Gyereketek meg van keresztelve, vagy ha lesz meg lesz? Ha igen miért? Ha nem miét?
Figyelt kérdés
Köszi! :)2014. nov. 12. 19:44
1/29 anonim válasza:
Nincs, és nem is lesz. Nem vagyunk vallásosak, és még ha azok is lennénk, tiszteljük annyira, hogy szabadon döntsön arról, hogy ő miben hisz.
2/29 anonim válasza:
A nagy már meg van keresztelve, a kicsi is meg lesz. Nekem személy szerint nem olyan fontos a dolog, és a páromnak sem. Inkább a szokások miatt kereszteltük meg, és a nagyszülők kérése volt :)
3/29 anonim válasza:
Nem lesz. Mi sem vagyunk vallásosak.
4/29 anonim válasza:
Pontosan ugyanígy gondolkodunk, mint az első válaszoló. A mi gyerkőcünk sincs megkeresztelve, de mi sem vagyunk vallásosak, így nem is lesz. Ha ő szeretne, majd megkeresztelkedhet idősebb korában.
5/29 anonim válasza:
Nincs. Azért, mert egyrészt nem vagyunk vallásosak, így képmutatás lenne a templomba bemenni parádézni, és ott olyat ígérni, amit úgysem tartunk be (mint a keresztény nevelés). Ugyanezért nem volt egyébként templomi esküvőnk sem. Másrészt, szeretnénk, ha maga döntene a hitéről. Ha felnőtt fejjel követni szeretne egy vallást, akkor úgyis be fog térni, de döntésképtelen csecsemőként nem szeretnénk rákényszeríteni semmit. Emiatt persze meg kell vívni a családunkon belüli csatákat ("mert keresztelés kell, és kész"), de már kezdik belátni, hogy nem lehet ránk erőszakolni egy ilyen döntést :)
6/29 anonim válasza:
Igen, meg lesz keresztelve tavasszal, mikor egy éves lesz. Katolikusok vagyunk mindketten, de nem gyakoroljuk a vallást. Viszont a férjem nek volt megkeresztelve, de szerettünk volna templomi esküvőt. Több, mint fél évig szaladgált, mire megkeresztelték. Előre gondolkodom, szeretném ettől megkímélni a fiamat, ha egyszer majd nősülésre adja a fejét. Én úgy gondolom, semmi hátránya nem fog abból származni, ha megkeresztelik. Aztán ha majd egyszer esetleg más vallás fogja érdekelni, én nem állok az útjába.
7/29 anonim válasza:
Nem vagyunk vallásosak, bár én meg vagyok keresztelve, (utólag kértem kisiskolás koromban) de párom nincs. A fiunk sem lett megkeresztelve, megbeszéltük, hogy ebbe nem kényszerítjük bele divatból, majd eldönti, ha nagyobb lesz.
8/29 anonim válasza:
Szerintem ez az egész megkeresztelés-dolog hülyeség, én nem látom értelmét, főleg ha egyik szülő sem gyakorolja a vallását.
9/29 anonim válasza:
Köszi a nullát, látom csak sok hülye értetlen olvasta amit írtam.
10/29 anonim válasza:
megfogjuk keresztelni fél év múlva egy évesen, mert mi hiszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!