Mennyire változtattatok az életmódotokon, miután gyereketek született?
természetesen nem terhesség, vagy szoptatás alatt :)
akkor nagyon kényesen betartottam minden "szabályt"
Sem a terhességem, sem a gyerekszülés után nem változtattam az étkezési szokásaimon. Csak az első hónapokban nem ettem puffasztó ételeket. Sőt. Nem is töltöttem minden percemet a babámmal. Már 2-3 hónaposan két szopi között ráhagytam valamelyik mamára egy-két órára. Nem lettek betegek a gyerekeim.
Csak ma mindennel ijesztgetik az anyukákat.
A legnagyobb életmódváltás bizony nem a kávézás körül volt, hanem az első időkben az alvás-ébrenlét egyensúlyán :)
Ami változott- úgy tánik örökre az az, hogy nincs már 9-10ig reggeli ébredezés, lustálkodás az ágyban és kétszer is jól meggondolom épp a minden napi koránkelés miatt az éjszakázást.
Sokkal többet vagyok szabad levegőn, jobb szervező lettem, többet kirándulunk, többet kreatívkodom, kézműveskedünk, ami nekem is örömet okoz (még a gyurmacsiga is :)- sokkal több a vidámság az otthon töltött időben, pl. társasjátékozás.
A baráti társaságunk megmaradt, a színtér inkább hozzánk tevődött át az első időkben.
Esti, éjszakai programok már kevésbé vannak kisgyerekkel, de ez is csak időleges állapot- viszont napközbeni pedig több.
Sokkal inkább lettem előrelátóbb és jobban bánok a pénzzel, felértékelődött a megtakarítás jelentősége szinglikoromhoz képest.
Csak kávézom, napi 2 tejjel, cukorral.
Cigi, pia, energiaital - már a múlt, undorodom is az összestől.
"A legnagyobb életmódváltás bizony nem a kávézás körül volt, hanem az első időkben az alvás-ébrenlét egyensúlyán :)"
Na igen. de a környezetemet az kevésbé érdekli, h hogyan tudom kialudni magam, mint az, ha bort látnak a kezemben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!