Nagy családos szülők, milyen autót választottatok? (min.3 gyerekesek)
Elég tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Hogyan/honnan lehet látni, ha el van tekerve a km óra?
Köszi a tippet, örülök, hogy írtál! :)
Mi tavaly vettük az autót, amikor megszületett a 3. babánk.
Renault Grand Scenic. 5+2 személyes. Ha öten megyünk vele nagyon kényelmes, simán elférnek a gyerekek hátul és hatalmas a csomagtartója is. A + 2 ülés kicsi, kényelmetlen, de használható.
6 évesen vettük, 1,5 millióért.
Szia!
Szerintem a legpraktikusabbak nagy családnak az egyterű kocsik. Főleg azok, ahol 3 különálló ülés van egymás mellett. Ide nagy valószínűséggel be fogsz tudni kötni 3 gyerekülést.
A kombik is szóba jöhetnek, ha nincs nagyon kagylósítva hátul az ülés. Ismerőséknek Renault Megane Grandtourja van 3 gyerkőccel.
Az egyterűek között is érdemes figyelmesnek lenni, mert pl. a Mazda5 és a Grand Cmax hátsó középső ülésére nem tudsz gyerekülést betenni, mert nagyon keskeny. Az Opel Zafira Tourernek középen szélesebb az ülése, de az EU-s szabvány szerint oda nem tehetsz gyerekülést.
Esetleg mág néhány terepjáró is szóba jöhet, pl. Honda-CRV.
Ha a nagyit is gyakran vinnétek, akkor érdemes 5+2 v. 7 üléses egyterűeket nézni. Árilag nincs nagy különbség egy ugyanolyan modell 5 ill. 7 üléses verziója között. pl. Picasso.
A klasszikus 7 személyes egyterű a Seat Alhambra, a VW Sharan, a Ford Galaxy, a Renault Espace, már húzósabb árban vannak.
Sok 3 gyerkőcös az áruszállítók személyautósított változatára esküszik. pl Ford Tourer, Peugeot Partner, stb.
Ha még van tervben további gyerkőc, akkor érdemes a kisbuszokban elgondolkodni. Mert hiába van egy 7 személyes kocsitok, oda 6 fő 1 heti csomagját nem fogod tudni betenni + babakocsi, stb.
A használtat néztek nagyon legyetek észnél. Mi is néztünk, persze már a Km óra vicces volt, de ezen kívül tiszta karc volt kívül-belül, rozsdásodott a csomagtető rögzítési pontnál, stb. (egy 4 éves modell volt).
Mi a végén új 5+2 személyes kocsit vettünk, most van úton a 3. gyerkőc. Hosszabb távon gondolkod(t)unk a kocsiban (tudom, ez nem mindig divat). Így legalább ismerjük a kocsi előéletét, garanciás, nem egy széthajtott valamiben ülünk, amire még kb. ugyanannyit rákölthetünk.
Ami nekünk sokáig nagyon esélyes volt (az döntés végül más modellre esett), és szerintem érdemes megnéznetek, az a Kia Carens. Igaz, hogy ez új modell, de eléggé akciózzák. Nagyon sok praktikus dolga van. A belső nagyon tágas, a pótülések is jók.
Egy próbát megér.
Ja, és mindenképp gyerekülésestől menjetek, és próbáljátok be őket. Mi mindig úgy mentünk, és mindig minden sorba egymás mögé is beültünk. A férjem elég magas (hosszú lábakkal), így nem utolsó szempont, hogy fér el valaki mögötte.
Priviben részletesen tudok írni az autóválasztásunkról, a kocsinkról, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!