Ti hogyan döntöttétek el, hogy legyen-e harmadik gyereketek?
Az első gyerekünk lombik baba, gondolom nem kell mondanom mennyire vártuk. A születése után nem is védekeztünk, mert biztosak voltunk benne, hogy akarunk egy tesót, aki spontán összejött. Mindkét gyerekünk várva várt baba volt.
Most nem tudunk dönteni. Mindkettőnkben benne van a bizonytalanság. Főleg az anyagiaktól félünk, ha ez a része nem lenne, már biztos pocakban lenne a legkisebb. Férjem inkább afelé hajlik, hogy ne vállalkozzunk a nagycsaládra, én egyre jobban az igen felé húzok.
Tudom nekünk kell döntenünk, de kíváncsi vagyok mások motivációra.
Őszintén nekünk is van mit fejlődni anyagi téren(amire van esély szerencsére),de ennek ellenére nagyon nagyon vágyunk egy 3. babára,és lesz is,ha összejön:))
Az anyagi dolgok vagy így vagy úgy alakulnak,de alakulnak,és tudom,hogy nagyon megbánnám 50 évesen,ha nem lenne már több babánk...
Nekem most 3 gyerekem van. Két fiú 15 és 12 évesek és egy kislány 3 éves. Most kezdte az ovit. 3.-at nem terveztük, váratlanul jött spirál ellenére. Mindenesetre erősen kétségbe voltunk esve hogyan bírjuk felnevelni, mert éppen kezdtünk anyagilag egyenesbe jönni, amikor megtudtuk, hogy lesz még egy.
Igaz nyaralni az elmúlt 3 évben nem voltunk (igaz előtte is minden 2-3. évben tudtunk menni), de nem bántuk meg. Rengeteg örömet szerez a családnak, ebbe bele tartozik a két fiam is. Utána néztünk a nagycsaládosok kedvezményeinek és próbál(tuk)juk kihasználni. Beléptünk a nagycsaládosok egyesületébe, ahol kapunk adományt, tájékoztatásokat, kedvezményeket. Visszakapjuk az adót, 50% az étkeztetések ára az iskolában, óvodában. Ingyenes a tankönyv, stb.
Az egyesületbe egymás között adjuk-vesszük a ruhákat, így egymást segítsük. Idén pl 80 Ft/kg vettük az almát, de zöldséget, mézet, mosószert is adnak a tagoknak lényegesen olcsóbban. Most pályázunk a hűtő és a nyílászárók cseréjére.
A lényeg, hogy annyi támogatást, kedvezményt kaptunk a 3. gyerek mellé, hogy szinte nem kerül többe a három gyerek, mint a kettő. Összességében nem bántuk meg, mert a feleségem mindig is egy kislányt szeretett volna.
Felénk elég sok a 3 gyerekes család, de ritka az egy és 4 gyerekes. Így mi nem lógunk ki a sorból.
Én csak javaslom a 3. gyereket mindenkinek. Egy már nem oszt nem szoroz.
Egy barátom akinek már régen 3 gyereke van és 2 évenként született neki, (tehát tervezte) mindig azt mondta "vagy egy, vagy három, mert kettő nem gazdaságos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!