Gyereketek meg van keresztelve, vagy ha lesz meg lesz? Ha igen miért? Ha nem miét?
"Szerintem ez az egész megkeresztelés-dolog hülyeség, én nem látom értelmét, főleg ha egyik szülő sem gyakorolja a vallását."
Ezt beszéld meg a vallásos öregasszonyokkal, akik bele vannak betegedve, hogy "márpedig az én onyokám az keresztyén lösz!!!".
Nem lesz megkeresztelve. Azért, hogy szabadon dönthesse el később, hogy akar-e, illetve milyen vallást akar gyakorolni.
Bár mindketten meg vagyunk keresztelve (minket nem kérdeztek meg annak idején, hogy akarjuk-e, vittek), de nem volt templomi esküvőnk. Mivel nem vagyunk vallásosak, eszméletlen nagy képmutatásnak tartottuk, hogy ha már nem járunk templomba, akkor csak azért legyen ott az esküvőnk, mert az szép, meg divat.
Szia!
Én nem értek egyet a csecsemő keresztséggel.Én keresztény vagyok,és a férjem is,de semmiképpen nem kereszteljük meg a gyerekeket,mert ahogy az előttem szólok írták,ezt majd ő dönti el felnőtt korában.Különben hol a szabad akarat?Had döntse el,hogy melyik felekezethez szeretne tartozni,ha egyáltalán majd akar.Ezt se szokásból,se illemből nem lehet rákényszeríteni senkire,és nem is kell megfelelni sem a nagyszülőknek,se senkinek.Ez egy ostoba tradíció.
És hittanra pedig járhat anélkül is h meg lenne keresztelve.
Összefoglalva:Nem,majd a gyerek dönt róla,ha eljött az ideje.
Szerintem minden gyermeket kell vallasosan nevelni ebben a rossz vilagban. Ezert lesz sok gyerekbol kocsog, mert egyes szulok igy gondolkozznak.
Hat az en fiam feleves, es meg van keresztelve, es fogom ot vallasosan nevelni
26-os! megnyugtatás képpen mondanám,h rengeteg pedofil pap van :-) na ilyenkor mivan a vallásos neveltetéssel?Egyébként nem emiatt lesznek korcsok az emberek,énis vallásos neveltetést kaptam,mégis 4éven keresztül drogoztam elég keményen,és még sorolhatnám,aztán szép 2hét sümegen :-) nesze neked konfirmálás...nagy haszna volt az életemben,mit ne mondjak...
tehát IGENIS normális lehet az a gyerek,akit nem fröcskölnek le vízzel a templomban ;)
A mieink meglesznek:) A férjem is és én is katolikusok vagyunk.
Én felnőtt fejjel tapasztaltam milyen keresztelkedni. Elég sok kört futottam, mire meg lettem keresztelve. Igazából a vicces az volt, hogy bizonygatnom kellett, hogy nem házasság, keresztszülőség, egyéb ehhez hasonló okok miatt akarok... az okom mindössze a hit volt.
Én számítottam a csodabogárnak XD Felvetődött mindenkiben, hogy vajon hogyan jutottam el A pontból B pontba.
A pap, aki keresztelt mondta, hogy azon gyermekek közül, akit gyerek fejjel nem keresztelnek meg 5 %-kuk sem kérelmezi a fenti indokok nélkül, pláne úgy ha az egész család más felekezetű:)
A párom és én hiszünk és szeretnénk, ha hinne a gyermekük is, aminek az első lépcsőfoka a keresztelés. Most nem arra kell gondolni, hogy minden eszközzel kényszeríteni fogjuk, mert nem. Megmutatjuk nekik, hogy van egy ilyen lehetőség. A tapasztalatom az, hogy egy keresztény családban, amennyiben egészséges a hitéletük ott a hit kérdése a későbbiekben sem fog gondot okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!