Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt más is, aki nagyon...

Van itt más is, aki nagyon szeretne babát, de attól fél, hogy rossz anya lesz?

Figyelt kérdés

Az én anyám nem egy mintapélda, és rettegek, hogy olyan lennék, mint ő. Egyenlőre még csak beszélünk a babavállalásról a párommal. Félek, hogy elrontanám a gyerekünk életét, mert olyan szörnyű anya lennék. Már egészen fiatal korom óta tudtam, hogy akarok majd gyerekeket, de már elbizonytalanodtam... Nagyon szeretném, hogy legyen, de nem tehetem meg vele, hogy ilyen rossz anya mellett kelljen felnőnie.

Más is érez így? Hogyan tudnék ezen továbblépni? A párom támogat, és mindig mondja, hogy nagyon jó anya lennék, de én mégis félek.

2014. szept. 29. 20:15
 1/9 anonim ***** válasza:

1. anyukád rossz példa, tehát tudod, hogy miket nem szabad megtenned

2. a gyerekednek nem egy überszuperhiper fantasztikus anya kell, hanem te kellesz neki, ahogy vagy

3. ha szeretnéd, ha párod támogat, akkor ne agyalj előre a rossz dolgokon, felesleges, nincs értelme

4. nekem is voltak/vannak/lesznek kételyeim, de a gyerekem a mindenem, és amit tudok megteszek érte, szerintem te is így lennél (akit nem érdekel milyen anya, az nem is aggódik, te pedig aggódsz, tehát tudod, hogy mi lenne a helyes út)

2014. szept. 29. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindenkiben felmerül, akiben nem, és meggyőződése, hogy szuper anyuka lesz, na tapasztalatom szerint ők a legrosszabb anyák. Viszont amit leírtál, abból nem az derül ki, hogy tartasz tőle, hanem az, hogy meggyőződéseddé vált, hogy nem lehetsz jó anya. Megkérdezhetem, hogy miért vagy ilyen rossz véleménnyel magadról?
2014. szept. 29. 21:13
 3/9 A kérdező kommentje:

Egész fiatalkoromban azt hallgattam az egész "családomtól", hogy hálátlan vagyok, semmirekellő, gusztustalan, lusta stb, és ez nagyon megviselt. Evészavarom is volt, depresszióm is...

Amikor a párommal találkoztam, minden megváltozott, és már jól vagyok lelkileg és testileg is, de a régi sértésektől nem tudok szabadulni. Belémnevelték, hogy minden rossz lesz, amihez hozzákezdek, és mindent elrontok... Ezért is félek ennyire.

2014. szept. 29. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon szomorú...

Így utólag hogy ítéled meg? Igazuk volt, vagy tévedtek veled kapcsolatban?

2014. szept. 29. 21:43
 5/9 A kérdező kommentje:

Szeretném azt hinni, hogy nem volt igazuk, de nem tudom biztosra. Olyan nagyon rossz ember nem lehetek, ha a párom aki egy nagyon jó ember velem van már ennyi ideje...

Szeretném azt mondani magamról hogy nem volt igazuk, és én igenis egy jó ember vagyok és jó anya lennék, de nem merem elhinni. Elvégre mi van ha mégsem? Mi van ha nekik volt igazuk? Nem bírnám elviselni ha a végén a gyerekünknek olyan gyerekkora lenne mint nekem volt, mert olyan anya lettem, mint amilyen az én anyám volt... Annyira félek ettől...

2014. szept. 29. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Az szinte biztos, hogy nem leszel olyan anya, mint a te anyukád, mert te egészen más hibákat fogsz elkövetni! :) De tényleg.

Érdekes dolog, hogy az én családom is hasonlóan "pozitívan" állt énhozzám, és én is évekig ezzel a dilemmával küzdöttem. Aztán - mivel kezdtem kifutni az időből - úgy döntöttem, hogy az a gyerek majd úgyis eldönti, hogy akar-e a gyerekem lenni, vagy sem. Nem erőltettem a teherbeesést, nem számolgattam a peteéréseket, hanem azt mondtam neki, ha akar, jöjjön, várom szeretettel, de csak annyit tudok adni, és nem többet, amennyi én vagyok, ezt feltétlen kalkulálja bele, mielőtt engem választ! :) Most hét hónapos terhes vagyok, és nagyon várom már, hogy igaziból is anyuka legyek. Nem állítom, hogy nem vagyok tele szorongással, de annyi nálam tuti hogy rosszabb anya van, hogy szerintem az én gyerekem is ki fogja bírni valahogy. És feltételezem, hogy a tiéd is... :)

Csak szeresd magad kicsit jobban. Ő biztos, hogy nagyon-nagyon-nagyon fog...

2014. szept. 29. 21:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem egy borzalmasan rossz anyám volt, ivott, vert cigizett mellettem, 5-6 évesen öngyilkos akartam lenni!!

Rettegtem, hogy milyen anya lesz belőlem, mi lesz, ha úgy utál majd a gyerekem, mint én az anyámat.

De egy másik ember gonoszsága miatt én ne éljem át azt a csodát, hogy életet adok, nevelek és látom felnőni a gyerekemet? Sokszor felmerül, hogy talán ösztönösen rossz anya vagyok, hisz rossz génekkel születtem. De van egy párom, akinél jobb embert rajzolni sem lehet, tudom, hogy ő segít és korrigál, ha kell.

Most 7 hetes a kisfiam. Imádom és ő is engem, hisz én vagyok még neki a világ. Biztos, hogy millió ponton hibázok majd a nevelésben, de egy dolog a lényeg, hogy nála jobban senkit nem szeretek.

Neki most csak arra van szüksége, hogy etessem, pelenkázzam, altassam és szeressem nagyon. A későbbi igényeit később kezelem:)

2014. okt. 1. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szép! Gratulálok a kisbabádhoz, legyetek nagyon boldogok!
2014. okt. 1. 17:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm:)
2014. okt. 4. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!