Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le azokat a...

Miért nézik le azokat a szülőket akik nincsenek megesküdve?

Figyelt kérdés
Miért olyan fontos az?? Nekünk 3 gyerekünk van, nem vagyunk házasok és nem is leszünk...
2014. jan. 16. 08:12
1 2
 1/11 mimidinnye válasza:
Szerintem mindenkinek a saját dolga hogy esküszik e vagy nem! De tudod a társadalomban még a régi ész járás müködik- ha nem házasok, akkor zabi gyerek szűletik- ami azt jelenti házasságon kívűli, törvényen kívűli és ez elitélendő. Szerintem ezen ne emészd magad! Rengetegen vad házasságban élnek!
2014. jan. 16. 08:27
 2/11 anonim ***** válasza:

Régi beidegződés. Sok ilyen régi időkből maradt "hagyománnyal" kapcsolatban lehetne kérdezni.

Úgy látszik a mai társadalmunk még mindig nem tudja elfogadni az élettársat.

Van pár ismerősöm akik házasság nélkül vállaltak gyereket, van aki 2-3 at is. Most sorra jelentik be hogy jövőre esküsznek. Holott bizonygatták hogy nekik ez így tökéletes. Én is megkaptam hányszor: " A férjed, ja nem is a férjed. " vagy " Az urad vagy hogy is hívjam." És ehhez egy flegma, lenéző modor társult. Hát ez van.

2014. jan. 16. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Én még nem találkoztam olyannal,aki lenézte volna az efféle kapcsolatot. Mi azt szoktuk mondani viccesen, hogy jó nekünk így vadasan:)))
2014. jan. 16. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, de az én ismeretségi körömben senkit nem érdekel, hogy a másik milyen jogi viszonyban áll a párjával.

Téged kik néznek le, a családtagok, közeli barátok?

Mert nem értem, hogy a távolabbi ismerősök (szomszéd, játszótéri anyuka,ovistárs szülei, stb) egyáltalán hogyan szereznek tudomást arról, hogy papíron házasok vagytok-e vagy sem? Ezt Te külön bejelented nekik? Vagy amikor azt mondják neked, hogy a férjed, akkor gyorsan kijavítod, hogy nem a férjem, csak az élettársam?

Ne általánosíts, mert nem minden közösségben téma ez a dolog. Ha téged ez zavar, akkor lehet, hogy jobban meg kellene válogatnod, hogy kivel állsz szóba, és mennyit árulsz el a magánügyeidről.

2014. jan. 16. 08:55
 5/11 anonim ***** válasza:
én nem találkoztam még ilyen véleménnyel, de simán el tudom képzelni, hogy egy faluban vagy kis közösségben ez téma. Mondjuk én elmondanám a véleményem, és többet tuti nem hoznák fel
2014. jan. 16. 09:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is megkaptam már, hogy csak összeálltunk mint lovak a kánikulában
2014. jan. 16. 09:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Engem eddig a bőrgyógyászom nézett le emiatt. Őskövület, azt hozzá kell tenni. A problémás bőrömre mindenképp fogamzásgátlót akart felíratni, de mondtam, hogy azt nem fogok szedni, mivel kisbabát szeretnénk a közeljövőben. Erre ő: -Értem, szóval először férjez megy, és utána gyermeket vállal, ugye???

Mikor mondtam, hogy nem, ezt átugorjuk, szánakozva nézett rám. :)

Ha meg lehet undorodni a házasságtól, hát én megundorodtam. A szüleim 25 éve gyilkolják egymást egy szörnyű házasságban, ebben nőttem fel. Körülöttem mindenki elvált. Rengetegszer kaptam meg gyerekként, hogy csak férjhez ne menjek. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy a párom is megütötte a bokáját egyszer, nyilván nem akar többször házasodni. Tavaly jelentették be az ismerőseink, hogy válnak 1,5 év után, pedig nagyon szép pár volt.

Szép dolognak tartom a házasságot, ha az ember tényleg hisz benne. Sajnos én nem tudok.

2014. jan. 16. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem nézek le senkit,mi pl egyelőre csak polgári házasságot kötöttünk,és számomra az az igazi ha templomi is van tehát teljesen mértékben mi sem vagyunk azok,és azért nem,mert szeretnénk egy szép lakodalmat és ahhoz pénz kell,minket csak a pap nyaggatott fiam keresztelőjén,miért várunka templomival,és nem sikerült felfognia,hogy az nem kis összeg.
2014. jan. 16. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Mert az öregek idejében szégyen volt a zabi gyerek, nem dolgozhatott hivatalban, nem lehetett pap. A lányanyák meg még nagyobb szégyen volt, ők meg megmaradtak ebben az időben.
2014. jan. 16. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi is elég rég együtt vagyunk már, gyűrűt kaptam, de amíg nem jön a baba, addig biztos nem házasodunk (ideje sincs szegény páromnak). Én úgy tervezem, ha teherbe esek majd gyorsan csapunk egy szűk körű lagzit és kész. De ha nem lesz, abba se halunk bele.

Nem ti vagytok az egyetlenek, én az ilyeneken nem lepődöm meg, sőt meg se botránkozom ilyesmin. :)

2014. jan. 16. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!