Általában jellemző, hogy a szülők gondolkodás nélkül megveszik azt amit babáknak árulnak? Fel se merül bennük, hogy nem feltétlen jó, csak marketing az egész?
óóó nem foglalkozok én ezzel,csak gondoltam megkérdezhetem :)
viszont azt nem szeretem,mikor lenézik az embert,ha nem vesz "márkás" cuccot,vagy éppen saját márkás ételt vesz a gyerekének,de abba nem gondolnak bele,hogy esetleg összetételében jobb egy saját márkás mint egy márkás étel.
Első érti mire gondoltam...nem mindenből a legolcsóbbat veszem,de pl elvből nem vettem soha instant teát,mert tényleg tömény cukor!Annál már a cukros limonádé is jobb,mert abban legalább citrom van,nem aroma.
Persze,mindenki azt veszi,mait jónak lát,ez egyértelmű.
A kérdésem az volt,vajon mennyire jellemző a tudatosság??Tehát mennyire hiszünk a médiának,annak amit reklámoznak,hogy 'jó',vagy mennyire nézünk utána,hogy valóban jó-e?
Akkor Nescafét sem iszol? Az is instant!
Vegetát sem hasznàlsz? Az is instant.
A bébiételt is valamilyen szinten instant, mert áll az üvegben 1-2 éve is akár, rá valaki már elkészítette, neked csak melegíteni kell!
Na de ott a tápszer!
Akkor aki nem szoptat, azzal mi legyen?!
Ez a mai világ!
Te is biztos veszel magadnak márkás ruhát, nem csak kínait.
Rs itt jön elő igazán a minőség, mert a kínai szandim 3 hetet bírt 3500ft-ért, a Rieker, vagy Nike szandim pedig több évet, igaz az került 20.000-be.
Mindenki igyekszik megvenni a gyermekének a minőségi cipőt, de magára csak a kínaiból jut.
Nem az instanton van a hangsúly,hanem azon,hogy babáknak árulják és tömény cukor az egész!!
De amúgy ha már itt tartunk,nem iszunk istant kávét,sőt a gyerekek kakaóját is fekete kakaóból csinálom,nem veszünk abból sem instantot,nem használok vegetát és egyik gyerekem se kapott üveges babakaját...
A tápszerrel semmi bajom,ha szükséges akkor persze,nagyon jó,de hála Istennek tudtam szoptatni mindkét gyerekem,viszont e mellé nem kaptak tejpépeket!!!
Cipők,ruhák??Tuti nem veszek több 10.ezer ft-ért ruhát,főleg nem magamnak, akkor inkább elmegyek a turiba,ahol ugyan azt kapom meg igaz használtan,de töredékéért...környezetvédelem. Én a kínaival pont úgy vagyok,hogy bemegyek,megnézem,ha van jó minőségű akkor megveszem.Nincsenek illúzióim,a férjem springlield 30ezer ft-s gatyája 2 hónap alatt szétfoszlott anyagában...amúgy mindegyik ugyan arról a gyártósorról jön le...
De nem ez volt a kérdés :) Most mondhatod,hogy szélsőséges vagyok,mondjuk nem érzem magam annak,csak igyekszek tudatos lenni és nem mindent benyelni amit a média meg a társadalom ont magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!