhetnek bales etek vele. Én is rohangáltam ilyen kicsi koromban és egyszer majdnem bele is estem a tűzbe, csak anyukám gyorsan reagált és még pont elkapott.
2014. júl. 20. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is sokkal nagyobb baj közvetlen a gyerek mellett cigizni. Az égésnyom begyógyul.
2014. dec. 2. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!