Akiknek nincsenek nagyszülők, rokonok, hogyan oldjátok meg a mindennapokat egedül úgy hogy apa is sokáig dolgozik?
Total egyedul vagyok ket kicsivel.(2eves 6honspos)
Nehez.nem mondom hogy konnyu de muszaly helyt allni.
A leg nehezebb h hianyzik a felnott tarsasag. Imadom a lanyaim.de az mas...
Bele fogsz jonni;))))
Aztan talalsz baratokat ;)
Nem világos, minek kellenének rokonok meg nagyszülök ahhoz, hogy két gyerekkel el tudd tölteni a mindennapokat? Minek kellene, hogy bárki is rád nyissa az ajtót?
Ha felnött ember vagy, akkor éld a saját életedet és ne másokra számits, pláne, hogy két gyerekkel azért minden gond nélkül meg lehet élni.
Második hülyeséget ír.
Igen is szüksége van az embernek beszédre, másokkal való kommunikációra. A 4 fal-játszó-bolt közötti ingázás csak teljesen depresszívvá teszi az embert.
Mi is külföldön lakunk senki de senkink nincsen.
Nekem 1, 3 évesek a lányok, és nagyon nehéz. Ami rossz, hogy moziba, szinházba kettesben nem tudunk menni. Most volt a nagylanyom elsö szülöije és oda sem tudtunk együtt menni.
Èn erösen kerestem kapcsolatokat. A helyiektöl egy nagyon jó anyuka barátnöm van, meg a játszótéren is sokat beszélgetek másokkal. Ès van elég sok magyar anyuka ismerösöm, velük hébe hóba össze járunk, és kb 1-3 havonta megyünk el esténként csak csajok.
Hétvégén aktív programok vannak férjemmel és a gyerekekkel. Ekkor megyünk vásárolni, kirándulni, közös játszó, étterembe....
Mi járunk gyerek tornára, gyerek éneklésre, magyar körbe, és én esténként rajzolni egy közösségbe.
De még ez is kicsit kevés, így sokat beszélgetek anyukámmal, nagynénémmel telfonon(itt a mo-ra való telefonálás fillérekbe kerül).
én 3 gyerekkel vagyok egyedül (se apa se rokonok)
és meg lehet oldani
szervezés kérdése és az h nem pánikolunk minden apróság miatt
amit tehetsz h írsz napirendet :
írd fel mi az amit naponta kell amit 2 naponta amit hetente vagy havonta és osszt be egy naptárba
a gyerekek napirendjéhez igazítsd a dolgot
írd fel h melyik nap mit főzöl -- ezen sem kell gondolkodni és egyszerűbb a vásárlás is
betegség esetén vittem mind a 3at orvoshoz
legalább megnézte őket is :-)
és nem kell egyből kórházra gondolni !
a legtöbb betegséget otthon is simán lehet kezelni
de a legjobb a megelőzés -- vitamin homeos bogyó stb....
3-ik vagyok.
Ilyen esetben a férjednek szabit kell kivennie.
Mivel mi ilyen körülmények közé szültük a gyerekekeket így tisztában voltunk azzal, hogy szabi kell az ilyen alkalmakra.
Habár nálunk a bizotsító fizeti a babysittert, ha anyuka bekerül a korházba.
De már 3 hónappal elöbb meg van mindig az orvosi státuszvizsgálatok idöpontja, féjrme legtöbbször nem ér rá, így mindkét gyereket vinnem kell ami elég rossz, mert nem értem mit mond a doktornö, és elfelejtem mit akartam kérdezni. De pl most lesz egy tárgyalás ahol tanunak hívtak be, a férjem itthon marad a gyerekekkel. Vagy lesz a nagy beszoktatása az oviba, az elsö napokban marad itthon a kicsivel. Férjem tud Homeoffice-ból is dolgozni, így általában erre írja ki magát, mikor itthon kell maradnia.
"Igen is szüksége van az embernek beszédre, másokkal való kommunikációra. A 4 fal-játszó-bolt közötti ingázás csak teljesen depresszívvá teszi az embert. "
Kereshet új barátokat az új helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!