Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dohányzó anyukák! Miért...

Dohányzó anyukák! Miért gyújtottatok újra rá?

Figyelt kérdés

Ha valakiről, rólam el lehet mondani, hogy elég rendesen dohányoztam. Nyolcadikos koromban szoktam rá és szó szerint cigivel keltem, cigivel feküdtem. Reggel ébredés után az első volt a kávé+cigi, aztán este fogmosás után még elszívtam egyet és úgy feküdtem le aludni. Bő tíz évig napi egy doboz volt az adagom. Munka közben is ha tehettem mászkáltam ki rágyújtani, amíg volt dohányzó kocsi odaültem a vonaton, ha tudtam, hogy sokáig nem fogok tudni rágyújtani, elszívtam kettőt egymás után, stb.

Aztán, amikor elhatároztuk a párommal, hogy baba, akkor persze magától értetődött, hogy abbahagyom addig. Eleinte tényleg nehéz volt, amíg csak próbálkoztunk, egy-két hónapot elkínlódtam, időnként elcsábultam, de mire sikerült teherbe esnem már tiszta voltam bő egy hónapja :-)

Aztán ugye terhesség-szülés-szoptatás és most bő két év nikotinmentesség után nem gyújtok rá újra. Nagyon szerettem cigizni, kár is tagadni, de ha már ennyi ideig elvoltam nélküle és teszem hozzá az első időket leszámítva már nem is hiányzott, akkor minek kezdjem újra?

Amúgy ha rágyújtanék most szerintem egy-két nap alatt visszaszoknék, de basszus nem kell bemenni a trafikba! :-D

Ehhez képest elég sok anyukát látok kicsi 3-4-5 éves gyerekkel és cigivel a kezében. Nem ítélem el őket! Én is csak úgy terveztem, hogy átmenetileg leállok vele. De most már nem értem őket. Minek újrakezdeni, ha egyszer le bírta tenni?

2014. dec. 2. 19:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Mert kívántam. Nem vagyok túl erős egyéniség, lehet lepontozni. Már nem motivált az hogy baba van a pocakomban sem az hogyszoptatok. Elcsábultam, sajnos.
2014. dec. 2. 19:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Felpontoztalak :-) De éppen az érdekel, hogy honnan jött az "ihlet"? Ha egy-két évig nem volt cigiztél, akkor hogy tört rád a dohányozhatnék?

Mert azt tudom, milyen a nikotinhiány (én ne tudnám? :-) ), amikor tényleg cigizned kell és szó szerint remegsz egy cigiért... De te még ennyi idő után is éreztél ilyesmit? (Nekem egy-két hónap alatt elmúlt.) Vagy ha nem, akkor milyen formában tört rád a cigizhetnék?

Csak őszintén kíváncsi vagyok :-)

2014. dec. 2. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én is összesen kb 2 évig nem cigiztem baba miatt, én úgy csábultam el, hogy a lányom elkezdett bölcsibe járni és pont együtt jártunk egy másik anyukával a házból, aki cigizett... aztán beszélgettünk.. felhívott magához kávézni, és ott volt a vég.. :D kávézni se kávéztam addig (előtte úgy mint te kávé+cigi) mondtam neki hogy oké de kérek tőle egy szál cigit hozzá :) aztán pár nappal később megint 1 szál... egy idő után nem volt pofám tőle kérni vettem egy dobozzal, de akkor még tényleg csak néha 1-1- szálat szívtam el, aztán a teljes visszaesés akkor jött mikor szétmentünk a férjemmel... miután elzavartam otthonról (mert megtudtam hogy szeretője van) telefüstöltem a konyhát :)) (ő nem cigizett, nem is bírta a füstöt) és innentől nem volt megállás... de szerencsére most se szívok el napi 1 dobozzal, csak 6-7 szálat :)
2014. dec. 2. 19:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Lassan 4 éve nem cigizek, de nekem még most is gyakran hiányzik. Nem nikotinhiány, hanem csak úgy. Épp azért, mert szerettem cigizni és hiányzik. Úgyhogy valahol meg tudom érteni azokat, akik vissza szoknak, bár be kell valljam, nagy baromságnak tartom. Ha már kibírtam eddig, annak a gyenge csábításnak már hülye lennék engedni. De ha nincs a férjem (egyszerre szoktunk le), biztosan most is cigiznék.
2014. dec. 2. 20:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálam szerintem közrejátszott az is, hogy még a terhesség alatt - igen csúnyán - szétmentünk a fiam apjával, aki amúgy anno gyűlölte, hogy cigizek. Mármint nem terhesen, akkor nem cigiztem, csak előtte. Nem azt mondom, hogy miatta gyújtottam rá újra, az túlzás lenne, inkább arról volt szó, hogy hiányzott, meg amikor már nem szoptattam (nem tudtam sokáig, pár hónapig volt csak tejem), és párszor elmentem társaságba, akkor elszívtam egy-egy szálat, mivel körülöttem mindenki dohányzott (akkor még lehetett bent is dohányozni mindenhol). De amikor először vettem egy doboz cigit saját magamnak, és nem csak úgy megkínáltak, akkor azért valahol bennem volt az is, hogy most valami olyat csinálok, amit az exem utál.

Amúgy valószínű, hogyha egymás után született volna két gyerekem, akkor már nem cigiznék, hiszen akkor azért jóval hosszabb idő telik el dohányzás nélkül, de sajnos nem így alakult. Most hétéves a fiam, nemsokára szeretnénk kistestvért a mostani párommal, és terveim szerint hamarosan tényleg végleg abbahagyom a dohányzást, már csak azért is, mert két tesót is szeretnénk, kis korkülönbséggel, szóval bízom benne, hogy 1-2-3 év nemdohányzás után már nem lesz olyan csábító a cigi :)

2014. dec. 2. 20:56
 6/12 anonim ***** válasza:
én terhesség előtt is próbálkoztam hogy leteszem a cigit, de nem tudtam semmibe sem kapaszkodni. azt terhes lettem, nah az segített :) de ahogy nem szoptattam már sajnos elég hamar ott folytattam ahol abbahagytam. a férjem is cigizik talán emiatt sem nagyon hadakoztam a cigi ellen.
2014. dec. 3. 08:59
 7/12 anonim válasza:

Engem párom készít ki teljesen.már a költözésen gondolkozom.

Még szoptatok,próbálok ellen állni a "csábításnak" de nagyon nehéz. Mert folyton ideges vagyok.

2014. dec. 15. 18:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Mert ők most is szeretnek cigizni. Te csak szerettél, már múlt idő.
2015. febr. 21. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Amikor az első babával voltam terhes,letettem a cigit amikor pozit teszteltem. A szoptatás végéig nem gyújtottam rá, bár csak 4 hónapig volt tejem. De a sok nemalvás miatt elkezdtem kávézni, de ahhoz cigi kell, ugye. :) Meg volt rajtam 15 kiló felesleg. És vagy nasi, vagy cigi. Inkább cigi, meg diéta. Le is ment minden plusz.

Most a második baba előtt már hónapok óta kb napi 2 szálat szívtam, mert itthon a konyhában lehetne csak cigini, de utáltam befüstölni. Az utcán meg nem cigizek elvből, főleg nem egy kisgyerekkel. Aztán mikor pozit teszteltem, többet nem gyújtottam rá. Most 3 hónapos a lányom(pont ma:)), de nagyon érzem, hogy újra cigizni fogok. Viszon a szopi ezúttal nagyon jól megy, a kislányom cicifüggő, úgyhogy a dohányzás még nagyon odébb van. És megint rajtam van az a fránya 15 kiló. :(

De valahogy úgy érzem, hogy a dohányzás az önálló személyiségem, a nő (nem anya, hanem a nő) egy része.

Juj nem tudom, hogy ez érthető e? :)

2015. febr. 21. 23:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem hogy aki napi fél egy dobozzal szív el annak hogy van erre havi 20 000-30 000 Ft ja? Mert pont azok a szülők nem cigiznek akiknek van mit a tejbe aprítaniuk-
2015. febr. 22. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!