Szülők akiknek nincsenek rokonaik, vagy aki tud-na vigyázni a kicsire: babysittert fogadtok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kislányom egy éves és lassan eljutottunk oda, hogy jó lenne néha este elmenni egyet vacsorázni, programra, vagy valamit csinálni kettesben a férjemmel, főleg így nyáron. Viszont egyszerűen nem tudom kire bízni a gyereket. Határ mellett de külföldön élünk, én szüleim nem élnek, férjem szüleivel nem tartjuk a kapcsolatot, illetve édesanyjára nem lehetne bízni a gyereket. (rossz körülmények között él, stb.) Tanácstalanok vagyunk mert nem akartam babysittert fogadni de azt hiszem nincs más megoldás.. :(2014. jún. 29. 11:02
1/4 anonim válasza:
Én semmi rosszat nem látok benne. Főnököméknél sincs a közelben aki vigyázzon a gyerekre, az irodába nem akarják mindig behozni a gyereket így van, hogy hetente pár nap délelőttönként egy pedagógus diáklány vigyáz a kicsire (10 hónapos).
2/4 anonim válasza:
Üdv a csapatban. 2000km távolságra élünk minden rokonunktól már 6 éve. 4 éves lesz a jövő hónapban a lányunk, kistesó karácsonyra érkezik. Max úgy tudnánk mi is kimozdulni, hogy fizetünk valakinek. Évi 2 hétre megyünk haza látogatóba, max akkor tudunk kimozdulni. Ezt el kell fogadni, nem sokat tudsz ellene tenni. vagy megfizetsz valakit, vagy nem mozdulsz ki. Van itt egy-két magyar család, de őket is max úgy kérhetem meg, ha fizetek érte. Egy-két alkalom volt már.
3/4 anonim válasza:
Ha nincs más megoldás, akkor a babysitter is teljesen elfogadható, csak gondosan válaszd ki, hogy kire bízod a gyereket. Jó személlyel egyébként szerintem még talán jobban is jársz, mert rokonság ide vagy oda, ha például találsz olyan bölcsődei gondozót vagy óvónőt, aki így egészíti ki a keresetét, neki valószínűleg elég komoly tapasztalata van a gyermekgondozásban - és ilyenkor nyáron nagyobb eséllyel találsz is ilyet.
Vagy ha vannak barátok, ismerősök, az is egy opció lehet, például másik kisgyerekes párral vigyázhattok felváltva egymás gyerekeire. Csak ez valamilyen szintű lekötelezettséget jelent, míg a babysitternek kifizeted az órabérét és onnantól nem tartozol semmivel neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!