Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debrecenben szülők a Kenézyt...

Debrecenben szülők a Kenézyt vagy a Klinikát választjátok vagy választottátok?

Figyelt kérdés
Mind a kettőről hallok jót és rosszat egyaránt! Ti mi alapján döntöttetek?
2008. dec. 19. 11:16
 1/10 A kérdező kommentje:
34 hetes kismama vagyok!
2008. dec. 19. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én a Kenézyben szültem, és meg voltam elégedve. A Klinikán lévő rendszeren nagyon meglepődtem. Szóval...

A Kenézyben van babás és nem babás szoba. Én nem babásban voltam; 3 óránként hozták a babákat szopizni egy fél órára, éjszaka nem hozták be őket, de te sem mehettél ki szoptatni. Elláták a gyerkőcöket minden tekintetben (pelenkázás, fürdetés, köldökápolás stb.). Ezt a fajtát azért tartom jónak, mert az anyuka tud pihenni, hiszen a szülés igen csak megterhelő dolog, és az első pár napban aranyat ér néhány alvással tölött óra. A babás szobában természetesen ott van a baba (egy plexi "dobozban") egész nap, de ha kéred, elviszik éjszakára, pelenkázni vagy fürdetni.

A Klinikán csak babás szoba van. A baba éjjel nappal ott van (itt is kérheted, hogy vigyék el éjszakára, bár a környezetmben lévő anyukák tapasztalata alapján ezt nem nézik jó szemmel). Te pelenkázod, te eteted, te fürdeted. A köldökcsonk ápolást nem nézik jó szemmel (gondolok itt az alkoholos, sebhintőporos kezelésre), csak úgy, mint a kézimellszívók használatát, vagy a popsikenőcsöt. Unokatestvérem épp most van bent; aludni nem tud, mert a babát csak tologatás céljából lehet a plexi "dobozba" tenni (pl.: mikor mérni viszik), így ott alszik vele a keskeny ágyban.

Huh... Durván ennyi, de nyilván az én választásom rányomja bélyegét erre a véleményre. Azért remélem, tudtam segíteni. Ha valami még érdekel, szívesen válaszolok privátban.

ZIta (34 hetes kislány anyukája)

2008. dec. 19. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:
32%

Én a klinikán szültem császárral és amint kitoltak az örzőbe hozták a kisfiamat szopizni, amit nagyon ügyesen tett (Hajnali 1/2 3). Aztán reggel 8 körül hozták és velem volt délig megmozdulni sem tudtam egyedül de az hogy együtt lehettünk mindennél többet ért. Aztán estétől már teljesen egyedül voltunk. Nagyon nehéz volt de én nem azért szültem gyereket hogy pihenjek hanem hogy az első és legfontosabb órákat is együtt töltsük és aztán mindet. A klinikán csak a legjobb orvosok dolgozhatnak és jobban felszereltebb mint a kenézy.

Az anyatejes széklet nem csipi ki a fenekét ezért nem kell popsikenőcs, 10 hónap alatt még egyszer sem használtunk.

2008. dec. 19. 13:54
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Véleményem szerint mind orvosilag és műszerileg is felszerelt a klinika!

Fürdetni nem neked kell de a mindennapi teendőket meg kell tanulnod!

Az hogy egy szobába lehetsz a babáddal erre vártál 9 hónapig!

Ezt nevezik baba-barát kórháznak!

Ez az első válaszolonak szól akit természetesen nem ítélek el csak nekem más a véleményem!

Könnyű szülést kívánok Neked!

2008. dec. 19. 17:27
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

A Kenézy-t pedig mama-barátnak nevezik, kedves 3. hozzászóló (sajnos neveden nem tudlak szólítani, mert nem írtad oda). Egyébként biztosan elkerülte a figyelmed az, hogy írtam korábban azt is, hogy babás szoba is van a kórházban. Tehát adott a választás lehetősége (ezzel szemben a Klinikán nem). A műszeri felszereltségről én nem mernék nyilatkozni, hiszen nem vagyok orvos, de szerintem akkora különbség nincs, de ha konkrét példát tudsz, akkor kíváncsian várom.

Jelzem, én is vártam a lányommal való találkozást 9 hónapig, de azt vallom, hogy a gyereket nevelni is kell, nemcsak majomszeretettel imádni. A neveléshez következetesség, ahhoz pedig türelem kell, ami nincs akkor, ha a kismama kimerült, fáradt. Ezért gondolom úgy, hogy az első pár napban igenis kell a pihenés, hogy otthon több türelme legyen az embernek. Azt meg mindenki tudja, hogy fáradtan senki sem a türelmességéről híres.

Ja, és még csak az hiányozna, hogy elítélj. Én soha nem ítélkezem látatlanban. Te se tedd.

Zita

ui.: Elnézést, hogy egy kicsit modortalan vagyok, de nem szeretem, ha úgy szólnak le, hogy a teljes véleményemet illetve hozzászólásomat el sem olvassák. A kérdezőtől pedig elnézést kérek.

2008. dec. 19. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Én a 2. vagyok és nem tudom miért kell lepontozni amikor a véleményemet irom le. Szakmabeli vagyok többek között a klinikán is dolgoztam ill. most orvoslátogató voltam rengeteg korházba jártam és láttam a kórkázak ill. klinikák közti különbséget. Ég és föld. Ja és rengetek szülést is láttam itt is ott is. Nyílván a kenézybe is szülnek anyukák a klinikán is de ez igy van jól.

Ami nem mellékes ha a babával baj lenne ugyis a klinikai intenzivre viszik. _Jobb ott lenni és megelőzni a bajt. A klinikák szakmai szinvonala megkérdőjelezhetetlen.

2008. dec. 19. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólónak üzenem, hogy én sem tudom, hogy miért szavazták le.

Sajnos sok ilyen ember van itt. Ha valamiért nem tetszik nekik a válasz, egyből lepontozzák, de ezzel nem kell törődni.

ZIta

2008. dec. 19. 20:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A Kenézyben olyan gyönyörűen felújított, modern és tiszta a szülőszoba, hogy élmény volt ott szülni...

(Ugyanezt a gyermekágyas részlegről már nem tudom elmondani.)

A baba nappal (6:00- 21:30-ig) végig veled lehet, ha babás szobát kérsz. A csecsemősnővérek közt van néhány nagyon kedves, aki segít, ha kéred. A látogatók nem zaklatnak a szobában, ha csak te nem akarod.

A Klinikát nem ismerem.

2008. dec. 20. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a szobák (legalábbis az enyém) a gyermekágyas részlegen is normálisak voltak, a közös helyiségek kicsit lepukkantak.
2008. dec. 20. 10:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szívesen venném ha a válaszadóimat nem szavazná le senki, mert csak a saját véleményüket írták le. Az ilyeneket kitíltanám az ilyen helyekről. Mégegyszer köszönöm , sokat segítettetek.
2008. dec. 20. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!