Akinek ugy van gyereke hogy nem dolgozott még, az rossz anya?
Csak annyi a gáz h én nem irtam olyat hogy nem fogok tovabbtanulni.. Na mindegy meddo vita.
Most olvasgattam a kerdeseket es rábukkantam egy olyanra hogy fiatalon szulés=munkakerülés? Láttam belinkelted a kerdeseim, de elkell szomoritsalak azt a kerdest nem én tettem fel :) Bár valoban hasonlo. Joejt
Nem olvastam végig a válaszokat-de a belinkelt kérdésedet elolvastam(a válaszokat ott sem).Őszinte válaszokat kértél.Én is 3 gyerekes vagyok,az elsőt 20 évesen szültem...aztán jóóóóó hosszú szünet után jött még 2 gyerek.Mindhárom tervezett baba,már az 1.-né is volt 1 év munkaviszonyom+suliba is jártam éppen.Ennyit előzményként.
Nem attól rossz anya valaki,hogy nem dolgozott szülés előtt.A belinkelt kérdésben vannak számomra hihetetlen válaszok Tőled,de ez most mindegy.Az,hogy mindhárom gyerek fogamzásgátlás mellett született nem hiszem el,ne haragudj(de ez az én problémám)!A 3.-at császárral szülted?Különben nekem is úgy tűnik,hogy azért "potyogtattad" a kicsiket,hogy ne kelljen dolgoznod.Így főállású anyuka is lehetsz.Arra mondjuk kíváncsi vagyok,ha lejár ez a "poszt"-a legkisebb gyerek 8 éves korában-mihez kezdesz majd?Leszel kb.27-28 éves,nulla gyakorlattal,és-szerintem-nulla szakmával....nem túl jó kilátások.A férjed-a saját bevallásod szerint-sem keres nagyon jól(csak jól).3 gyerekhez(pláne iskolás gyerekekhez)elhiheted,hogy kell a pénz.A elújítandó házról nem is beszélve.És akkor még ott vannak a mindennapi kiadások....brutál,én tudom!Tényleg,császáros voltál?
Várom a magyarázatot, nagyon kiváncsivá tettél :)
Mindhárom gyereket spontán szültem.
3 gyerek után megcsinálják...3 vérszerinti gyerek a feltétel.
Ez a fránya rosszindulat...
36!
3 gyermek, vagy 3 szuleszeti esemeny a feltetl, a csaszar nem. Anna annyi koze van az egeszhez, hogy ha idoben megvolt a kerelmezes es utana a gondolkozasi ido, csaszarmetszesnel, a baba kiemelese utan azonnal megcsinaljak. Sima szulesnel ez egy kulon mutet. Egy idoben minden feltetelt eltoroltek, az egyetlen feltetel a betoltott 18 eves kor volt, az se szamitott, hogy van e gyerek, vagy volt e szuleszeti esemeny, mondvan ez mind diszkriminativ. Hogy kost hol all a dolog, az nem tudom. De ha mar irsz valamit, legalabb nezz utana.
Kedves 38. válaszoló!Itt van az szabályozás,amikor bárki megcsináltathatta!Neki,mivel 26 év alatti,1 évet kellett várnia!Kizárt,hogy várt annyit,plusz kifizetett érte 40-80 ezer ft-ot!Mert fizetni akkor is kellett érte!
Azaz a magyar jogszabályok eddig lehetővé tették, hogy akár egy 19 éves személy is véglegesen döntsön arról, akar-e gyereket vagy nem. Erről a szándékról nyilatkozni kellett, az orvosnak pedig kötelező volt tájékoztatni a nyilatkozókat a fogamzásgátlás egyéb módszereiről, a beavatkozás lehetséges szövődményeiről. Az írásban tett nyilatkozat után a törvény kötelező várakozási időt szabott meg, ez 26 év alatt kétszer hat hónap, 26 év felett kétszer három hónap volt. Ez a szabályozás biztosította, hogy senki ne döntsön egy ilyen kérdésben azonnal, hirtelen felindulásból, hanem legyen ideje átgondolni. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy ha családtervezési okokból kérte valaki ezt a beavatkozást – vagyis nem volt egészségügyi ok –, akkor a társadalombiztosító nem fizette a műtét és az ellátás költségeit. (Hasonló a szabályzása a terhességmegszakításnak is, hiszen az is önköltséges és van „kötelező gondolkodási idő”, ha nincs – akár az anya, akár a magzat részéről – orvosi indikáció a műtét végrehajtására.)
Ebben feketén-fehéren benne van.Mint írtam,én valóban megcsináltattam tavaly.És az István kórházban 80000 ft volt a tarifája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!